- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (07.07.2013, 09:02)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TRUCURI SIMPLE de îmbunătăţire a concentrării la serviciu: Cum vă puteţi spori productivitatea şi eficienţa
Deficitul de atenţie poate să creeze dificultăţi în îndeplinirea sarcinilor de serviciu, însă există câteva trucuri simple pentru a vă maximiza productivitatea şi a deveni mai eficienţi, potrivit huffingtonpost.com.
Urmărește
3960 afișări
TRUCURI SIMPLE de îmbunătăţire a concentrării la serviciu: Cum vă puteţi spori productivitatea şi eficienţa (Imagine: Shutterstock)
Dacă aveţi deficit de atenţie/ tulburare hiperkinetică (Attention Deficit Hyperactivity Disorder - ADHD), veţi avea dificultăţi în timpul serviciului mai mult decât alte persoane.
O durată scurtă de concentrare, starea de nelinişte şi uşoara distragere a atenţiei sunt factori care pot determina scăderea productivităţii la muncă.
Medicamentele pot fi de ajutor, însă există şi câteva tructuri care vă pot ajuta să vă maximizaţi productivitatea şi eficienţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
FSB susţine că a dejucat comploturile ucrainene de a ucide ofiţeri de rang înalt
-
China va construi cel mai mare baraj hidroenergetic din lume în Tibet
-
Un mare producător de maşini donează un milion de dolari pentru inaugurarea lui Donald Trump la Casa Albă
1. "Prioritizaţi-vă" sarcinile
Creaţi o listă în care stabiliţi cele mai importante lucruri pe care le aveţi de făcut. Începeţi prin a executa cele mai importante sarcini şi lăsaţi pentru mai târziu lucrurile nesemnificative. Lista de priorităţi (Lista A) poate include lucrurile care trebuie realizate astăzi sau mâine. Lista B poate include proiecte sau sarcini care trebuie finalizate până săptămâna viitoare.
2. Controlaţi-vă e-mail-ul
Chiar şi cele mai concentrate persoane pot fi rapid atrase în "ping-pong-ul" verificării e-mail-urilor primite. Însă, dacă o persoană este predispusă să fie uşor distrasă de la activităţile sale, semnalul de atenţionare atunci când primeşte noi e-mailuri poate compromite întreaga zi. Stabiliţi-vă anumite perioade din zi pentru a citi e-mail-urile.
3. Limitaţi posibilităţile de distragere a atenţiei
Mesajele vocale, accesul permanent la internet şi chiar şi conversaţiile ocazionale în afara biroului vă pot distrage atenţia şi vă pot îndepărta de lucrurile pe care le aveţi de făcut. La fel ca şi în cazul e-mail-urilor, stabiliţi o anumită perioadă pentru a verifica şi răspunde la mesajele vocale. Şi, în funcţie de proiectele pe care le aveţi de finalizat şi, dacă este posibil, aţi putea lua în considerare chiar oprirea computerului pentru a elimina tentaţiile internetului.
4. Împărţiţi în "bucăţi mici" sarcinile mari
Dacă vă simţiţi copleşit, acest lucru poate fi cauzat de faptul că vă gândiţi să rezolvaţi mai multe lucruri dintr-o dată. Dacă deveniţi anxioasă deoarece trebuie să terminaţi de scris ceva până la sfârşitul săptămânii, stabiliţi cât trebuie să scrieţi într-o zi sau într-o oră.
5. Lucraţi în acelaşi spaţiu
Lucratul într-o zi într-o cafenea, în altă zi într-o bibliotecă, iar în altă zi în biroul de acasă vă poate face foarte vulnerabili la stimuli care vă pot distrage atenţia. Însă, dacă lucraţi într-un singur loc, vă obişnuiţi să asociaţi respectivul loc cu munca pe care o aveţi de făcut. Lucratul în acelaşi loc şi în acelaşi interval de timp poate conduce la creşterea eficienţei muncii.
6. Găsiţi un loc liniştit unde să lucraţi
Ideal ar fi să aveţi un birou care să aibă o uşă pe care să o puteţi închide atunci când trebuie să lucraţi. Dar acest lucru nu este mereu posibil, având în vedere spaţiile deschise în care sunt amenajate cele mai multe birouri. Dacă şeful dumneavoastră nu este dispus să vă ofere posibilitatea de a lucra în propriul birou, există mereu posibilităţi pentru a minimaliza sursele de distragere a atenţiei, chiar şi într-un spaţiu mic deschis. Dacă trebuie să împărţiţi un spaţiu, încercaţi să îl împărţiţi cu o persoană care lucrează mai mult la computer decât cu o persoană care trebuie să folosească foarte mult telefonul sau care trebuie să organizeze şedinţe în alte multe spaţii deschise.
7. Folosiţi un cronometru
Folosirea unui cronometru (ceas) poate ajuta un spirit rătăcitor să se întoarcă la timp la sarcinile de lucru. Puteţi de asemenea să folosiţi un cronometru pentru a vă creşte durata de concentrare, de la 10 minute pe zi într-o săptămână la 12 minute pe în săptămâna următoare şi 14 în cealaltă.
8. Decongestionaţi spaţiul de lucru
Un spaţiu de lucru îngrijit şi curat vă poate ajuta să vă organizaţi mai bine sarcinile de lucru şi să vă concentraţi, dar trebuie să ţineţi cont de faptul că mutarea lucrurile dintr-o parte în alta pe birou poate să vă creeze probleme atunci când nu vă mai amintiţi unde le-aţi pus. Pe de altă parte, când curăţatul biroului devine brusc o prioritate, chiar dacă aveţi alte lucruri mai importante de finalizat, acest lucru poate să vă creeze probleme.
9. Planificaţi zilele
Mulţi oameni cu deficit de atenţie şi-au dat seama că pot fi mai eficienţi şi productivi dacă folosesc un "day planner" (un planificator) sau un asistent personal digital (PDA). Un PDA este cu atât mai util cu cât îl puteţi ţine alături şi îl puteţi programa să vă trimită mesaje şi să vă reamintească ce aveţi de făcut. De exemplu, vă poate aminti că aveţi o întâlnire importantă cu 30 de minute înainte ca aceasta să înceapă.
10. Folosiţi tehnici de relaxare
Dacă aveţi deficit de atenţie şi sunteţi impulsiv şi vă poate fi uşor distrasă atenţia, este cu atât mai greu să vă concentraţi în moment de stres. De aceea este foarte important să luaţi pauze de relaxare, în care să respiraţi adânc şi să meditaţi.
11. Luaţi notiţe
Dacă vă luaţi notiţe în timpul unei întâlniri sau în timp ce vorbiţi la telefon, vă veţi aminti mai târziu aspectele discutate. Dacă aveţi dificultăţi în a procesa informaţiile pe care le auziţi în timpul unei întâlniri şi sunteţi distras, începeţi să vă luaţi notiţe - aceasta este o bună modalitate de a procesa informaţiile auzite.
12. Menţineţi o rutină
În general, tot ceea ce se poate desfăşura după o rutină pe care o cunoaşteţi este de bun augur. În schimb, dacă, de exemplu, în mod constant pierdeţi lucruri, acest aspect vă poate afecta şi poate să pună presiune pe dumneavoastră. Astfel, faceţi lucrurile să fie la fel de simple ca pusul cheilor maşinii sau ale casei în acelaşi loc. La fel trebuie să faceţi şi cu agenda, notebook-ul şi servieta.
13. Înconjuraţi-vă cu persoane bine organizate
Multe persoane de succes care au deficit de atenţie au în comun acelaşi lucru: au alături persoane bine organizate şi cărora le place să organizeze foarte bine sarcinile de lucru în fiecare zi. A avea alături persoanele potrivite, în special atunci când sunteţi într-o poziţie de execuţie, este de nepreţuit.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce zile libere au românii în ianuarie 2025. Se anunță 5 sărbători legale care cad în timpul săptămânii
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe