The Guardian: Bucureştiul nu câştigă un premiu pentru stil, dar surprinde turiştii prin cosmopolitism

Palatul Parlamentului, Muzeul Satului şi Librăria Cărtureşti Carusel sunt câteva dintre punctele de atracţie din Bucureşti pe care un jurnalist The Guardian le propune, precizând, totodată, că, deşi capitala României nu excelează în ceea ce priveşte stilul, surprinde turiştii prin cosmpolitism.

Urmărește
3749 afișări
Imaginea articolului The Guardian: Bucureştiul nu câştigă un premiu pentru stil, dar surprinde turiştii prin cosmopolitism

The Guardian: Bucureştiul nu câştigă un premiu pentru stil, dar surprinde turiştii prin cosmopolitism (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Este corect să spunem că este puţin probabil ca Bucureştiul să câştige vreun premiul pentru frumuseţe sau stil, dar, cu toate acestea, capitala României surprinde mulţi turişti cu energia şi vibraţia cosmopolită", scrie jurnalistul Norm Longley, la începutul unui articol despre locurile pe care le poţi vizita în Bucureşti, publicat pe site-ul ziarului The Guardian.

În articolul respectiv, Norm Longley menţionează că, în perioada interbelică, Bucureştiul era numit "Parisul din est" şi această titulatură a fost una corectă până la un punct. Cu toate acestea, în prezent, din punct de vedere urbanistic, se impune o arhitectură socialistă, un rezultat al proiectului de reamenajare propus de fostul dictator Nicolae Ceauşescu, în anii '80, "cei mai sumbri ani de comunism în România".

Cu toate acestea, lucrurile stau mult mai bine, în prezent, scrie jurnalistul, precizând că, în amestecul de beton se ascund şi unele clădiri în stilul "art nouveau", biserici vechi şi mănăstiri, parcuri luxuriante, lacuri şi bulevarde elegante. De asemenea, este amintit Centrul Vechi al Capitalei, unde au loc cele mai multe petreceri şi, în fiecare seară, există câte un bar deschis, unde turiştii se pot distra.

"Cu căldura cumplită a verii ca o amintire înceţoşată, toamna târzie este momentul perfect să explorezi bucuriile neaşteptate ale acestui oraş fascinant" - este îndemnul jurnalistului.

Printre recomandările pe care le propune Norm Longley, în articolul din The Guardian, se numără Centrul Vechi, care "a fost neatins de bombele din cel de-Al Doilea Război Mondial şi de buldozerele lui Ceauşescu şi este cel mai charismatic cartier al Bucureştiului", unde se găsesc multe clădiri spectaculoase, cum ar fi Librăria Cărtureşti Carusel, de pe strada Lipscani. Tototdată, este menţionată Biserica Stavropoleos, ca un punct de atracţie pentru turişti.

Palatul Parlamentului reprezintă un alt punct de atracţie pentru cei care ajung pentru prima dată în capitala României, chiar dacă părerile despre această clădire sunt împărţite, unii considerând-o o construcţie "urâtă".

De asemenea, pentru a afla mai multe despre istoria României, turiştii ar trebui să viziteze Piaţa Revoluţiei, unde clădirile poartă urmele căderii regimului comunism. Această zonă a fost punctul principal al luptelor din timpul Revoluţiei din decembrie 1989.

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" este o altă recomandare pe care jurnalistul o face turiştilor. Acesta precizează că Muzeul Satului prezintă elemente arhitecturale din toată România. De asemenea, cei care vor să se relaxeze pot face o plimbare prin Parcul Cişmigiu, cel mai vechi din Bucureşti, sau pot vizita Palatul Mogoşoaia.

Totodată, jurnalistul le oferă turiştilor şi câteva idei de restaurante, baruri, cafenele şi hoteluri din Bucureşti, de care pot ţine cont pentru o eventuală vizită în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici