Iarna caldă, salvarea Europei. Depozitele de gaze sunt pline-ochi

Gradul de umplere pentru depozitele cu gaze la nivel european era, în 9 ianuarie, de 83%, nivel record în contextul în care în aceeaşi zi a anului trecut gradul de umplere era de numai 50%, informează Ziarul Financiar.

Urmărește
1142 afișări
Imaginea articolului Iarna caldă, salvarea Europei. Depozitele de gaze sunt pline-ochi

Iarna caldă, salvarea Europei. Depozitele de gaze sunt pline-ochi

Cu o iarnă neobişnuit de caldă şi cu scăderea masivă a consumului, Europa pare acum salvată de ceea ce putea fi o iarnă foarte complicată în absenţa gazului rusesc.

„Consumul de gaze la nivelul UE a scăzut cu 20,1% în perioada august-noiembrie 2022 faţă de media din perioada similară a anilor 2017-2021“, se arată într-un articol publicat de Eurostat.

Pentru România, procentul din această perioadă este de circa 35%. Analiştii de la Bruegel arată că în perioada ianuarie-noiembrie 2022, la nivelul UE 27, scăderea cererii de gaze a fost de 11% în total.

În România, datele arată o reducere a consumului de 13%, cea mai mare parte a acestei scăderi fiind generată de zona industrială. Aici, România a înregistrat o scădere a cererii de gaze la nivel industrial de 64%, cea mai mare din UE, arată Bruegel.

Astfel, România are acum grad de umplere a depozitelor de gaze de 77% faţă de 51% din ianuarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaze,
iarnă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici