Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”

  • Cum ar fi dacă ne-am putea tatua fără să ne îngrijorăm că am putea regreta mai târziu?
  • Brennal Pierre şi Vandan Shah au inventat o cerneală specială, care dispare în 9-15 luni.
  • Experienţa e cât se poate de autentică, singura diferenţă fiind caracterul temporar al tatuajului.
  • Subiectul a stârnit controverse, întrucât mulţi susţin că doar un model permanent poate fi numit tatuaj.
Urmărește
2664 afișări
Imaginea articolului Tatuaje reale, pe durată limitată. Soluţia pentru cei care vor să se tatueze „fără regrete”

Tatuaje reale, pe durată limitată: „Fără regrete”

Care este farmecul unui tatuaj? Unii spun că semnificaţia, alţii spun că procesul, iar pentru mulţi este importantă ideea de permanenţă asociată desenelor cu care îşi împodobesc corpul.
 
Totuşi, există multe situaţii în care acel „pentru totdeauna” îşi pierde, dintr-un motiv sau altul, valoarea. Regretele îşi fac loc şi tatuajul devine mai degrabă o povară. Ca să nu mai vorbim despre tatuajele cu care unii s-au ales după un pariu pierdut sau o noapte de distracţie când totul părea o idee nemaipomenită.
 
Ephemeral, un salon de tatuaje din Brooklyn, vine cu o soluţie pentru nehotărâţi: tatuajele care se estompează treptat, până ce dispar complet în decursul unui an de zile. 
 
Deşi au loc în continuare discuţii aprinse, alimentate mai ales de cei care susţin că un tatuaj adevărat presupune angajament complet, pentru tot restul vieţii, există mulţi oameni care visau la o astfel de posibilitate. Astfel, aceştia pot trece prin experienţa autentică de a îşi face un tatuaj fără teama de a rămâne pentru totdeauna „marcaţi” de un desen nepotrivit. 
 
Ace? Da. Durere? Desigur, la fel ca în cazul tatuajelor obişnuite. Dar avantajul ar fi acela de a alege perioada în care cerneala va fi vizibilă pe piele - între 9 şi 15 luni.
 
Cerneala a fost dezvoltată de Brennal Pierre şi Vandan Shah, doctori în inginerie chimică, cu titlul obţinut la Universitatea din New York, relatează Harper's Bazaar.
 
„Pe baza experienţei noastre în ingineria biomoleculară, am lucrat la stabilizarea şi dezvoltarea proteinelor. Tatuajele apar în urma interacţiunii între piele (proteina, în cazul de faţă) şi cerneală”, explică Brennal Pierre.
 
Formula este în curs de dezvoltare de şase ani şi jumătate. „Am început în 2014 şi am încercat şi testat până acum peste 50 de variante”, povesteşte Vandan Shah. 
 
Cele două componente de bază sunt polimerii efemeri de cerneală şi coloranţii. Fără a dezvălui compoziţia exactă, cei doi cercetători dau asigurări că polimerii respectivi sunt folosiţi de ani întregi în domeniul medical şi farmaceutic, utilizarea lor fiind reglementată de autorităţile din SUA. Echipa a iniţiat, de asemenea, un studiu clinic IRB (Institutional Review Board), cu ajutorul dermatologului Dhaval Bhanusali, pentru a valida siguranţa utilizării produsului.
 
Rămâne de văzut cât de populară va deveni, în timp, noua metodă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici