- Home
- Main Story
- BUCUREŞTI, (18.06.2010, 11:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicio declaraţie de avere pe site-ul Senatului, se aşteaptă reexaminarea Legii ANI
Nicio declaraţie de avere sau de interese a senatorilor nu a fost actualizată pe site-ul instituţiei, conducerea Senatului argumentând că se aşteaptă reexaminarea Legii ANI.
Urmărește
41 afișări
Nicio declaraţie de avere pe site-ul Senatului, se aşteaptă reexaminarea Legii ANI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Procedura de reexaminare a Legii ANI, cerută de preşedintele Traian Băsescu, şi o decizie de neconstituţionalitate formulată de Curtea Constituţională au împiedicat publicarea pe site-ul Senatului a declaraţiilor de avere şi interese ale senatorilor.
Deşi termenul de completare şi depuneri de către senatori a declaraţilor de avere şi interese actualizate a expirat pe 15 iunie, până vineri nicio declaraţie nu era actualizată pe pagina de internet a Senatului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Situaţia a fost luată în discuţie în Biroul Permanent al Senatului de marţea trecută, când Gyorgy Frunda a atras atenţia că, până la modificarea Legii ANI, în urma declarării neconstituţionale a unei prevederi şi a cererii de reexaminare a preşedintelui, declaraţiile nu pot fi făcute publice.
"Toţi deputaţii şi senatorii trebuie să depună declaraţiile de avere şi de interese până la 15 iunie 2010. Nedepunerea acestora atrage sancţiuni contravenţionale şi de imagine. Dar aceste declaraţii nu vor mai fi făcute publice. Deci noi le vom depune într-un plic închis la secretarul general şi, în funcţie de modificarea Legii ANI, care ne este trimisă spre reexaminare, se va hotărî care din declaraţiile respective vor fi publice şi care nu. (...) Pe decizia Curţii Constituţionale şi legea în vigoare, la ora actuală, nimic nu poate fi făcut public", spunea senatorul UDMR.
Potrivit chestorului Senatului, Ioan Chelaru, majoritatea senatorilor şi-ar fi actualizat declaraţiile de avere şi interese, acestea fiind însă trimise Secretariatului General, care aşteaptă modificarea Legii ANI.
Legea ANI a fost rediscutată săptămâna trecută de Comisia juridică a Camerei, vicepreşedintele Florin Iordache precizând că modificările au ţinut cont atât de cererea preşedintelui, cât şi de decizia Curţii Constituţionale.
Iordache a menţionat că, la rediscutarea Legii ANI, comisia a stabilit, conform CC, că demnitarii vor completa două variante de declaraţii de avere, în cea publică nemaifiind menţionate detalii care pot aduce atingere vieţii private, cum ar fi adresa imobilelor deţinute.
A doua modificare pe care au operat-o juriştii de la Cameră constă în introducerea în declaraţiile de interese, aşa cum solicitase Traian Băsescu, a unei noi rubrici în care titularul să precizeze dacă el, soţul, copiii sau părinţii au derulat sau derulează, direct sau prin intermediul unei firme în care sunt implicaţi, contracte finanţe cu bani publici.
Potrivit lui Iordache, modificările la Legea ANI ar urma să fie dezbătute de plenul Camerei Deputaţilor luni sau marţi.
După adoptarea de către Cameră, legea urmează să fie dezbătută şi de Senat, care este cameră decizională.
Preşedintele comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă, a estimat că, în condiţiile în care legea va fi adoptată de Cameră cel târziu marţi, ea ar putea fi discutată de comisie la mijlocul săptămânii viitoare şi votată în plen lunea următoare, ultima din actuala sesiune legislativă.
(Material de Florin Ciolac, florin.ciolac@mediafax.ro)
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:30
Atenţionare de călătorie: Grevă pe aeroporturile din Portugalia
-
astăzi, 19:24