- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (08.11.2019, 17:00)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegeri prezidenţiale 2019: Prima zi de vot în diaspora. Peste 102.000 de români au votat. Topul prezenţei la secţii
Prima zi de vot în diaspora. Românii din străinătate pot vota la alegerile prezidenţiale pe parcursul a trei zile: 8, 9 şi 10 noiembrie. Secţiile de vot vor fi deschise până la ora 21:00, cu posibilitatea de prelungire până la ora 23:59, dacă vor mai exista alegători la coadă, care nu şi-au exercitat dreptul de vot.
Urmărește
19070 afișări
Foto: Facebook / Cristian Ioan
UPDATE Un număr de 102.338 de alegători au votat în Diaspora, la ora 11.00
Un număr de 102.338 de alegători au votat în Diaspora, până la ora transmiterii acestei ştiri, din care 77.149 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanţi pe listă corespondenţă.
Cea mai mare prezenţă la vot este la o secţie din Londra, 664 alegători prezentându-se pentru a îşi exercita votul.
Prezenţă mare a fost şi la secţiile din Chişinău şi Bruxelles şi Roma, în prima de vot în diaspora, în cadrul alegerilor prezidenţiale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ministrul adjunct de externe al Rusiei amenință cu începerea testelor nucleare
-
Israelul a reţinut medici după un raid asupra unui spital, spun oficiali din domeniul sănătăţii
-
Libanul expulzează 70 de ofiţeri şi soldaţi sirieni într-o acţiune de securitate intensificată
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
La ora 22.00 a fost depăşit pragul de 100.000 de alegători care au votat în Diaspora
Un număr de 100.646 de alegători au votat în Diaspora, până la ora transmiterii acestei ştiri, din care 75.457 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanţi pe listă corespondenţă.
Prezenţă mare a fost şi la secţiile din Bruxelles, Londra, precum şi în Roma sau Torino, în prima zi de vot în diaspora, în cadrul alegerilor prezidenţiale.
UPDATE Aproape 94.000 de persoane au votat până la ora 21.00
Un număr de 95.326 de alegători au votat în Diaspora, până la ora transmiterii acestei ştiri, din care 70.137 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanţi pe listă corespondenţă.
Cea mai mare prezenţă la vot este la secţia din Chişinău, 660 alegători prezentându-se pentru a îşi exercita votul, iar alţi 16 au votat prin corespondenţă.
Prezenţă mare a fost şi la secţiile din Bruxelles şi Londra, în prima de vot în diaspora, în cadrul alegerilor prezidenţiale.
UPDATE 63.045 de alegători au votat în Diaspora până la 17.30
63.045 de alegători au votat în Diaspora, până la ora 17.30, din care 37.856 de alegători au votat pe liste suplimentare, iar 25.189 sunt votanţi pe listă corespondenţă. Un număr de 838 de secţii de votare au fost organizate în străinătate, potrivit BEC.
Cea mai mare prezenţă la vot este la o secţie din Republica Moldova 494 alegători prezentându-se pentru a îşi exercita votul, iar alţi 16 au votat prin corespondenţă. Prezenţă mare este în Londra şi Bruxelles, în prima de vot în diaspora, în cadrul alegerilor prezidenţiale.
UPDATE Aproape 29.740 de români au votat în diaspora până la ora 16.00. Cozi în Berlin şi Roma
Peste 29.000 de români au votat în diaspora pe listele suplimentare până la ora 16.00. Alţi 25.189 au votat prin corespondenţă. Cei mai mulţi au votat pe listele suplimentare în Chişinău, Bruxelles, Limassol şi Roma, unde mai multe persoane au stat la coadă, pe ploaie. O coadă s-a format şi în Berlin, potrivit unor imagini postate pe Facebook.
UPDATE Peste 20.000 de români au votat in diaspora pana la 14.30
Peste 20.000 de români au votat deja pe liste suplimentare in diaspora, cei mai mulţi în Chişinău şi Bruxelles. Oamenii s-au aşezat la cozi încă înainte de deschiderea urnelor. Imagini aici!
UPDATE Votul la prezidenţiale a început în Europa. O secţie din Germania nu a putut fi deschisă vineri
Votul la alegerile prezidenţiale a început în Europa iar la ora 13.00, ora României, era în desfăşurare în 770 de secţii. De asemenea, o secţie de votare din Herne, Germania, nu a putut fi deschisă, vineri, din cauza unor "elemente obiective".
"În acest moment, sunt deschise secţiile de votare din: Afganistan, Africa de Sud, Albania, Angola, Arabia Saudită, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Republica Cehă, Republica Populară Democrată Coreeană, Republica Coreea, China, Cipru, Croaţia, Danemarca, Egipt, Elveţia, Emiratele Arabe Unite, Estonia, Etiopia, Filipine, Finlanda, Franţa, Georgia, Germania, Grecia, Iordania, India, Republica Indonezia, Israel, Italia, Irak, Iran, Japonia, Kazahstan, Kenya, Kuweit, Liban, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Malaysia, Malta, Maroc, Republica Moldova, Muntenegru, Norvegia, Nigeria, Olanda, Sultanatul Oman, Pakistan, Palestina, Polonia, Qatar, Federaţia Rusă, Serbia, Republica Singapore, Siria, Slovenia, Slovacia, Spania, Sri Lanka, Sudan, Suedia, Regatul Thailandei, Tunisia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan, Vietnam, Zimbabwe, precum şi secţia de votare Perth, din Australia", arată Ministerul într-un comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.
Până la ora 13.00, ora României, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în şase secţii de votare (Auckland, Noua Zeelandă şi Melbourne, Canberra, Sydney, Brisbane şi Adelaide din Australia), potrivit MAE.
Ministerul a transmis că secţia din Herne, Germania, care nu a putut fi deschisă vineri, îşi va desfăşura activitatea conform programului normal în zilele de sâmbătă şi duminică.
"Din cauza unor elemente obiective, independente de MAE, secţia de votare numărul 194 din Herne (Germania) nu a putut fi deschisă astăzi, în pofida tuturor eforturilor de remediere a situaţiei întreprinse atât de Ambasada României la Berlin, cât şi de Consulatul General al României la Bonn. Cetăţenii români din regiune au fost informaţi, pe multiple canale, de către Ambasada României la Berlin şi Consulatul General al României la Bonn, cu privire la această situaţie şi la opţiunile alternative. Secţia îşi va desfăşura în mod normal activitatea în timpul zilelor de sâmbătă şi duminică, conform orarului stabilit prin lege", arată reprezentanţii MAE.
UPDATE BEC: 2 756 de persoane au votat pe listele suplimentare din străinătate din totalul de 27 945, până la ora 13.00
Aproximativ 2700 de persoane au votat până la momentul transmiterii ştirii pe listele suplimentare din străinătate, dintr-un total de 27 929 de persoane cu drept de vot exprimat. Restul de 25 189 de persoane şi-au exprimat votul prin corespondenţă.
Cea mai mare prezenţă la vot s-a înregistrat în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 35 şi 44 de ani.
UPDATE Prezenţa la vot în diaspora, ora 12:00. Pe listele suplimentare au votat, în diaspora, 831 de alegători
Prezenţa la vot în diaspora, ora 12:00: pe listele suplimentare au votat 831 de alegători. Cel mai mare număr de votanţi s-a înregistrat în Afganistan (Kabul şi Kandahar) - 83, urmat de Emiratele Arabe Unite - 75, Australia - 54 şi Japonia 40, conform prezenta.bec.ro.
UPDATE ora 10.45 La ora 9.00 votul era în desfăşurare în 24 de secţii
MAE a anunţat, vineri, că au mai fost deschise secţii de votare în ţări precum Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud şi China, Filipine, la ora 9.00, ora României, votul fiind în curs de desfăşurare în 24 de secţii de votare organizate în străinătate.
”Votul la alegerile pentru desemnarea Preşedintelui României a început în străinătate, vineri, 8 noiembrie, la Auckland, în Noua Zeelandă, la ora 01.00, ora României (ora 12.00 ora locală), la secţia de votare nr. 17, cea mai îndepărtată secţie de votare organizată în afara graniţelor României. Următoarele secţii de votare au fost deschise în Australia, Japonia, Coreea de Nord, Coreea de Sud, China, Filipine, Republica Indonezia, Vietnam, Regatul Thailandei, Malaysia, Singapore, Kazahstan, Sri Lanka, India, Pakistan, Turkmenistan”, arată MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.
Potrivit sursei citate, la ora 9.00, ora României, votul era în curs de desfăşurare în 24 de secţii de votare organizate în străinătate. Procesul de votare decurge în condiţii normale, în toate cele 24 de secţii deschise la această oră.
”La ora 10.00, ora României, se va închide prima zi a votării la secţia din Auckland, Noua Zeelandă. Votul în cadrul celor 835 de secţii organizate în străinătate se desfăşoară pe parcursul a trei zile: vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 12.00 – 21.00, şi sâmbătă şi duminică în intervalul orar 07.00 – 21.00. Reiterăm recomandarea adresată cetăţenilor aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale de a se prezenta la vot pe durata celor trei zile (vineri, sâmbătă şi duminică) pentru a evita aglomerarea în ultima zi”, mai informează MAE.
Liderul PMP Eugen Tomac a declarat, pentru MEDIAFAX, că va vota vineri, la ora 12:00, în Chişinău.
Potrivit BEC, secţiile de votare din străinătate vor fi deschise timp de trei zile pentru fiecare tur al alegerilor, după cum urmează:
Vineri, 8 noiembrie 2019, între orele 12:00-21:00 (ora locală-n.r)
Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, între orele 7:00-21:00
Duminică, 10 noiembrie 2019, întreorele 7:00-21:00
Consultă AICI harta interactivă a secţiilor de votare din străinătate
Programul se va putea prelungi până la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secţiei de votare la ora 21:00, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare, potrivit instituţiei citate.
De asemenea, acelaşi program al secţiilor de votare din Diaspora este valabil şi pentru al doilea tur de scrutin, respectiv 22-24 noiembrie.
835 de secţii de votare vor fi organizate în străinătate, la alegerile prezidenţiale, potrivit unui anunţ făcut de Ministerul de Externe.
14 candidaţi s-au înscris în cursa prentru Cotroceni.
Potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central privind ordinea pe buletinele de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, primii cinci sunt: Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor şi Viorica Dăncilă.
Următorii candidaţi pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă şi Alexandru Cumpănaşu.
Votul în diaspora a început. Prima secţie de votare a fost deschisă în Noua Zeelandă
Prima secţie de votare se deschide în Auckland din Noua Zeelandă, vineri, 01.00 ora României, echivalentul orei locale 12.00. La alegerile prezidenţiale din acest an au fost organizate 835 de secţii de votare pentru românii din străinătate.
Tot vineri noaptea vor fi deschise şase secţii de votare în Australia, în oraşele Sidney, Melbourne, Brisbane, Canberra, Adelaide şi Perth.
În străinătate au fost organizate 835 de secţii de votare.
La primul tur de scrutin românii de peste hotare vor vota între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.
Prin urmare, votul în diaspora se va desfăşura vineri, 8 / 22 noiembrie, între orele 12.00 - 21.00, sâmbătă, 9 / 23 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00 şi duminică, 10 / 24 noiembrie, între orele 7.00 - 21.00.
Potrivit AEP, numărul total de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 715.752 de persoane.
De asemenea, numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secţia de votare, prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro, este de 33.802 de cetăţeni.
În schimb, un număr de 35.917 români din străinătate au optat pentru votul prin corespondenţă, conform sursei citate.
Citește pe alephnews.ro: Ciolacu a ținut o ședință cu miniștrii din noul Guvern. Vor fi înghețate angajările la stat
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Orban anunţă că nu sunt suficienţi bani pentru programele din Sănătate. Ministrul Sănătăţii: Nici de salarii/ Primele reacţii. Sanitas: E doar o declaraţie politică şi resursele se vor găsi/ Asociaţia Pacienţilor: E foarte clar, nu sunt bani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe