Ziua Mondială a Ciocolatei: Copiii din Capitală pot afla istoria desertului şi decora brioşe

Ziua Mondială a Ciocolatei este sărbătorită în Capitală, sâmbătă, printr-un eveniment dedicat copiilor, care vor avea ocazia să afle istoria acestui desert şi să decoreze brioşe în formă de oiţe, dragoni, şoricei sau flori.

Urmărește
2798 afișări
Imaginea articolului Ziua Mondială a Ciocolatei: Copiii din Capitală pot afla istoria desertului şi decora brioşe

Ziua Mondială a Ciocolatei: Copiii din Capitală pot afla istoria desertului şi decora brioşe

Evenimentul este organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant”.

Copiii care vor fi prezenţi la eveniment vor avea ocazia să afle istoria ciocolatei, precum şi diverse informaţii mai puţin cunoscute despre acest desert. Ei vor decora brioşe cu ciocolată, marţipan, creme şi bombonele colorate tip confetti. Astfel, cele mai simple brioşe se vor transforma în oiţe, dragoni, şoricei sau flori. Copiii îşi vor putea lua creaţiile acasă, dacă nu le vor consuma între timp.

Ziua de 11 iulie a fost declarată oficial Ziua Mondială a Ciocolatei, în 1995, în Franţa, în prezent fiind sărbătorită de iubitorii acestui desert din toată lumea.

Istoria ciocolatei începe cu 2.000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud. Denumirea provine din limba aztecilor de la "chocolatl" care derivă de la "xocolatl" ("xococ" - amar şi "atl" - apă sau băutură). Aztecii considerau ciocolata o băutură divină care întăreşte rezistenţa şi combate oboseala, iar o ceaşca din acestă băutură preţioasă îi permite unui om să reziste o zi întreagă fără mâncare.

Ciocolata s-a mâncat pentru prima dată în 1674, sub formă de rulouri si prăjituri.

În 1795, doctorul Joseph Fry din Bristol a inventat o maşină cu vapori pentru a înmuia boabele de cacao, ceea ce a dus fabricarea ciocolatei la scară mare.

În 1874, Fry & Sons a început să vândă "Ciocolată delicioasă de mâncat", despre care se crede că a fost prima tabletă de ciocolată.

În jurul anului 1810, Venezuela producea o jumătate din pudra de cacao consumată pe plan mondial, iar o treime din cantitatea de cacao produsă era consumată de spanioli.

În anii '90, ciocolata şi-a dovedit popularitatea ca produs, dar şi succesul în lumea afacerilor. Consumul mondial anual de boabe de cacao este de aproximativ 600.000 de tone. Mai mult decât atât, consumul de ciocolată pe cap de locuitor este în creştere.

Consumul de ciocolată cacao/ciocolată amăruie a fost dovedit a fi benefic sistemului circulator. Un studiu a relevat faptul că în timpul topirii ciocolatei în gură, creierul uman cunoaşte o creştere a activităţii electrice şi a ritmului cardiac. Cu toate că beneficiile sunt multiple, consumul excesiv de ciocolată poate favoriza obezitatea şi apariţia diabetului zaharat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici