Video Zeci de persoane au venit să admire celebrul Orient Express, în Gara de Nord

Zeci de curioşi s-au strâns, luni, în Gara de Nord din Capitală pentru a vedea celebrul tren de lux Orient Express, care a inspirat filme şi cărţi în întreaga lume şi care a oprit în Bucureşti în drum spre Istanbul.

Urmărește
140 afișări

Cu puţin înainte ca Orient Express-ul să oprească în gară, câteva zeci de persoane s-au adunat pentru a vedea faimosul tren. Mulţi s-au strâns să aştepte celebrul "oaspete" pentru că au observat mulţimea de curioşi şi nu pentru că ar fi văzut pe tabela cu "Sosiri" numele trenului. Publicul a fost uşor dezamăgit la prima întâlnire cu Orient Express-ul. Deşi toată lumea se aştepta la o locomotivă clasică, cu aburi, Orient Express-ul, cu vagoanele originale, din 1930, recondiţionate, a fost adus în Gara de Nord cu cea mai banală locomotivă roşie. "Vino, vino să vezi", îşi chema o doamnă nepoţelul, în timp ce trenul se apropia de gară. "Ei, ce să văd?", îi răspundea micuţul total neimpresionat. "Cum ce? Orient Express-ul", a replicat femeia.

Cu un covor aşezat la scară, pasagerii au început să se perinde spre maşinile ce urma să îi ducă la hotel. Fericiţii călători variau de la tineri cu tricouri imprimate cu textul "rock 'n' roll" până la distinşi domni în vârstă, cu doamne la braţ. Personalul din tren, asemenea călătorilor, formează un turn Babel modern. Rămaşi în urmă, vorbind când în italiană, când în franceză, când în engleză, angajaţii încercau să aranjeze cât mai repede vagoanele eliberate de oaspeţi, cât timp trenul era oprit în gară.

În Orient Express, pe ruta Paris - Istanbul, unii oameni lucrează de o viaţă. Christian Bodiguel, chef de cuisine, lucrează în Orient Express din 1985 şi spune că nu s-a confruntat niciodată cu greutăţi. "Singurul lucru dificil este faptul că noi gătim produse proaspete şi trebuie să oprim în staţii să ne alimentăm", a declarat acesta pentru MEDIAFAX. În meniul de luni, acesta a inclus homar, somon afumat şi un desert cu fragi.

Cu bilete la un preţ de minimum 7.000 de euro, pasagerii Orient Express-ului călătoresc cu stil. În vagonul-restaurant, aceştia se pot relaxa pe scaunele comode, ascultând melodii cântate live la pian şi savurând cele mai fine băuturi, de la bar.

Tot luni, înainte de a sosi în Bucureşti, trenul Orient Express a oprit în Sinaia, unde pasagerii au avut ocazia să viziteze Castelul Peleş şi mănăstirea Sinaia. Claude Ginella, managerul proiectului Orient Express, a declarat, la coborârea sa în Gara de Nord, că vizita la Sinaia a fost "încântătoare".

Luni seară, cei 95 de turişti vor fi cazaţi, potrivit tradiţiei, la hotelul Hilton din Bucureşti, nu înainte de a vizita celebrele atracţii turistice ale Bucureştiului, precum Casa Poporului şi centrul istoric.

Marţi dimineaţă, trenul Orient Express porneşte iar spre Istanbul, prima oprire fiind Varna, în Bulgaria.

Orient Express este numele unei linii feroviare de distanţă lungă, pentru pasageri, care a fost iniţial operată de Compagnie Internationale des Wagons-Lits (Compania Internaţională de Vagoane de Dormit). Ruta ei s-a schimbat de multe ori. Deşi originalul Orient Express a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele acestuia a devenit, în timp, sinonim cu călătoria de lux. Orient Express circulă pe ruta Paris - Istanbul.

Trenul Orient Express opreşte în România, în medie, o dată pe an. Ultima dată când celebrul tren a oprit într-o gară românească a fost în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici