Video Viaţa FABULOASĂ a lui Sean Parker: Cum trăieşte primul preşedinte al companiei Facebook - FOTO, VIDEO

Miliardarul Sean Parker, primul preşedinte al companiei Facebook şi cofondator al site-ului de partajare de fişiere muzicale Napster, are o avere estimată de site-ul Forbes la 2 miliarde de dolari.

Urmărește
10240 afișări

A fost denumit de către The Guardian "the hard-partying playboy of tech", după ce Vanity Fair a publicat primele imagini de la nunta sa, ale cărei costuri au fost estimate la 10 milioane de dolari. Implicarea sa în companiile Facebook şi Napster l-au transformat dintr-un simplu antreprenor din Silicon Valley într-un miliardar cu nume sonor. Criticii spun, însă, că excesele şi stilul său de viaţă strică numele unei întregi industrii.

Sean Parker s-a alăturat, în 2004, companiei Facebook, devenind primul ei preşedinte. A părăsit Facebook în 2005, iar acum este partener şi manager la firma de investiţii Founders Fund.

În afară de implicarea sa în dezvoltarea reţelei Facebook, Sean Parker este cunoscut şi pentru faptul că a înfiinţat site-ul Napster, în 1999, pe când avea doar 19 ani. Napster a devenit în scurt timp o afacere pe cât de controversată, pe atât de profitabilă. Parker şi cofondatorul Napster, Shawn Fanning, sunt adesea creditaţi drept oamenii care au revoluţionat industria muzicală. Cu toate acestea, Napster a supărat mulţi producători din industria muzicală, întrucât permitea partajarea de fişiere muzicale, pe internet, în mod gratuit. Site-ul a fost închis prin ordin judecătoresc în 2001, fiind acuzat că încalcă legislaţia din domeniul drepturilor de autor.

După prăbuşirea Napster, Parker a creat un site de social networking numit Plaxo şi s-a alăturat Facebook, pe vremea când era doar un startup.

În 2005, Parker a fost arestat pentru posesie de cocaină. Deşi nu a fost depusă nicio plângere oficială, incidentul a contribuit la plecarea lui din Facebook. Succesiv, Parker a contribuit la aducerea Spotify pe piaţa din Europa şi a fondat Brigade Media.

Potrivit site-ului Business Insider, fostul preşedinte Facebook duce o viaţă fabuloasă.

În 2011, Parker a achiziţionat o casă cunoscută pe piaţa imobiliară americană sub numele de "Bacchus House", nume pe care l-a căpătat în urma găzduirii mai multor petreceri care au ţinut prima pagină a ziarelor. Parker închiriase anterior Bacchus House, pentru suma de 45.000 de dolari pe lună. În paralel locuia şi într-un apartament din San Francisco.

Publicaţia britanică Daily Mail a scris că Parker şi (pe atunci) logodnica sa, Alexandra Lenas, au locuit vreme de doi ani şi la Plaza Hotel din New York.

Parker şi Lenas s-au căsătorit în 2013, în statul american California, într-o ceremonie privată, ale cărei costuri au fost estimate la 10 milioane de dolari. La eveniment au participat peste 300 de persoane, iar fotografiile au devenit virale. Mireasa a apărut în faţa oaspeţilor într-o rochie Elie Saab, iar invitaţilor le-au fost date costume inspirate de trilogia "Stăpânul Inelelor", de J.R.R. Tolkien.

După nuntă, Parker a fost sancţionat cu 2,5 milioane de dolari de către Comisia de Mediu din California, deoarece amenajările făcute pentru ceremonie ar fi afectat mediul înconjurător. Potrivit Comisiei de Mediu, Parker nu ar fi cerut în prealabil şi aprobarea autorităţilor de mediu. Fan declarat al lui J.R.R. Tolkien, Parker a cerut ca în zona protejată să fie amplasate cascade, poduri, cabane, compoziţii florale şi alte elemente decorative care amintesc de trilogia "Lord Of The Rings".

 

 
Vara trecută, cuplul Lenas-Parker a adăugat încă o proprietate portofoliului lor imobiliar: o reşedinţă cu 9 dormitoare din Los Angeles, pe care au cumpărat-o de la prezentatoarea americană Ellen DeGeneres cu suma de 55 de milioane de dolari.
 
 
În ceea ce priveşte hainele, Business Insider scrie că fostul preşedinte Facebook preferă costumele create de designeri de top precum Tom Ford sau Casa Dior.
 

Parker a declarat în repetate rânduri că se deplasează cu un avion privat, iar colecţia de maşini sa include un Tesla Model S,  în valoare de 100.000 de dolari, precum şi un Audi S 5. 

Cofondatorul Facebook e cunoscut şi pentru actele sale filantropice - în iunie el a investit 600 de milioane de dolari în lansarea Fundaţiei Parker, care va finanţa programe în domeniile ştiinţific, medical şi civic. Recent, el a mai donat 24 de milioane de dolari Centrului Sean N. Parker de la Stanford şi alte 4,5 milioane de dolari pentru a finanţa un program de cercetare care urmăreşte să suprime riscul de a dezvolta malarie.

"E unul dintre cei mai generoşi oameni pe care îi ştiu",  declara, în 2010, un coleg al lui Parker pentru revista Vanity Fair.

În 2010, cântăreţul şi actorul Justin Timberlake l-a interpretat pe Sean Parker în filmul "Reţeaua de socializare/ The Social Network", un film care spune povestea companiei Facebook. În film, Parker a fost portretizat drept un bărbat afemeiat şi interesat de un singur lucru: petrecerile de lux. După lansarea filmului, Parker a spus că rolul său din acel lungmetraj reprezintă o ficţiune.

Facebook a creat numeroşi miliardari, începând cu directorul general şi cofondatorul Mark Zuckerberg şi continuând cu ceilalţi cofondatori ai reţelei, Dustin Moskovitz şi Eduardo Saverin. Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, în vârstă de 31 de ani, are o avere estimată la 19 miliarde de dolari. Din acest club al miliardarilor tech face parte şi directorul operaţional al reţelei de socializare, Sheryl Sandberg.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici