Vila în care F. S. Fitzgerald a scris romanul "Marele Gatsby", pusă în vânzare pentru 3,8 milioane de dolari

Vila în care scriitorul american Francis Scott Fitzgerald a scris romanul "Marele Gatsby", publicat în 1925, a fost scoasă la vânzare contra sumei de 3,8 milioane de dolari, informează bbc.com.

Urmărește
184 afișări
Imaginea articolului Vila în care F. S. Fitzgerald a scris romanul "Marele Gatsby", pusă în vânzare pentru 3,8 milioane de dolari

Vila în care F. S. Fitzgerald a scris romanul "Marele Gatsby",pusă în vânzare,pentru 3,8 mil. dolari (Imagine: www.wsj.com)

Vila are şapte dormitoare şi se află în Long Island. Scriitorul american a scris în această casă cea mai mare parte a romanului "Marele Gatsby".

Romancierul şi soţia lui, Zelda, au locuit în această casă - aflată în apropiere de New York - din 1922 până în 1924.

F. Scott Fitzgerald a finalizat romanul "Marile speranţe" după ce s-a mutat în Franţa, ţara care a devenit, de altfel, şi cadrul general în care se desfăşoară acţiunea din următorul său roman, "Blândeţea nopţii" ("Tender is the Night").

O purtătoare de cuvânt a agenţiei imobiliare care se ocupă de această tranzacţie a spus că preţul de vânzare pentru această vilă, construită în stil mediteranean şi aflată în localitatea rurală Great Neck Estates, este de 3,8 milioane de dolari. Aceeaşi purtătoare de cuvânt a refuzat să dezvăluie identitatea actualului proprietar al casei.

Francis Scott Fitzgerald s-a inspirat pentru a scrie romanul "Marele Gatsby", un portret fundamental al epocii jazzului, din perioada în care a locuit printre celebrităţi în regiunea Gold Coast din Long Island.

"Marele Gatsby" prezintă un fragment din viaţa scriitorului în devenire Nick Carraway, care ajunge în New York în primăvara anului 1922, o perioadă a moravurilor uşoare, a jazzului în vogă, a afacerilor ilegale şi a economiei înfloritoare. Urmărind propriul vis american, Nick se mută lângă un milionar misterios şi petrecăreţ, Jay Gatsby şi foarte aproape de verişoara lui, Daisy, şi soţul acesteia, Tom Buchanan.

Nick este atras în lumea captivantă a celor foarte bogaţi, cu iluziile, iubirile şi decepţiile lor. Nick devine martor al acestui univers şi începe să construiască povestea unei iubiri imposibile, cu vise incoruptibile şi o tragedie impresionantă care se regăseşte şi în timpurile noastre.

Francis Scott Fitzgerald (1896 - 1940) s-a născut în St. Paul, Minnesota. A publicat primul roman, "This Side of Paradise" ("Dincoace de paradis", Polirom, 2005) în 1920, an în care s-a căsătorit cu scriitoarea Zelda Sayre. S-a bucurat de la bun început de o imensă popularitate, dar şi de recunoaştere critică, fiind considerat unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai "generaţiei pierdute".

Capodopera sa, "The Great Gatsby" ("Marele Gatsby", Polirom, 2011) a apărut în anul 1925. Următorul mare roman, "Tender Is the Night" ("Blândeţea nopţii", Polirom, 2009), a fost publicat în 1934.

În 1999, suplimentul literar al ziarului The Washington Post a declarat "Marele Gatsby" drept al doilea mare roman în limba engleză al secolului XX, după "Ulise" de James Joyce.

Fitzgerald a mai scris "The Beautiful and Damned" ("Cei frumoşi şi blestemaţi", 1922, Polirom, 2008) şi "The Love of the Last Tycoon" ("Dragostea ultimului magnat", publicat postum în 1941). Este autorul mai multor volume de povestiri, printre care "Tales of the Jazz Age" ("Povestiri din epocă jazzului", 1922) şi "All the Sad Young Men" ("Toţi aceşti tineri trişti", 1926).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici