- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (21.01.2015, 11:57)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie, la Artmark - FOTO
Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu se numără printre clădirile ce vor fi scoase la vânzare de Artmark Historical Estate, divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi artistice, alături de monumente precum Castelul Teleki şi Cula Greceanu.
Urmărește
1100 afișări
Vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie, la Artmark (Imagine: Artmark)
A descoperi tainele unor clădiri istorice precum Castelul Teleki, Castelul Pogany, Cula Greceanu şi vila de la Predeal a lui Nicolae Ceauşescu în calitate de proprietar, nu doar de vizitator ar putea părea un simplu joc al imaginaţiei. În prezent, însă, Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă, oferă publicului ocazia de a oferta şi de a achiziţiona clădiri care, cu sute de ani înainte, erau însufleţite de figuri marcante ale istoriei naţionale, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Anul ăsta, liderii Democrativei te-au sacrificat. Pe tine, bugetul, țara. 2024 l-ai pierdut pe mâna lor. Puterea ta e în votul tău, de care le e frică
-
Un oficial NATO avertizează asupra posibilelor atacuri hibrid ale Rusiei împotriva statelor membre
-
Ministerul Finanţelor a publicat oficial ordonanţa austerităţii
-
Lovitură pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti: impozitul pe dividende se măreşte la 10%
Din portfoliul de proiecte Artmark s-a creat divizia Historical Estate, sub deviza "Unique Homes for the Connoisseur of Life". Pentru prima oară în România, după modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă dedicat proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice.
Potrivit comunicatului, Artmark Historical Estate reprezintă, pe lângă funcţia vizibilă de business, o soluţie practică privind problema atât de mediatizată a conservării mărturiilor istorice şi a patrimoniului imobil românesc.
Portofoliul Artmark Historical Estate prezintă monumente istorice clasate atât în grupa A - de valoare naţională şi universală (Castelul Teleki, Cula Greceanu, Castelul Pogany), cât şi în grupa B - reprezentative pentru patrimoniul cultural local (Casa memorială Ion Mihalache, Conacul Niculescu-Bujoiu, Casa Zottu).
Cea mai renumită reşedinţă neclasată din catalog este vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Vila, construită încă din 1927, a devenit în anii '50 prima reşedinţă din Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, încă de pe vremea când acesta era ministru adjunct al Ministerului Apărării Naţionale şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei. Zona în care este amplasată vila este cea a locuinţelor de protocol, în apropiere aflându-se şi vila de protocol folosită de fostul şef al statului Traian Băsescu.
Castelul Teleki din Dumbrăvioara (judeţul Mureş) este unul dintre cele mai fastuoase monumente lăsate moştenire peisajului ardelenesc. Construcţia, care respectă cu autenticitate stilul neobaroc, a servit drept reşedinţă familiei de nobili Teleki, una dintre cele mai bogate din Transilvania secolelor XVIII-XIX. Castelul era renumit pentru parcul dendrologic în stil britanic, heleşteul şi terenul de călărie, care atrăgeau oaspeţi precum regele Eduard al VII-lea al Marii Britanii şi regele bulgar Ferdinand I. Ponteţialul acestui monument de clasa A este considerabil, Castelul Teleki putând fi transformat într-un castel de vânătoare sau într-un complex turistic istoric.
Un alt monument istoric din portofoliul Artmark Historical Estate este Cula Greceanu de la Măldăreşti-Vâlcea, cea mai veche din România - cula este o casă fortificată în formă de turn, ridicată de boierii olteni ca măsură de apărare împotriva otomanilor. Sub bolţi, celebra scriitoare şi figură a neobizantismului românesc Olga Greceanu, urmaşa stăpânilor culei, a pictat în 1936 fresce ale familiei Măldărescu ce înfăţişează întreaga istorie a familiei de boieri. Remarcată pentru autenticitatea sa, cula a fost des folosită în producţiile cinematografice româneşti, aici turnându-se filme ca "Neînfricaţii", "Drumul Oaselor" şi "Iancu Jianu-Haiducul". De asemenea, Cula Greceanu este un punct turistic de importanţă naţională.
Mai multe detalii privind sumele la care au fost evaluate clădirile din portofoliul Artmark Historical Estate vor fi făcute publice în curând.
Citește pe alephnews.ro: Principalele măsuri ale „ordonanței trenuleț” pregătite de noul Guvern. Cum arată varianta finală a măsurilor de austeritate
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
O nouă descoperire incredibilă aduce science fiction la realitate: Cum teleportarea cuantică va revoluționa viitorul comunicațiilor
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Imagini sfâșietoare! Constantin și Teodora au fost înmormântați împreună, iar micuța Sofia între ei
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1040. Yermak avertizează asupra posibilităţii de escaladare a războiului hibrid lângă graniţele NATO / Ucraina se concentrează pe garanţiile de securitate înaintea aderării la NATO / Rolul Germaniei în menţinerea păcii în Ucraina depinde de aprobarea Rusiei, spune Merz
-
astăzi, 14:41
Criză la Manchester City. Guardiola anunţă că „nu va renunţa”