Teatrul Bulandra anunţă ce spectacole ale altor instituţii teatrale va găzdui în această stagiune

Teatrul Bulandra din Bucureşti anunţă producţii ale altor instituţii teatrale găzduite pe scenele sale, montarea sibiană ”Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, ”Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, de la ARCUB şi producţii ale Teatrului Mic, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
972 afișări
Imaginea articolului Teatrul Bulandra anunţă ce spectacole ale altor instituţii teatrale va găzdui în această stagiune

Teatrul Bulandra anunţă ce spectacole ale altor instituţii teatrale va găzdui în această stagiune

Teatrul Bulandra va prezenta, pe lângă spectacolele sale din repertoriul curent, producţii ale altor teatre, ”care să beneficieze astfel de aprecierea publicului teatrului nostru”, arată reprezentanţii instituţiei.

În cadrul turneului Manifest pentru dialog, ajunge la Bulandra spectacolul Teatrului Naţional ”Radu Stanca” Sibiu, ”Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, cu Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Cezara Creţu şi Alin Turcu, în regia lui Andrei şi a Andreei Grosu. Scenografia montării este semnată de Vladimir Turturică.

”Cui i-e frică de Martha şi George? Sau de musafirii lor, Nick şi Honey, care nici măcar nu bănuiesc ce noapte îi aşteaptă? Cui i-e frică de mame şi de taţi? Sau de fiii absenţi? De întâlnirile nocturne înecate în alcool? Sau de replicile incisive care muşcă din tine până la măduvă?”, notează realizatorii. Spectacolul se va juca pe data de 18 februarie, ora 19:00, la Sala Liviu Ciulei.

De asemenea, Teatrul Bulandra anunţă încheierea unor parteneriate cu ARCUB şi Teatrul Mic prin care va găzdui până la sfârşitul stagiunii curente coproducţia teatrală internaţională ARCUB / Compagnie des Ogres ”Itinerarii. Într-o zi lumea se va schimba”, după un text şi o adaptare de Yann Verburgh. În distribuţie se regăsesc Ioana Bugarin, Nicholas Caţianis, Clémence Laboureau, Radouan Leflahi, Ilinca Manolache, Claire Puygrenier şi Alex Călin (voce din off şi video), în regia lui Eugen Jebeleanu. Scenografia spectacolului este semnată de Velica Panduru, iar muzica, de Remi Billardon.

”În timp ce naţionalisme de tot soiul îi dau fiori bătrânului nostru continent, doi artişti, unul din România şi altul din Franţa, reunesc actori nativi din cele două ţări pentru a pune întrebarea care îi preocupă: în ce moment suntem pregătiţi să ne depăşim barierele? De la Est la Vest, la Bucureşti sau la Paris, teatrul lui Eugen Jebeleanu şi Yann Verburgh îşi extrage din interpreţii săi şi din actualitate materia propriilor ficţiuni: corupţie, migraţie, topirea calotei glaciare din Groelanda… Itinerarii. Într-o zi, lumea se va schimba interoghează construcţia identitară înlăuntrul unui teritoriu aflat în plină mutaţie şi mecanismele de luptă dintre individ şi colectivitate, într-un perpetuu joc ludic de punere în abis teatral, care explorează frontierele noastre intime în raport cu cele care delimitează Europa secolului al XXI-lea”, arată realizatorii.

Spectacolul este realizat în coproducţie cu Maison de la Culture d’ Amiens, Le Phénix Scène nationale Valenciennes, Théâtre de Choisy-le-Roi, Le Gallia Théâtre, La Comédie de Béthune şi Centre Dramatique National du Nord-Pas-de-Calais, cu sprijinul Centrului Naţional de Scriere pentru spectacole La Chartreuse din Villeneuve-les-Avignon, al SPEDIDAM şi al Fondului de donaţii POROSUS şi se înscrie în seria de evenimente organizate cu prilejul Sezonului România-Franţa 2019, bucurându-se de susţinerea Institutului Francez şi a Comitetului de Mecenat al Sezonul România-Franţa 2019, prezidat de Frédéric Oudéa, director general al Grupului Société Générale. Spectacolul se va juca pe data de 17 februarie, ora 20.00, la Sala Liviu Ciulei.

Dintre producţiile Teatrului Mic vine la Bulandra ”Ţinutul din Miezul Verii”, de Tracy Letts, în traducerea Smarandei Nicolau. Rodica Negrea, Andreea Grămoşteanu, Valentina Popa, Diana Cavallioti, Mădălina Ciotea, Dana Dembinski-Medeleanu, Silvana Mihai, Mihai Călin, Virgil Aioanei, Claudiu Istodor, Ionuţ Vişan, Cuzin Toma, Cezar Grumăzescu şi Viorica Mureşanu fac parte din distribuţie.

Regia îi aparţine lui Vlad Massaci, iar scenografia şi light design-ul ,Iulianei Vîlsan. Muzica este de Bibi Vonegehr.

”Trei surori se întorc acasă în momentul în care tatăl lor dispare într-un mod neprevăzut. Nici moartea lui şi nici înmormântarea nu o înfrânează pe mamă să fie ceea ce a ajuns, un om crud, ironic şi acid, care devorează fără oprire absolut tot ce prinde, antidepresive, viaţa fiicelor ei şi minciunile ascunse, departe în trecut”, arată prezentarea montării. Spectacolul se va juca pe data de 20 februarie, ora 19.00, la Sala Liviu Ciulei.

O altă montare de la Teatrul Mic jucată la Bulandra este ”Viaţa şi moartea lui Richard al II-lea”, de William Shakespeare, în traducerea lui George Volceanov. În distribuţie sunt Ionuţ Vişan, Tudor Aaron Istodor, Cristi Iacob, Vlad Logigan, Alexandru Voicu, Lucian Iftime, Gabriela Iacob, Cezar Grumăzescu şi Andrei Seuşan.

”În prim-plan se află lupta pentru putere, pentru coroană, pentru tron şi pentru consolidarea acestora. Urmează intrigile, comploturile şi în final, după un lung şir de crime, detronarea ideii de conducere monarhică odată cu detronarea lui Richard al II-lea, unsul lui Dumnezeu, de către vărul său, exilatul Bolingbroke şi viitor Rege sub numele de Henry al IV-lea. Richard al II-lea este considerată una dintre cele mai bune piese ale lui Shakespeare: lucidă, elocventă şi structurată original. Poate fi văzută fie ca o tragedie, fie ca o piesă istorică sau o dramă politică sau ca parte a unui vast ciclu dramatic care a contribuit la naşterea identităţii naţionale a Angliei. Dacă astăzi poate părea o piesă muzeală, în timpurile lui Shakespeare a fost considerată piesa care submina ordinea internă a statului şi Regina Elisabeta I a declarat indignată: Eu sunt Richard al II-lea”, se arată în cuvântul realizatorilor. Spectacolul se va juca la o dată ce urmează a fi anunţată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici