- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (18.07.2014, 17:16)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un ceas de mână şi o haină de blană ce au aparţinut familiei Ceauşescu, scoase la licitaţie la Mamaia
Un ceas de mână Tressa din aur cu mecanism cu 17 rubine, estimat între 4.500 şi 6.500 de euro, ce i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu, şi o haină de blană de vulpe albastră, care s-a aflat în garderoba soţiei acestuia, Elena, vor fi scoase la vânzare, pe 27 iulie, la licitaţia Artmark de la Mamaia.
Urmărește
266 afișări
Un ceas de mână şi o haină de blană ce au aparţinut familiei Ceauşescu,scoase la licitaţie la Mamaia (Imaine: George Filip/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, licitaţia Eleganţă şi Vanitas va pune în scenă un spectacol al simţurilor, de la tactil la vizual, de la duritatea diamantelor la fineţea eşarfelor din mătase naturală, de la precizia ceasurilor la echivocul artei.
Printre vedetele expoziţiei se află ceasul de mână Tressa din aur cu mecanism cu 17 rubine, estimat între 4.500 şi 6.500 de euro, oferit cadou de statul Mexic prin Ministrul de Interne Mario Moya Palencia lui Nicolae Ceauşescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Jean-Marie Le Pen, figură controversată a politicii franceze, a murit la 96 de ani
-
Semnal de alarmă lansat de NATO: Ignorarea investiţiilor în apărare pune în pericol securitatea
-
Cutremur devastator în Tibet: Cel puţin 95 de morţi şi pagube însemnate în regiunea Everest
O altă piesă de colecţie prezentă în licitaţie este şi haina de blană de vulpe albastră, ce a aparţinut Elenei Ceauşescu, făcând parte din garderoba de protocol a acesteia, cu un preţ de pornire de 1.500 de euro.
Într-un context similar al cadourilor opulente făcute şefilor de stat, se află şi cupa din argint decorată cu simboluri propagandistice oferită dictatorului Gheorghe Gheorghiu-Dej cu ocazia aniversării a 50 de ani, cu un preţ de pornire de 20.000 de euro, în care portretul conducătorului în profil este plasat în interiorul unei coroane de lauri.
Piesa de rezistenţă a capitolului de extravaganţă este colierul creat în exclusivitate de casa de bijuterii Chrysothèque Zolotas pentru Marina Dimitropoulos, fosta soţie a lui Konstantinos Karamanlis, preşedinte al Greciei de două ori, şi o personalitate culturală marcantă în România şi Grecia, având printre cele mai însemnate colecţii de artă românească.
În acelaşi timp, a fost apropiata multor artişti şi personalităţi, printre care Corneliu Baba, Horia Bernea, Andrei Pleşu, Dan Hăulică, Thomas Messer (directorul Guggenheim New York). Colierul este lucrat manual, fiind inspirat din mitologia greacă, de tridentul lui Poseidon, celebru simbol al dominaţiei şi puterii absolute, bijuteria fiind estimată la un preţ cuprins între 60.000 şi 90.000 de euro.
Rafinamentul şi precizia pot fi admirate şi în stilul ceasului de mână, bărbatesc, din aur, Vacheron Constantin, cu o estimare între 10.000 şi 15.000 de euro, şi a ceasului Rolex, de damă, din a doua jumătate a secolului al-XX-lea, estimat între 1.500 şi 2.500 de euro. Acestea vor fi de asemenea scoase la licitaţie pe 27 iulie.
Din selecţia de bijuterii, cea mai impunătoare este brăţara din aur alb, decorată cu 15 diamante negre naturale şi albe, estimată între 4.500 şi 6.500 de euro. Nota elegantă şi independentă a femeii moderne se păstrează prin intermediul unor piese de coleţie precum eşarfa Hermès "Carroserie", cu model futurist, şi a eşarfei "Les Sportives", manieră Art Deco, ambele cu preţul de pornire de 180 de euro, şi a poşetelor şi costumelor vintage.
Eleganţa feminină se reflectă atât în privirea cu care tabloul "Femeia anilor '30", de Carol Hübner, estimat între 2.000 şi 3.000 de euro, o fixează cu privirea pe "Femeia în oglindă", semnată de Constantin Piliuţă, cu o estimare situată între 2.000 şi 4.000 de euro, cât şi în stilul diafan al rochiei femeii din lucrarea "La gherghef", a lui Pan Ioanid, estimată între 2.000 şi 2.800 de euro.
Secţiunea Vanitas dedicată simplelor plăceri este reprezentată în licitaţie printr-o selecţie riguroasă de băuturi fine precum lotul compus din Şampania Krug Vintage 1998 şi Dom Perignon, cu un preţ de pornire de 380 de euro, şi colecţia de 36 de vinuri franţuzeşti, cu un preţ de pornire de 2.600 de euro, prin cutia de trabucuri "Tabacalera", oferită cadou de preşedintele filipinez Ferdinand Marcos, preţul de pornire fiind 200 de euro, şi prin serviciul de cafea tête-à-tête, din argint rusesc, decorat cu motive florale, estimat între 800 şi 1.200 de euro.
Expoziţia va putea fi vizitată până pe 21 iulie la Palatul Cesianu-Racoviţă din Bucureşti, iar în perioada 22-24 iulie la Muzeul de Artă din Constanţa. Ulterior, între 25-27 iulie, expoziţia va putea fi vizitată la Hotel Vega din Mamaia, unde, pe 27 iulie, de la ora 20.30, vor avea loc Licitaţia de Marine şi marinărit şi cea de Eleganţă & Vanitas.
Citește pe alephnews.ro: POLITICO: Țările europene simt presiunea unui acord de pace Rusia-Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ministerul Educației estimează o scădere alarmantă a numărului de elevi care vor susține examenele naționale
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De ce a murit Ilina Pârvu? Ce s-a întâmplat pe fetița pe care o purta în pântece când s-a stins
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe