- Home
- Main Story
- BUCUREŞTI, (21.08.2011, 21:30)
- Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aproape 110.000 de candidaţi la bacalaureatul de toamnă, cu 40.000 mai mulţi decât în 2010
Aproape 110.000 de candidaţi susţin bacalaureatul de toamnă, cu circa 40.000 mai mulţi decât în 2010, majoritatea celor care începând de luni vor fi testaţi fiind dintre cei picaţi la examenul din vară, la care rezultatele au fost cele mai slabe din ultimele două decenii.
Urmărește
245 afișări
Aproape 110.000 de candidaţi la bacalaureatul de toamnă, cu 40.000 mai mulţi decât în 2010 (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)
Rezultatul la bacalaureatul din vara acestui an, despre care guvernanţii au spus că a fost un "duş rece": aproape 30 de şcoli cu promovabilitate zero, unu din doi candidaţi picaţi, 895 de eliminaţi pentru fraudă şi un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce 119 candidaţi din Geoagiu şi Orăştie au fost eliminaţi de la proba la matematică. Altfel spus, 93.322 au luat note de trecere, peste 110.000 au picat şi 895 au pierdut şansa de a mai veni la examenul din toamnă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Biden permite Ucrainei să atace Rusia cu rachete americane cu rază lungă ATACMS
-
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace
-
Războiul din Ucraina, ziua 998. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei / Marş al opoziţiei ruse organizat la Berlin / Biden dă undă verde Ucrainei de a folosi rachete ATACMS în interiorul Rusiei
-
Presa germană: FDP voia să iasă din coaliţie cu două luni înainte de căderea Guvernului
La bacalaureatul din vară s-au înscris peste 212.000 de candidaţi, dar s-au prezentat la examen aproape 205.000, rata de promovabilitate fiind de 45,72%. Cu mult sub rezultatele din 2010, când promovabilitatea a fost 69,30 la sută şi din 2009, când au luat note de trecere 81,47 la sută dintre candidaţi.
Dacă în anii trecuţi, candidaţii din toamnă treceau aproape neobservaţi, lucrurile nu vor sta la fel şi în acest an, din două motive: numărul celor înscrişi la a doua sesiune a bacalaureatului este mult mai mare comparativ cu ani trecuţi, iar autorităţile au atenţionat că testarea va fi la fel ca în prima sesiune, că nu vor lipsi camerele de supraveghere şi vor trece examenul doar cei care au învăţat.
La bacalaureatul care începe luni s-au înscris 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.
În toamna anului trecut au fost 71.121 de candidaţi înscrişi la bacalaureat, după ce la examenul din vară au picat 61.946. Rata de promovabilitate în a doua sesiune a bacalaureatului a fost de 34,92 la sută după soluţionarea contestaţiilor. În 2009, la bacalaureatul din toamnă s-au înscris 47.500 de candidaţi, după ce în sesiunea din vară au fost respinşi 41.800 de candidaţi.
Cei care speră la o a doua şansă la bacalaureat în acest an vor veni din 22 până în 26 august la probele orale. Vor fi evaluaţi 10.568 de candidaţi la limba română, în 22-23 august, 260 la limba maternă, în 22-24 august, 11.105 la o limbă străină, în 23-24 august şi 10.944 la competenţele digitale obţinute în timpul studiilor, în 25-26 august.
Majoritatea candidaţilor s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi. În 29 august, 62.348 de candidaţi vor fi în sălile de examen pentru testul la limba şi literatura română, iar în 30 august vor susţine proba la limba maternă 945 de candidaţi. Examenul va continua în 30 august, când 78.082 candidaţi vor susţine proba obligatorie a profilului, şi în 2 septembrie, când se vor prezenta 60.345 de candidaţi pentru proba la alegere.
După două zile de aşteptare, în 4 septembrie vor fi afişate primele rezultate, tot atunci putând depune contestaţii cei nemulţumiţi de notele obţinute. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în 7 septembrie.
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, le transmite celor care vor susţine examenul că nivelul de exigenţă la bacalaureatul din toamnă va fi la fel ca în prima sesiune şi vor trece doar cei care au învăţat.
Standardele nu vor fi scăzute, dificultatea subiectelor şi nivelul de corectitudine vor fi aceleaşi, iar oricine se aşteaptă la altceva "comite o eroare capitală", a atenţionat ministrul Educaţiei.
Cei care intră în examen cu manuale, dicţionare, notiţe sau însemnări, cu telefoane mobile sau alte mijloace electronice de calcul ori de comunicare, indiferent dacă le folosesc sau nu la rezolvarea subiectelor, riscă să fie eliminaţi din examen şi nu se vor putea prezenta în următoarele două sesiuni.
În sălile de examen vor fi camere de supraveghere şi se vor face controale, iar neregulile pot fi sesizate la Ministerul Educaţiei prin Tel Verde.
2011 este anul cu cea mai scăzută rată de promovabilitate în prima sesiune, unu din doi candidaţi respinşi, cei mai mulţi eliminaţi pentru fraudă, cel mai mare număr de contestaţii şi număr record de candidaţi înscrişi la sesiunea a doua.
După un examen în care mai bine de jumătate de promoţie a picat, bacalaureatul "de toamnă" va fi, începând de luni, subiectul de interes pentru candidaţi, părinţi, profesori şi autorităţi.
Citește pe alephnews.ro: Oradea este noul oraș-vedetă al României. Ce a contribuit la dezvoltarea sa și cum a ajuns în „Cities of Tomorrow”
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin astăzi Examenul de Rezidențiat. Ce specializări au cele mai multe posturi scoase la concurs
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Ce afaceri are în România stră-strănepotul marelui poet Mihai Eminescu. El se ocupă de o afacere de familie, cu o tradiţie care datează din anii 1800
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gabriela Lucuțar a postat un VIDEO cu Silviu Prigoană, după înmormântarea lui. S-a viralizat rapid!
CANCAN.RO
Prognoza Accuweather actualizată iarnă 2024/2025: Când ninge în București – în decembrie, ianuarie și februarie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:15
NEWS ALERT Joe Biden permite Ucrainei să folosească rachetele americane cu rază lungă de acţiune în interiorul Rusiei / Unde ar putea lovi Ucraina / Le Figaro: Undă verde pentru Ucraina şi din partea Franţei şi Marii Britanii
-
ieri, 22:09
Emmanuel Macron spune că atacurile asupra Ucrainei arată că Putin nu vrea pace