VIAŢĂ DE VIP: 19 ani de la moartea Prinţesei Diana / "Prinţesa Inimilor", aşa cum şi-o amintesc apropiaţii. “Oricine are nevoia să fie apreciat. Oricine are potenţialul de a oferi ceva dacă ar avea o şansă”

31 august 1997, Paris, Franţa. Prinţesa Diana, în vârstă de 36 de ani s-a stins din viaţă la puţin timp după miezul nopţii din cauza rănilor survenite în urma unui grav accident de maşină. Astăzi, la 19 ani de la moartea sa, Diana e la fel de iubită ca şi cum ar fi încă prezentă.

Urmărește
2258 afișări
Imaginea articolului VIAŢĂ DE VIP: 19 ani de la moartea Prinţesei Diana / "Prinţesa Inimilor", aşa cum şi-o amintesc apropiaţii. “Oricine are nevoia să fie apreciat. Oricine are potenţialul de a oferi ceva dacă ar avea o şansă”

VIAŢĂ DE VIP: 19 ani de la moartea Prinţesei Diana / "Prinţesa Inimilor", aşa cum şi-o amintesc apropiaţii. “Oricine are nevoia să fie apreciat. Oricine are potenţialul de a oferi ceva dacă ar avea o şansă”

Miercuri, 31 august 2016 se împlinesc 19 ani de când Prinţesa Diana alături de iubitul său, Dodi Fayed şi de şoferul Henri Paul şi-au pierdit viaţa în tunelul Pont de l'Alma din Paris.

Moartea carismaticei Prinţese de Wales în accidentul auto a produs unde de şoc în întreaga lumea şi a generat valuri de tristeţe şi de suferinţă care nu au încetat nici astăzi. Fii săi, William şi Harry au vorbit recent despre moartea mamei lor. Săptămâna trecută, Prinţul William a declarat că îi e dor de mama sa "în fiecare zi." În luna iulie, Prinţul Harry a spus că regretă că nu a vorbit mai curând despre moartea Dianei, care s-a petrecut pe când acesta avea 12 ani.

"Timp de 28 de ani din viaţa mea - nu am vorbit niciodată despre asta", a afirmat Prinţul Harry. Moartea tragică a Prinţesei Diana a atins inimile britanicilor care au aşternut munţi de flori în faţa Palatului Kensington.

Citate din Prinţesa Diana, mesaje emoţionante în semn de omagiu, dar şi imagini cu Regina Inimilor circulă pe Internet, distribuite britanicii care comemorează împlinirea a 19 ani de la moartea acesteia, dar şi de persoane de alte naţionalităţi, mulţi declarându-şi dragostea pentru Diana, „Prinţesa Oamenilor”, cum a numit-o fostul premir britanic Tony Blair.

Pe 31 august 1997, Tony Blair, pe atunci prim-ministrul Marii Britanii s-a adresat naţiunii declarând: “A fost Prinţesa Oamenilor şi aşa va fi amintită, aşa va rămâne în inimile noastre şi în memoria noastră pentru totdeauna”, a declarat Blair la acea dată, discursul fiind urmărit de milioane de britanici şi inclus ulterior în filmul “The Queen”.

Mulţi şi-a amintesc pe Prinţesa de Wales pentru stilul său, dar şi pentru dragostea sa incredibilă pentru copiii săi, precum şi pentru faptul că s-a ocupat ea însăşi de creşterea lor, dar Diana era şi o persoană extrem de generoasă şi de altruistă - calităţi care au putut fi remarcate şi în activităţile sale caritabile.

A fost o femeie care şi-a închinat viaţa idealurilor, pentru o existenţă trăită din plin, insuflând aceste valori copiilor ei. În scurta sa existenţă de 36 de ani, Diana a dăruit şi a răspândit energie pozitivă, a inspirat şi a oferit alinare.

“Oricine are nevoia să fie apreciat. Oricine are potenţialul de a oferi ceva dacă ar avea o şansă”, a declarat odată Diana.

Diana, Prinţesă de Wales (Diana Frances, născută Spencer) (1 iulie 1961 – 31 august 1997) a fost prima soţie a lui Charles, Prinţ de Wales, moştenitorul tronului Regatului Unit.

Diana s-a născut într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp. A crescut în Park House, situat pe domeniul Sandringham şi a primit o educaţie aleasă în Anglia şi în Elveţia. În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.

Nunta sa cu Prinţul de Wales pe 29 iulie 1981, susţinută la St Paul's Cathedral din Londra a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni. În timpul căsătoriei sale, Diana a purtat titlul de Prinţesă de Wales, Duchesă de Cornwall, Ducesă de Rothesay, Contesă de Chester şi Baronesă de Renfrew. Din căsnicia sa cu Prinţul Charles s-au născut doi fii, prinţii William şi Harry. Ca Prinţesă de Wales, Diana a preluat anumite sarcini de ordin regal în numele Reginei Elisabeta a II-a. Prinţesa Diana a fost apreciată pentru munca sa caritabilă şi pentru sprijinul său faţă de Campania Internaţională pentru Interzicerea Minelor.

Diana a intrat în vizorul presei după căsătoria sa care s-a finalizat cu divorţul pe 28 august 1996. Atenţia a venit din partea mass-mediei şi după accidentul său mortal din Paris, în 1997, când înmormântarea sa a fost televizată.

În ciuda neînţelegerilor din viaţa personală cu Prinţul Charles, prioritatea Dianei a fost de a-şi iubi familia, respectiv pe cei doi băieţi: "Îmbrăţişările pot face mult bine – în special pentru copii", a dezvăluit Diana, mărturisind "Trăiesc pentru băieţii mei. Aş fi pierdută fără ei."

Moştenirea sa este continuată de Ducesa de Cambridge. Pasiunea de a învăţa şi de a-i ajuta pe ceilalţi sunt preluate de Catherine Middleton de la Diana. Tot ce făcea Diana era plin de dragoste. Pe de altă parte, aceasta recunoştea că "cea mai mare problemă din lume astăzi este intoleranţa."

"Când trăia, nu îi preţuiam iubirea sa pentru viaţă, pentru râs, distracţie şi nebunie. Era păzitorul nostru, prietenul şi protectorul nostru”, mărturisea Prinţul Harry.

"Nu mă ghidez după manuale. Trăiesc după legea inimii, nu după reguli prescrise.", mărturisea Diana.

"Fă o faptă bună fără să aştepţi vreo recompensă, conştientizând că într-o bună zi cineva ar putea face acelaşi lucru pentru tine", a fost motto-ul Dianei.

Prinţesa Diana avea un uimitor simţ al stilului, o eleganţă înnăscută şi o naturaleţe de neegalat. "Fără prea multe cuvinte, ne făcea fericiţi. Aşa să fie amintită." mai evoca Prinţul Harry amintirea mamei sale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici