Viaţa fabuloasă a lui Bill Gates, cel mai bogat om din America - GALERIE FOTO

Cu o avere estimată la 81 de miliarde de dolari, cofondatorul Microsoft, Bill Gates, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Gates este, de 21 de ani, cel mai bogat om din America, potrivit ierarhiei realizate anual de către revista Forbes şi dată publicităţii luni.

Urmărește
32321 afișări
Imaginea articolului Viaţa fabuloasă a lui Bill Gates, cel mai bogat om din America - GALERIE FOTO

Bill Gates (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bill Gates a devenit o personalitate cunoscută încă din anii 1980, când alături de Paul Allen a dat startul unei revoluţii a calculatoarelor. Cofondatorul Microsoft deţine toate "jucăriile" pe care un om de calibrul său şi le poate dori: de la avion privat până la o vilă gradioasă, pe care a denumit-o Xanadu 2.0, scrie Business Insider.

Gates este recunoscut însă şi pentru activitatea sa filantropică, el donând miliarde de dolari pntru diverse proiecte caritabile.

William Henry Gates III s-a născut la Seatle (SUA) la 28 octombrie 1955. Fiul unui avocat (William Henry Gates Sr.) şi al unei profesoare (Mary Maxwell Gates), William Henry a fost un copil extrem de inteligent. În adolescenţă, pentru a-şi satisface apetitul de cunoaştere citeşte de la un capăt la altul întreaga serie "Enciclopedia Lumii".

El a urmat cursurile şcolii Lakeside School, unde a studiat şi prietenul său Paul Allen, cu care înfiinţează compania Microsoft în anul 1977.

"Experienţa şi cunoştinţele pe care Paul Allen şi eu le-am acumulat în şcoală ne-au dat încrederea necesară pentru a crea o companie pe baza unei idei cu care nimeni nu mai era de acord: că cipurile electronice vor deveni atât de puternice, încât calculatoarele şi programele de software urmau să devină un instrument care se va regăsi pe fiecare birou şi în fiecare casă", a declarat Bill Gates într-un discurs susţinut la şcoala Lakeside School în 2005.

După doi ani de studii la Harvard, Bill Gates renunţă la cursuri şi împreună cu Paul Allen înfiinţează compania Microsoft. Tot la Universitatea Harvard îl cunoaşte pe Steve Ballmer, pe care mai târziu îl aduce la Microsoft şi ulterior îl promovează pe poziţia de CEO. Deşi nu şi-a luat licenţa la Harvard, Universitatea i-a acordat titlul de doctorand

În 1985, Microsoft lansează sistemul de operare Windows. Până în 1987, Bill Gates, care atunci avea 31 de ani, devine miliardar.

Zece ani mai târziu, Gates devine cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 12,9 miliarde de dolari. De atunci, Gates s-a numărat în topul miliardarilor lumii.

Bill, soţia sa Melinda şi cei trei copii ai lor locuiesc într-o vilă grandioasă situată pe malul lacului Washington, supranumită Xanadu 2.0, aflată într-o suburbie elegantă din Medina, Washington. Casa se află pe o colină, cu vedere spre lac, iar o mare parte din imobil se află la adăpost subteran, din motive de securitate.

Conacul a fost imaginat de Bill Gates şi reprezintă o imagine a tehnologiei moderne. Mai mult de 100 de electricieni au fost chemaţi pentru a se ocupa de sistemul tehnologic extins al casei, care este alimentat de zeci de computere şi 52 de kilometri de cabluri de fibră optică.

Casa are şapte dormitoare, 24 de băi, şase bucătării, o bibliotecă imensă, o sală de cinema şi una de sport (2.500 de metri pătraţi), dar şi o piscină cu o suprafaţă de 95 de metri pătraţi, care se întinde atât în interiorul casei, cât şi în exterior şi e dotată cu un sistem audio subacvatic. În plus, există mai multe garaje, care pot găzdui în jur de 30 de maşini fiecare, iar unul dintre ele se transformă într- un teren de baschet de interior, la simplă apăsare a unui buton. Conacul dispune şi de un sistem extins de securitate. Activitatea înregistrată în cea mai mare parte a casei, interior-exterior, poate fi vizualizată de camere ascunse în pereţi, plafoane, copaci şi chiar în pietrele de afară. Valoarea estimată a conacul este de 121 milioane de dolari.

În reşedinţa miliardarului american, există o bibliotecă în care se găsesc volume rare. Gates a recunoscut că a angajat un dealer de cărţi rare care îi aduce exemplarele pe care şi le doreşte. Printre acestea se numără un manuscript din secolul XV-lea al lui Leonardo da Vinci pe care Gates l-a achiziţionat pentru suma de 30,8 milioane de dolari de la o licitaţie organizată în 1994.

Cofondatorul Microsoft are şi o colecţie impresionantă de artă. În anul 1998, el a plătit 36 de milioane de dolari pe o pictură realizată de Winslow Homer.

În 2013, Gates a plătit 8,7 milioane de dolari pentru o casă în Wellington, Florida, pe care familia sa o închiriase anterior.. Reşedinţa cuprinde, printre alte, un grajd pentru 20 de cai şi o zonă amenajată special cu obstacole asemenea celor de la competiţiile ecvestre.

Pasionat de automobile, Gates şi-a achiziţionat de-a lungul timpului un Porche 930 Turbo, un Mercedes, un Jaguar XJ6, un automobil Carrera Cabriolet 964 şi un Ferrari 348.

Miliardarul american merge în diverse vacanţe cu substrat educaţional alături de fiul său. Ei au făcut tururi ale unor mine, ale unor centrale electrice şi chiar au făcut o vizită la CERN în Elveţia. Gates călătoreşte cu avionul său privat, achiziţionat pentru suma de 21 de milioane de dolari în 1997.  "Să deţii un avion este o plăcere vinovată. Călătoresc mult pentru fundaţie şi nu aş putea să fac acest lucru fără el", a declarat el.

Gates este membru al Consiliului de Administraţie al fondului de investiţii Berkshire Hathaway, deţinut de un alt miliardar, Warren Buffett, cu care este bun prieten, şi care a donat miliarde de dolari fundaţiei pe care cofondatorul Microsoft o conduce alături de soţia sa, Melinda.

Bill Gates a renunţat la funcţia sa de CEO al Microsoft în anul 2000 şi şi-a asumat postul de preşedinte al companiei, dorind să se dedice mai mult fundaţiei sale de caritate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici