- Home
- Life-Inedit
- MIERCUREA CIUC, (19.11.2015, 19:47)
- , Daniela Mezey
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ziua Mondială a Toaletei : În Harghita, 65 la sută dintre locuinţe au toalete
Doar 65 la sută dintre locuinţele din judeţul Harghita sunt dotate cu toalete, 35 la sută dintre domicilii foosind latrinele sau neavând astfel de utilităţi, se arată într-o statistică dată publicităţii, joi, de Ziua Mondială a Toaletei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
283 afișări
Ziua Mondială a Toaletei : În Harghita, 65 la sută dintre locuinţe au toalete
Datele Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din 2011, puse la dispoziţia presei, joi, de către Direcţia Judeţeană de Statistică Harghita, arată că din totalul de 134.389 de locuinţe din judeţ, 65 la sută sunt dotate cu toaletă, şi anume cu o "încăpere care are apă curentă şi canal de evacuare”, potrivit definiţiilor utilizate la recensământ.
Restul de 35 la sută dintre locuinţe fie utilizează latrine, fie nu au deloc spaţii pentru WC.
În mediul urban, 91,3 la sută dintre locuinţele din municipii şi oraşe sunt utilate cu toalete, cel mai ridicat procent, de 97,2 la sută, fiind înregistrat în oraşul reşedinţă al judeţului, Miercurea Ciuc. Cel mai scăzut procent, de 74.7 la sută, este înregistrat în municipiul Topliţa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
În mediul rural, numai 46,4 la sută din totalul domiciliilor sunt dotate cu toalete, cele mai multe dintre casele care se bucură de astfel de utilităţi - 70,4 la sută - aflându-se în comuna Păuleni. La polul opus se situează, cu un procent de 12,1 la sută, comuna Săcel.
"În comună nu avem nici apă curentă şi nici canalizare. Sunt în curs de rezolvare. Poate şi ăsta este motivul (pentru care nu există toalete - n.r.). Am început să facem demersuri încă din 2002, imediat sunt 13 ani, şi de atunci ne chinuim. Avem cinci localităţi (sate în administrare - n.r.) şi este distanţă mare între ele, aducem apa de la 10 kilometri. Este o investiţie mare, cererea este aprobată, dar în fiecare an au dat câteva mii de lei, prea puţini bani ca să putem face ceva serios”, a declarat primarul comunei Săcel, Nagy Lajos.
Edilul a adăugat că numărul mic al locuitorilor, de aproximativ 1.200 de persoane, îl împiedică să depună proiecte cu finanţare europeană şi susţine că "apă potabilă” vor avea în cel mai bun caz anul viitor.
Anual, în data de 19 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Toaletei (World Toilet Day), cu scopul de a atrage atenţia asupra lipsei accesului la astfel de utilităţi, fenomen cu care se confruntă o mare parte din populaţia globului, în ciuda dreptului recunoscut la apă şi sanitaţie.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe