Stridii, migdale, ciocolată: vezi aici ce alte alimente sunt recomandate pentru cina de Sfântul Valentin

Migdalele, busuiocul, rucola, mierea şi ciocolata sunt considerate "alimentele dragostei" şi se află pe lista ingredientelor recomandate pentru cina de Sfântul Valentin.

Urmărește
233 afișări
Imaginea articolului Stridii, migdale, ciocolată: vezi aici ce alte alimente sunt recomandate pentru cina de Sfântul Valentin

Vezi ce alimente sunt recomandate pentru cina de Sfântul Valentin (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Au mai rămas doar câteva zile până la Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie, şi tot la fel de puţin timp pentru a găsi cadoul perfect pentru persoana iubită. Fie că alegeţi o bluză roşie sau doar o felicitare romantică, nu uitaţi de invitaţia la cină, care poate deveni ea însăşi un cadou deosebit, cu condiţia să alegeţi, bineînţeles, alimentele potrivite.

"Oamenii au fost interesaţi de alimentele cu efecte afrodisiace încă de pe vremea Afroditei, zeiţa iubirii, care a ieşit din mare pe o stridie, dând apoi naştere lui Eros. Dar dincolo de mitologie, teste ştiinţifice arată că există anumite arome care pot avea ca rezultat mai mult de un simplu efect de saţietate", a declarat medicul Luigi Gratton, vicepreşedintele Lutrition Education în cadrul companiei Herbalife şi membru în "Programul de analiză a obezităţii ca factor de risc", derulat de Centrul pentru Nutriţie Umană din cadrul Universităţii din Los Angeles (UCLA).

Prezentăm mai jos o listă cu "alimentele dragostei" care ar putea fi incluse în meniul cinei de Ziua Îndrăgostiţilor:

Migdale: De-a lungul timpului, migdalele au fost un simbol al fertilităţii. Mulţi oameni cred că aroma lor stimulează pasiunea unei femei.

Avocado: Conţinutul de vitamina B6 dintr-un avocado contribuie la creşterea producţiei de hormoni masculini în organism. În acelaşi timp, avocado conţine potasiu, care ajută la reglarea funcţionării glandei tiroide la femei.

Sparanghel: Conţine vitamina E şi se pare că stimulează hormonii implicaţi în declanşarea atracţiei sexuale, considerată un element vital pentru a avea o viaţă sănătoasă de cuplu.

Ardei iute: Capsaicina, o substanţă care stimulează terminaţiile nervoase şi accelerează pulsul, este responsabilă pentru senzaţia de "fierbinţeală" cauzată de ardeii iuţi. Se pare că acest aliment afrodisiac are rol important în eliberarea endorfinelor, care produc senzaţia de plăcere. Unii cercetători cred că acest fenomen se petrece şi în cazul altor alimente "fierbinti" (iuţi), precum usturoiul şi piperul.

Busuioc: Se pare că busuiocul stimulează atracţia sexuală şi fertilitatea. Se crede, de asemenea, că această plantă poate induce starea de bună dispoziţie.

Ciocolata: Cine nu ştie că ciocolata este afrodisiacă? De Ziua Îndrăgostiţilor se vinde mai multă ciocolată decât în orice altă perioadă a anului. Ciocolata este dăruită de sărbători, cu ocazia unor aniversări, fiind un bun prilej pentru a spune "te iubesc" celor dragi. Ciocolata conţine un stimulent numit feniletilamină, care induce o stare de bine şi de visare similară celei provocate de endorfine. Cercetatorii cred că ciocolata conţine substanţe care influenţează transmiterile neurologice de la nivelul creierului şi o substanţă similară cu cofeina, numita teomobrină, un excitant al sistemului nervos şi un stimulent al miocardului.

Cafea: În cantităţi moderate, cafeaua acţionează ca un stimulent, dar în cantităţi mari poate avea un efect depresiv. Cofeina din cafea stimulează atât mintea, cât şi trupul, multe persoane apelând la cafea pentru a rămâne treze peste noapte.

Miere: Dulce şi lipicioasă, mierea este o sursă de bor, un mineral care ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea, sănătatea şi satisfacţia sexuală a femeilor. Studiile arată că acest mineral poate, de asemenea, să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracţia sexuală atât la femei, cât şi la bărbaţi. În plus, mierea conţine vitamina B, necesară pentru sinteza testosteronului, precum şi alţi nutrienţi, enzime şi fitochimicale.

Stridii: Sunt bogate în zinc, mineral necesar pentru sinteza testosteronului. Acest hormon masculin contribuie şi la creşterea libidoului la femei. Stridiile sunt, totodată, bogate în proteine şi foarte săţioase.

Rucola: Rucola a fost catalogată ca un aliment afrodisiac încă din Antichitate. Multe salate şi paste conţin rucola. Ea poate fi servită cu nuci şi fistic.

Ghimbir: Rădăcina de ghimbir poate fi consumată crudă sau ca un condiment pentru diferite fripturi. Stimulează circulaţia sângelui, contribuind astfel la creşterea apetitului sexual.

Zmeură şi căpşuni: Aceste fructe afrodisiace sunt perfecte pentru o cină romantică de Ziua Îndrăgostiţilor. De culoare roşie, asociată cu iubirea şi pasiunea, zmeura şi căpşunile sunt de asemenea bogate în vitamina C.

Nucşoara: Femeile din China cred că nucşoara este un afrodisiac ce creşte şi fertilitatea.

Vin: În cantităţi moderate, vinul poate fi de bun ajutor, dar o cantitate mai mare este chiar contraindicată, pentru că induce senzaţia de "moleşeală". Pentru mai mult romantism, alegeţi şampania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici