Alegeri europene în desfăşurare în Ţările de Jos: Geert Wilders a votat la Haga

A început maratonul electoral al alegerilor europene din 2024.

Urmărește
105 afișări
Imaginea articolului Alegeri europene în desfăşurare în Ţările de Jos: Geert Wilders a votat la Haga

Alegeri europene în desfăşurare în Ţările de Jos: Geert Wilders a votat la Haga

La ora 7.30, Olanda a fost prima ţară din UE care a deschis urnele, inaugurând o sesiune electorală care în patru zile va aduce la vot peste 370 de milioane de alegători de la Lisabona la Tallin.

Partidul Olandez al Libertăţii (PVV), de extremă dreapta, condus de liderul anti-islam şi eurosceptic Geert Wilders, câştigătorul surprizător de la alegerile naţionale din noiembrie trecut, conduce în sondaje cu o marjă largă faţă de alianţa pro-europeană Muncitorească-Verde condusă de Frans Timmermans şi reprezentat de candidatul principal, Bas Eickhout.

Olandezii sunt chemaţi să voteze pentru 31 de locuri disponibile din cele 720 din Camera Europeană. Urgenţele vor rămâne deschise până la ora 21, când sunt aşteptate primele exit polls.

Numărătoarea va începe seara, dar rezultatele nu vor fi anunţate înainte de duminică seara, la finalul maratonului electoral din întreaga UE. Liderul grupului de extremă dreapta Wilders a votat în sediul municipalităţii Haga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici