Un inventator canadian de origine română testează un nou prototip de hoverboard - VIDEO

Cătălin Alexandru Duru, un inventator canadian de origine română, care a stabilit în luna mai un record mondial Guinness pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard (o planşă zburătoare cu elice), lucrează la un nou prototip pentru acest dispozitiv, ce ar putea stabili în curând un nou record.

Urmărește
1443 afișări
Imaginea articolului Un inventator canadian de origine română testează un nou prototip de hoverboard - VIDEO

Un inventator canadian de origine română testează un nou prototip de hoverboard (Imagine: captura video)

În luna mai, Cătălin Alexandru Duru a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard, plutind cu ajutorul acelui dispozitiv deasupra unui lac din Canada, informează cbc.ca.

Inventatorul de origine română s-a ridicat în aer la înălţimea de cinci metri şi a parcurs o distanţă de peste 275 de metri, înainte de a coborî în apele lacului Ouareau din Quebec, Canada.

Dispozitivul pe care l-a creat este o planşă cu mai multe elice, realizată manual, iar zborul său deasupra lacului canadian a avut o durată de peste 1 minut şi 30 de secunde.

După ce a stabilit acest record mondial, Cătălin Alexandru Duru a declarat că a vrut să arate că un zbor stabil pe un hoverboard poate fi obţinut de un om în picioare şi controlat doar prin înclinarea picioarelor sale.

 

În prezent, Cătălin Alexandru Duru lucrează la un proiect secret, care va fi o versiune revoluţionară a acestei planşe. Articolul publicat pe site-ul cbc.ca include un material video în care inventatorul de origine română îşi prezintă noul proiect. Imaginile arată şi primul zbor de testare a dispozitivului. Testul respectiv a avut loc tot deasupra unui lac din Canada.

 

Hoverboard-ul, care seamănă cu un skateboard fără roţi, a apărut pentru prima oară în 1989 în partea a doua a francizei SF "Back to the Future/ Înapoi în viitor", regizată de Robert Zemeckis, fiind o planşă zburătoare folosită pentru transportul personal. În ultimii ani, mai multe companii internaţionale au construit astfel de dispozitive de deplasare prin levitaţie, care folosesc un principiu din fizica cuantică, denumit supraconductibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici