- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (30.12.2010, 17:25)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vezi aici topul celor mai vizionate filme româneşti în 2010!
Filmele "Eu când vreau să fluier, fluier" de Florin Şerban şi "Poker" de Sergiu Nicolaescu s-au clasat pe primul, respectiv, al doilea loc în ceea ce priveşte numărul de spectatori, în topul filmelor româneşti din 2010, informează Agenţia Champions.
Urmărește
214 afișări
"Eu când vreau să fluier, fluier" şi "Poker", cele mai vizionate filme româneşti în 2010
"Eu când vreau să fluier, fluier" a avut, de la premiera pe marile ecrane româneşti, pe 26 martie, 55.858 de spectatori, în timp ce filmul de pe poziţia a doua, "Poker" de Sergiu Nicolaescu, 24.234 de spectatori.
"Eu când vreau să fluier, fluier" este primul film românesc din ultimii 17 ani care a intrat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin şi a reuşit să ia şi două trofee importante: marele premiu al juriului - Ursul de Argint şi distincţia "Alfred Bauer". Totodată, filmul "Eu când vreau să fluier, fluier" este propunerea României la premiile Oscar 2011, pentru care nominalizările vor fi anunţate pe 25 ianuarie 2011.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
După patru ani petrecuţi într-un penitenciar pe malul Dunării, Silviu (interpretat de George Piştereanu) a avansat în ierarhia de dormitor, devenind Jupân. Cu două săptămâni înainte de eliberare, el primeşte o vizită neaşteptată. El află că mama lui s-a întors acasă, după mult timp, din Italia şi vrea să îl ia pe fratele lui mai mic. Silviu are cinci zile să găsească o soluţie. Cele cinci zile devin o eternitate când Silviu se îndrăgosteşte de o studentă frumoasă la Sociologie, Ana (Ada Condeescu), venită în practică la penitenciar. Copleşit de emoţii şi presat de timp, Silviu închide ochii. Libertatea, vântul, drumul, primul sărut. Din acest moment i se poate întâmpla orice.
Filmul a adus pe marile ecrane nu doar actori amatori, care, în momentul producţiei, erau deţinuţi în câteva penitenciare din ţară, ci şi noi chipuri ale cinematografiei româneşti - George Piştereanu, care pe atunci era elev la liceu, şi Ada Condeescu. George Piştereanu a câştigat, de altfel, cu "Eu când vreau să fluier, fluier" mai multe premii la festivaluri internaţionale.
"Poker", care a avut premiera pe marile exrane pe 9 aprilie, îi aduce în rolurile principale pe Horaţiu Mălăele, Valentin Teodosiu, Vladimir Găitan, Ion Riţiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama (Jojo). De altfel, Valentin Teodosiu şi Vladimir Găitan fac parte şi din distribuţia piesei de teatru omonime, de Adrian Lustig, montată de Alexandru Tocilescu la Teatrul de Comedie din Capitală.
O producţie a MediaPro Pictures, filmul "Poker" prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros (Claudiu Viţelaru), mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică (Titel Pangică) sau medicul fără conştiinţă (Horia Vrabete).
Pe poziţia a treia s-a clasat comedia lui Nap Toader, "Nuntă în Basarabia". Pelicula, inspirată, într-o măsură, de experienţa personală a regizorului, prezintă un cuplu de tineri care se duc să facă nunta în Basarabia, la familia miresei, pentru a face rost de bani. Lucrurile se complică, tinerii lovindu-se de prejudecăţi şi probleme în familie neştiute până atunci. Filmul, care a avut premiera pe 24 septembrie, a avut 13.355 de spectatori.
Pe locul cu numărul patru se regăseşte filmul - eveniment al lui Andrei Ujică, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu". Acest film, care a avut premiera pe 29 octombrie, a înregistrat, în 2010, 12.013 spectatori. Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a fost realizat de Icon Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia Arte Vizuale şi HFG/ ZKM Filminstitut. Conceput ca un eseu, din peste 1.000 de ore de imagini de la Arhiva Naţională de Filme şi Televiziunea Română, filmul acoperă 25 de ani din viaţa lui Nicolae Ceauşescu. Pelicula a avut premiera internaţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, anul acesta, în afara competiţiei.
Pe poziţia cu numărul cinci s-a clasat "Morgen" de Marian Crişan, film multipremiat la Festivalul de Film de la Locarno. Pelicula, care spune povestea unui fugar kurd găzduit de un bărbat ce locuieşte la graniţa dintre Ungaria şi România, a avut 10.796 de spectatori.
Locul cu numărul şase este ocupat de "Caravana cinematografică", de Titus Muntean, cu 9.356 de spectatori. Filmul, care îi are în distribuţie, printre alţii, pe Dorian Boguţă şi Mircea Diaconu spune povestea unei caravane cinematografice, din anii '50, care se împotmoleşte într-un sat retras. Echipa de activişti veniţi să răspândească cultura printre săteni, ajunge să le schimbe viaţa acestora.
Poziţia a şaptea este ocupată de debutul în lungmetraj al lui Dan Chişu, cu 8.771 de spectatori, urmat de filmul lui Radu Muntean, "Marţi, după Crăciun", care a avut 8.633 de spectatori. "Marţi, după Crăciun" a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Un Certain Regard. Pe poziţia a noua s-a clasat documentarul lui Alexandru Solomon, "Kapitalism - reţeta noastră secretă", cu 8.499 de pectatori. Filmul îi are ca "protagonişti" pe marii mogului ai României capitaliste, printre care se numără Dinu Patriciu şi George Copos.
"Medalia de onoare" de Călin Netzer, care îi are în distribuţie pe Victor Rebengiuc şi Ion Iliescu, a avut 7.315 spectatori, clasându-se pe poziţia a zecea în clasament.
În topul filmelor româneşti se mai regăsesc filme precum "Felicia, înainte de toate" de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf - 4.778 de spectatori şi "Portretul luptătorului la tinereţe" de Constantin Popescu - 4.156 de spectatori.
Topul este realizat, potrivit datelor furnizate de către distribuitori Agenţiei Champions, până în data de 24 decembrie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe