Oscilaţii de temperatură în următoarele două săptămâni, cu ploi şi ninsori

În prognoza meteo emisă pentru intervalul 12-25 decembrie se anunţă destule ploi şi ninsori.

Urmărește
381 afișări
Imaginea articolului Oscilaţii de temperatură în următoarele două săptămâni, cu ploi şi ninsori

Oscilaţii de temperatură în următoarele două săptămâni, cu ploi şi ninsori

BANAT

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilaţii termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde. Astfel, în primele zile şi cu probabilitate mare şi în perioada 18-20 decembrie, valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 0...2 grade şi ale minimelor de -7...-4 grade. În restul timpului se vor înregistra temperaturi apropiate sau peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate în zilele de 15 şi 16 decembrie, cu 9...13 grade ziua şi 3...6 grade noaptea, mediat regional.
În perioada 14 -18 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente şi temporar mai intense- predominant ploi la început, apoi mixte. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile pe spaţii mici.

CRIŞANA

Pe parcursul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilaţii termice importante, perioadele reci alternând cu cele de vreme caldă. Astfel, în primele zile şi cu probabilitate mare şi în perioada 18-20 decembrie, temperatura aerului va avea valori sub cele climatologic specifice, cu medii ale maximelor de -1...3 grade şi ale minimelor de -8...-4 grade. În restul timpului se vor înregistra valori apropiate sau chiar peste cele normale în această lună, cu cele mai ridicate în zilele de 15 şi 16 decembrie, cu 9...14 grade ziua şi 3...7 grade noaptea, în medie regională. În perioada 14 -18 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii mai frecvente şi temporar mai intense- predominant ploi la început, apoi mixte. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile pe spaţii mici.

TRANSILVANIA

Cele două săptămâni de prognoză vor fi caracterizate de alternaţa perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obişnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile şi cu probabilitate mare şi în perioada 18-20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de 0...2 grade şi ale minimelor de -12...-7 grade, cu valori chiar mai scăzute în zonele depresionare. În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 şi 17 decembrie, cu 6...13 grade ziua şi 0...4 grade noaptea, mediat regional. În perioada 15 -19 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse - predominant ploi la început, apoi şi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile pe spaţii mici.

MARAMUREŞ

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de alternaţa intervalelor cu vreme rece cu cele mai calde decât în mod obişnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile şi cu probabilitate mare şi între 18 şi 20 decembrie, când vor fi medii ale maximelor de -2...2 grade şi ale minimelor de -7...-4 grade. În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate în zilele de 15 şi 16 decembrie, cu 6...11 grade ziua şi 1...4 grade noaptea, mediat regional. La începutul intervalului de referinţă pe spaţii mici vor fi ninsori slabe, iar în perioada 15 -18 decembrie, va creşte probabilitatea pentru precipitaţii pe arii mai extinse - predominant ploi la început, apoi şi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile izolat.

MOLDOVA

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilaţii termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde. Astfel, în 13-14 decembrie şi între 18 şi 20 decembrie, vor fi medii ale maximelor de 0...3 grade şi ale minimelor de -8...-4 grade, valori de altfel normale pentru această regiune în luna decembrie. În restul timpului se vor înregistra temperaturi în general peste cele climatologic specifice, valorile cele mai ridicate fiind estimate în zilele de 15 şi 16 decembrie, cu 6...11 grade ziua şi 0...4 grade noaptea, mediat regional. În perioada 16 -18 decembrie, va creşte probabilitatea pentru precipitaţii - predominant ploi la început, apoi şi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe, vor fi posibile trecător şi pe spaţii mici.

DOBROGEA

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de oscilaţii termice importante, zilele cu vreme rece alternând cu cele în care temperaturile vor creşte semnificativ; la debutul intervalului se va resimţi o răcire semnificativă, astfel încât media maximelor va ajunge la 3...6 grade, iar a minimelor la -4...0 grade, valori asemănătoare fiind estimate şi pentru perioada 18-21 decembrie. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 şi 17 decembrie, cu 10...15 grade ziua şi 3...7 grade noaptea, mediat regional. Precipitaţii locale, mixte, vor fi în noaptea de 12 spre 13 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii pe arii extinse şi moderate cantitativ va creşte între 17 şi 19 decembrie, în restul intervalului acestea fiind posibile izolat şi trecător.

MUNTENIA

Perioada celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizată de oscilaţii termice importante, zilele cu vreme rece alternând cu cele în care temperaturile vor creşte semnificativ; la debutul intervalului se va resimţi o răcire semnificativă, astfel încât media maximelor va fi de 3...6 grade, iar a minimelor de -6...-2 grade, valori asemănătoare fiind estimate şi pentru perioada 18-21 decembrie. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 şi 17 decembrie, cu 9...13 grade ziua şi 0...5 grade noaptea, mediat regional. Precipitaţii locale vor fi în noaptea de 12 spre 13 decembrie, apoi probabilitatea ca aceastea să se semnalaze pe arii extinse va creşte între 16 şi 19 decembrie, în restul intervalului fiind posbilie izolat şi trecător.

OLTENIA

Perioadele de vreme mai rece vor alterna cu cele în care vremea se va încălzi semnificativ. Astfel, în 13 şi 14 decembrie şi din nou între 18 şi 21 decembrie vor fi medii ale maximelor de 2...5 grade şi ale minimelor de -9...-5 grade. În restul timpului vor fi temperaturi în general peste cele climatologic specifice lunii decembrie, iar cel mai cald va fi între 15 şi 17 decembrie, cu 6...12 grade ziua şi 0...5 grade noaptea, mediat regional. În perioada 15 -19 decembrie va creşte probabilitatea pentru precipitaţii - predominant ploi la început, apoi şi lapoviţă sau ninsoare. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile pe spaţii mici.

LA MUNTE

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de alternaţa perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obişnuit. Astfel, cel mai frig va fi în primele zile şi în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de -8...-2 grade şi ale minimelor de -15...-9 grade. În restul timpului se vor înregistra temperaturi uşor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 şi 17 decembrie, cu 1...8 grade ziua şi -4...4 grade noaptea, în medie. La începutul intervalului, pe alocuri, vor fi ninsori slabe. În perioada 15 -19 decembrie va
creşte probabilitatea pentru precipitaţii, la început mixte, apoi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referinţă, precipitaţii în general slabe vor fi posibile izolat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
meteo,
prognoză,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici