- Home
- Life-Inedit
- ROMA, (14.03.2015, 17:29)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un castel medieval din Toscana, fostă reşedinţă papală, pus în vânzare cu 28 milioane de euro
Cea mai mare proprietate privată de pe piaţa imobiliară mondială, fostă reşedinţa oficială a doi papi, care include un castel medieval aflat în Toscana şi peste 100 de camere, a fost pusă în vânzare pentru suma de 28 de milioane de euro.
Urmărește
290 afișări
Un castel medieval din Toscana, fostă reşedinţă papală, pus în vânzare cu 28 milioane de euro (Imagine: The Telegraph)
Castelul, construit pe o proprietate de peste 600 de hectare, se află la est de oraşul italian Siena şi este înconjurat de plantaţii de viţă-de-vie, păduri, terenuri cultivate cu floarea soarelui şi mai multe clădiri cu specific agricol, informează dailymail.co.uk.
Construit în secolul al XII-lea, acesta este unul dintre puţinele castele medievale din Europa care au rămas intacte până în zilele noastre şi a fost în trecut reşedinţa oficială a papilor Pius al II-lea şi Pius al III-lea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Curtea de Apel București judecă solicitarea lui Călin Georgescu privind anulare alegerilor prezidențiale. Susținătorii lui Georgescu protestează la Curtea de Apel
-
Ce urmăresc experţii în 2025, în materie de apărare şi securitate: Carta Albă pentru apărare a Comisiei Europene, golurile lăsate de posibila schimbare de politică a SUA faţă de Europa şi războaiele din Ucraina şi Orientul Mijlociu
-
Tanczos Barna, după ce Guvernul a adoptat Ordonanţa „trenuleţ”: Situaţia nu este uşoară
-
ZF: Ordonanţa Austerităţii este doar începutul unor revolte economice, politice şi sociale
Reşedinţa, ai cărei proprietari actuali nu doresc să îşi divulge identitatea - şi nici numele castelului -, este pusă în vânzare de Sotheby's International cu preţul de 28 milioane de euro.
Deşi nu se cunoaşte numele primului proprietar şi nici cel al persoanei care a ordonat construirea castelului, acesta a rămas în proprietatea unei proeminente familii italiene vreme de mai multe secole.
Familia Piccolomini a locuit pe acea proprietate, cu intermitenţe, începând din secolul al XV-lea. Doi dintre cei mai notabili membri ai familiei Piccolomini, Enea Silvio Piccolomini şi Francesco Piccolomini, au devenit liderii Bisericii Catolice şi şi-au luat numele papale Pius al II-lea şi Pius al III-lea.
Potrivit presei italiene, averea familiei Piccolomini a fost obţinută în principal din comerţ. După mai multe generaţii, castelul şi-a schimbat proprietarul în jurul anului 1920.
Acel proprietar a rămas la rândul său anonim, iar proprietatea a fost din nou vândută în anii '80.
De atunci, castelul a rămas în posesia actualului proprietar, care nu a dezvăluit motivul pentru care doreşte să îl pună în vânzare.
Cele mai multe dintre cele 100 de dormitoare de pe această proprietate au fost amenajate însă în clădirile din jurul castelului. Acestea sunt închiriate ca spaţii de cazare, iar podgoriile cu viţă-de-vie şi restaurantele din apropiere atrag numeroşi turişti.
Castelul în sine are doar 10 dormitoare, foarte mari, alături de mai multe săli de baie, un atelier de pictură şi o sufragerie impresionantă.
Citește pe alephnews.ro: Studenții au protestat în Piața Victoriei față de schimbările aduse de „Ordonanța Trenuleț”. Președintele Uniunii Studenților din România: „Am fost chemați la negocieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Kim Jong Un promite să pună în aplicare cea mai dură politică împotriva SUA înainte ca Trump să intre în funcție
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Cum arată mormântul Andreei Cuciuc la 40 de zile de la înmormântare. Imagini care sfâșie inima oricărui părinte
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe