Africa ar putea primi un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU

  • Şeful ONU, António Guterres, solicită un loc permanent în Consiliul de Securitate pentru Africa.
  • Propunerea face parte din strategia de corectare a nedreptăţilor istorice.
  • În prezent, în consiliu sunt cinci membri permanenţi, China, Franţa, Rusia, Marea Britanie şi SUA.
Urmărește
291 afișări
Imaginea articolului Africa ar putea primi un loc permanent în Consiliul de Securitate al ONU

Sursa foto: Facebook, António Guterres

Şeful ONU, António Guterres, a cerut ca Africa să primească un loc permanent în Consiliul de Securitate al organizaţiei, ca parte a reformelor pentru „corectarea nedreptăţilor istorice”.

„Lumea s-a schimbat din 1945. Dar componenţa Consiliului, în ciuda câteva schimbări, nu a ţinut pasul”, a spus Guterres, potrivit BBC.

Consiliul de Securitate este compus din cinci membri permanenţi, China, Franţa, Rusia, Marea Britanie şi SUA. De asemenea, consiliul are 10 membri care nu sunt permanenţi. Ei sunt alocaţi pe regiuni, dar spre deosebire de cei cinci membri permanenţi, nu au drept de veto.

Consiliul de Securitate al ONU are responsabilităţi importante, inclusiv autorizarea operaţiunilor de menţinere a păcii, impunerea de sancţiuni internaţionale şi determinarea modului în care ONU ar trebui să răspundă conflictelor din întreaga lume.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici