Avertizări ANM: Instabilitate atmosferică şi de disconfort termic în mai multe regiuni ale României

  • Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizări cod galben de instabilitate atmosferică şi de disconfort termic.
  • Acestea sunt valabile marţi şi miercuri în mai multe regiuni ale României.
549 afișări
Imaginea articolului Avertizări ANM: Instabilitate atmosferică şi de disconfort termic în mai multe regiuni ale României

Avertizări ANM: Instabilitate atmosferică şi de disconfort termic în mai multe regiuni ale României

Codul galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare de marţi, la ora 12.00, până miercuri, la ora 3.00.

În intervalul menţionat, în Banat, sudul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Carpaţilor Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...70 km/h), descărcări electrice şi izolat vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse şi în restul teritoriului, mai anunţă meteorologii

O altă avertizare cod galben privind valul de căldură persistent şi disconfortul termic ridicat este valabilă marţi. Potrivit avertizării ANM, „valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei şi Munteniei, disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi pe alocuri va fi caniculă”.

Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Valul de căldură va continua şi miercuri. Atunci va fi în vigoare alt cod galben. Meteorologii avertizează că valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei şi Munteniei şi se va extinde în Banat. Disconfortul termic se va menţine ridicat, indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34...35 de grade, iar noaptea va fi tropicală, cu minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici