Fenomene meteo extreme în România: Avertizări ANM pentru următoarele zile

  • În următoarele 24 de ore, litoralul se află sub cod portocaliu de ploi torenţiale, cu acumulări de până la 50 l/mp.
  • În contrast, vestul ţării, inclusiv Banatul, Crişana şi Maramureşul, se află sub cod galben de caniculă, cu temperaturi ce vor atinge 36 de grade Celsius.
Urmărește
3413 afișări
Imaginea articolului Fenomene meteo extreme în România: Avertizări ANM pentru următoarele zile

În judeţul Constanţa şi în zona litorală a judeţului Tulcea este, de sâmbătă, ora 10.00, până duminică la ora 10.00, cod galben de ploi, descărcări electrice şi intensificări ale vântului cu viteze în general de 50...55 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Fenomene asociate instabilităţii atmosferice (averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza şi seara, local în zonele montane şi în sudul ţării.

În acelaşi interval e în vigoare un cod portocaliu în zona litorală a judeţului Constanţa. Vor fi averse torenţiale şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 25...30 l/mp şi izolat de peste 40...50 l/mp.

Pe de altă parte, sâmbătă şi duminică, în Banat, Crişana, Maramureş, vestul Olteniei şi nord-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august şi începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar pe arii restrânse nopţile vor fi tropicale, cu minime de 17...22 de grade.

Săptămâna viitoare în vestul şi sud-vestul teritoriului şi local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezilor.

Pentru bucureşteni, vremea va fi călduroasă în următoarele zile. Sâmbătă, temperatura maximă va ajunge la 32-33 de grade, cu posibilitate de ploi slabe. Duminică, cerul va fi variabil, iar temperatura se va menţine ridicată, în jurul valorii de 32 de grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici