- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.11.2019, 14:42)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alegeri prezidenţiale 2019, turul 2. Mesajele politicienilor după vot. Mihai Tudose: Am votat şi pentru redarea prestigiului formulelor matematice / Kelemen Hunor: Am votat pentru o ţară mai faină. VIDEO
Secţiile de votare pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale 2019 s-au deschis la ora 07.00, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.156. Votarea în ţară a început duminică la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Primarul Capitalei, Gabriela Firea şi Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au fost primii politicieni importanţi care au votat duminică de la prima oră.
Urmărește
1640 afișări
UPDATE ora 14.55 Predoiu îndeamnă românii să meargă la urne: Fiecare vot e important pentru o Românie europeană
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, îndeamnă românii să meargă la urne, subliniind că fiecare vot este important pentru o Românie europeană şi pentru o ţară în care „normalitatea e la ea acasă”.
„Acum 30 de ani românii au luptat pentru libertate, inclusiv pentru a vota liber. Fiecare vot e important pentru o Românie europeană, pentru o ţară în care normalitatea e la ea acasă”, a scris Cătălin Predoiu pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Surse Reuters: OMV a bătut palma şi va furniza gaz românesc Germaniei
-
Trump nu renunţă: Republicanul nu exclude acţiuni militare şi economice în privinţa Canalului Panama şi a Groenlandei
-
Cîrstoiu: Clasa politică nu e pregatită pentru intrarea în joc a unui om cu carieră, cu notorietate
Ministrul Justiţiei a mai îndemnat românii să voteze: „Să vă spuneţi punctul de vedere prin actul fundamental al democraţiei: votul liber!”.
UPDATE ora 14.00 Mihai Tudose: Am votat şi pentru redarea prestigiului formulelor matematice
Fostul premier Mihai Tudose a votat, duminică, la Ambasada României din Bruxelles, el precizând, ironic, că a ales ”şi pentru redarea prestigiului formulelor matematice”, după ce Viorica Dăncilă a declarat iniţial că aria cercului este raza la pătrat”.
”Am votat la Bruxelles la Ambasadă... Pentru România! (...) P.S. Am votat şi pentru redarea prestigiului formulelor matematice”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.
El a ţinut să le transmită ”felicitări şi respect” românilor care au venit la vot!
UPDATE ora 11.45 Stroe: Am votat după un principiu din sport: Echipa câştigătoare nu se schimbă
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a votat, duminică, la Craiova, pe liste suplimentare. Stroe a spus că a votat după un principiu din sport, respectiv că „echipa câştigătoare nu se schimbă”.
„Votul meu de astăzi este despre confirmare. Este despre o garanţie că drumul pe care am pornit este drumul cel bun. În sport se spune că echipa câştigătoare nu se schimbă, păstrezi cel mai bun jucător în teren, păstrezi cei mai buni jucători în teren pentru că în jurul acestor jucători construieşti echipe şi rezultate. Putem construi o echipă, în fond, despre asta mi-aş dori să fie vorba, să existe un parteneriat real între preşedinte şi guvern, preşedinte şi parlament şi, bineînţeles, să avem mult asteptatele rezultate", a spus Ionuţ Stroe.
Acesta a adăugat că speră ca tinerii sa vină la vot în numă, cel puţin la fel de mulţi ca în primul tur al alegerilorm prezidenţiale.
UPDATE ora 11.40 Ministrul Mediului: Să reuşim să decalăm distanţa între vestul şi estul ţării
Costel Alexe, ministrul Mediului, a votat la Iaşi, menifestându-şi speranţa că în următorii 5 ani distanţa între vestul şi estul ţării se va decala.
Costel Alexe a votat la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" din Iaşi, declarând la ieşirea de la urne că îşi doreşte ca în următorii 5 ani judeţul Iaşi să renască, după o perioadă în care Moldova şi Iaşul au fost izolate.
„Am votat astăzi că este timpul Iaşului, am votat pentru crezul ăsta, după atâţia ani de la Revoluţie în care judeţele Moldovei au fost vitregite de investiţii şi atenţia Bucureştiului. Cred că Iaşul, Moldova vor vota cu un preşedinte care îşi doreşte ca o ţară să aibă autostrăzi, spitale regionale, lucrări mari în infrastructura rutieră şi feroviară. Cred că astăzi vom reuşi să decalăm, în următorii 5 ani, această distanţă între vestul şi estul ţării”, a spus ministrul Mediului.
Acesta s-a declarat convins că „vom merge în perioada următoare dincolo de hegemonia unor lideri toxici care au izolat în mod intenţionat Iaşul şi Moldova”.
Acesta a lansat un apel la „la toţi ieşenii, la toţi moldovenii care au îngheţat în frig” să iasă la vot.
UPDATE ora 11.30 Kelemen Hunor: Am votat pentru o ţară mai faină
Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a mers la urne în Cluj-Napoca, alături de familie. Kelemen a spus că a votat „pentru o ţară mai faină”, iar viitorului preşedinte îi transmite să fie implicat şi activ.
Întrebat, la ieşirea de la urne, pentru ce a votat, Kelemen a răspuns „am votat pentru o ţară mai bună, pentru o ţară mai faină, pentru o ţară care va prospera şi care va cunoaşte o creştere economică şi stabilitate politică”.
Kelemen şi-a manifestat speranţa că vor urma cinci ani mai buni decât cei trecuţi.
Întrebat ce mesaj are pentru viitorul preşedinte, liderul UDMR a spus: „să fie activ, să fie implicat, să încerce să înţeleagă problemele societăţii, iar priorităţile România să conteze. Să aibă priorităţi pentru următorii cinci ani în aşa fel încât respectul să fie o valoare de bază”.
De asemenea, Kelemen a îndemnat oamenii să meargă la urne, afirmând că activitatea politică şi legitimitatea politică depinde şi de prezenţa la vot.
UPDATE ora 11.15 Claudiu Manda: Am votat cu speranţa că nu vom mai avea parte de scandaluri
Europarlamentarul Claudiu Manda a votat la Craiova, cu speranţa că românii „nu vor mai avea parte de scandaluri şi de separare”.
La ieşirea de la urne, Manda a spus: „Am votat pentru un alt model de preşedinte în următorii cinci ani de zile. Am votat cu speranţa că în următorii cinci ani de zile nu o să mai avem parte de scandaluri, de separare, de lupte români cu români. (...) Am votat pentru a invalida politici de austeritate”.
Europarlamentarul a votat la secţia amenajată la grădiniţa „Petrache Poenaru" din Craiova, mergând la urne alături de fiul Olguţei Vasilescu.
Un însoţitor l-a întrebat pe copil dacă îi este dor de mama lui. „Da”, a fost răspunsul copilului, la care Manda a adăugat „Şi mie”.
UPDATE ora 11.00 Dan Barna: Am votat pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat
Dan Barna a spus, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat şi pentru ca România să continue direcţia spre Europa.
UPDATE ora 09.50 Chirica: Avem de ales între neocomunism şi democraţie. Ne urmăreşte încă această umbră
Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a votat la Şcoala „Ion Neculce” din Iaşi. Primarul a spus că în turul doi, la 30 de ani de la Revoluţie, românii au de ales între neocomunism şi democraţie: „Se pare că ne urmăreşte încă această umbră a comunismului”.
„Am votat aşa cum am promis şi le recomand tuturor românilor care cred în democraţie să vină la vot. Dar am votat şi cu o mare umbră de tristeţe pentru că după 30 de ani de zile de sărbătorire sau comemorare a Revoluţiei române, iarăşi avem de ales între neocomunism şi democraţie. Se pare că ne urmăreşte încă această umbră a comunismului dinspre răsărit, dar sperăm că de azi încolo vom scăpa", a declarat Mihai Chirica, după ce a votat.
Întrebat de ce e important ca lumea să se prezinte la urne la 30 de ani după decembrie 1989, Chirica a răspuns că „riscăm din nou să punem baronii la conducerea ţării, e important să vină să judece cu sufletul şi cu inima lor, cu mintea lor, dacă democraţia contează sau nu în România de astăzi"
În judeţul Iaşi sunt înscrise pe listele permanente 776 826 de persoane, iar acestea îşi pot exprima opţiunea electorală în 748 de secţii de votare.
UPDATE ora 09.30 Ministrul Monica Anisie, după ce a ieşit de la urne: Am votat cu încredere că România va fi educată
Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat după ce a ieşit de la urne, că a votat pentru o ţară educată, o Românie în care „normalitatea se impune”. Anisie a mai îndemnat cetăţenii să iasă la vot.
„Astăzi (duminică, n.r.) mi-am exercitat dreptul de vot şi îi îndemn pe toţi cetăţenii României să iasă la vot. România are nevoie de normalitate. Am votat astăzi cu încredere că România va fi o Românie educată, va fi o Românie în care normalitatea se impune", a declarat ministrul Educaţiei după ce a ieşit de la urne.
Un număr de 18.748 de secţii de votare s-au deschis în România, duminică, la ora 7.00, la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetăţeni, potrivit AEP.
UPDATE ora 09.20 Klaus Iohannis: Azi e ziua campionilor cu ştampila ”votat” în mână
Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, duminică, că a votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie europeană, pentru o Românie normală. ”Azi e ziua campionilor cu ştampila în mână”, a mai spus el.
UPDATE ora 08.20 Orban a votat: „Nu am emoţii în privinţa victoriei, ci doar în privinţa scorului”
Premierul Ludovic Orban a votat, duminică dimineaţă, iar la ieşirea de la urne, premierul a declarat că a ales pentru o Românie care să se dezvolte şi a subliniat că nu are emoţii în privinţa victoriei candidatului pe care îl susţine, ci doar în privinţa scorului.
UPDATE ora 08.15 Dăncilă: Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi. Am votat cu inima
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, a votat, duminică dimineaţă, în Capitală. ”Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om”, a spus ea.
Citeşte continuarea...
UPDATE ora 07.20 Firea s-a prezentat la urne: Am votat pentru pluripartidism. Democraţia înseamnă diversitate de opinii
Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis la ora 07.00, numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.156. Votarea în ţară a început duminică la ora 7.00 şi se încheie la ora 21.00. Primarul Capitalei, Gabriela Firea şi Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, au fost primii politicieni importanţi care au votat duminică de la prima oră.
„Am votat pentru o Românie în care toţi cetăţenii să fie respectaţi, indiferent cărei categorii socio-profesionale aparţin, un dialog mai direct cu toţi cetăţenii, mai apropiat, mai cald, pentru respectul faţă de valorile câştigate după Revoluţie. Mă refer, în primul rând, la libertatea presei, la diversitatea opiniilor din partea mass-media. De asemenea, (am votat, n.r.) pentru pluripartidism. Cred că au trecut acele epoci în care exista un singur partid, partidul unic. Democraţia înseamnă diversitate de opinii, multe partide, multe publicaţii, multe televiziuni. E normal să fie aşa şi ar fi păcat să regresăm, în loc să facem paşi înainte pentru democratizarea ţării”, a declarat Gabriela Firea, după ce a votat.
Primarul Capitalei a mai subliniat că, în calitate de edil, consideră că e foarte important ca cetăţenii să voteze împotriva intenţiilor de austeritate.
„Cred că am depăşit anii în care erau impuse curbe de sacricficiu. (...) Mi-aş dori mai multă înţelegere, mai multă armonie, mai multă iubire între noi, mai puţină vrajbp,cmai puţine tensiuni, un dialog mai civilizat şi mai deschis”, a mai spus Firea.
Edilul s-a prezentat la urne la ora 7.00.
Marcel Vela: Am votat pentru nepoţica mea, să trăiască într-o ţară normală
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat duminică dimineaţa că a votat pentru nepoţica sa şi pentru un viitor normal.El a precizat că în jur de 39.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri sunt implicaţi în procesul electoral, dintre care jumătate se ocupă de protecţia secţiilor de votare.
”Astăzi este bine să votăm pentru normalitate, pentru o ţară normală. În special, am votat pentru nepoţica mea şi pentru un viitor normal, să trăiască într-o ţară normală”, a declarat Marcel Vela după ce a votat.
Întrebat de ce a votat aşa de devreme, Vela a răspuns: Noi suntem în dispozitiv. Ministerul Afacerilor Interne este la datorie şi ne dorim din tot sufletul ca şi turul doi să fie organizat la fel de bine ca şi turul întâi, să nu avem evenimente”.
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că la alegerile de duminică sunt implicaţi în jur de 39.000 de poliţişti, jandarmi, reprezentanţi IGSU, dintre care 50% se ocupă de protecţia secţiilor, 25% de ordinea şi liniştea publică şi 25% din aceste efective sunt în revervă.
Un număr de 18.748 de secţii de votare s-au deschis în România, duminică, la ora 7.00, la al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente este de 18.217.411 cetăţeni, potrivit AEP.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta a decis să elimine utilizarea „fact-checking-ului” independent pe Facebook și Instagram. Ce influență are această decizie asupra social media
Citește pe www.zf.ro: Şi iată că iese la iveală preţul Schengenului: Gazele din Marea Neagră vor merge în Austria şi Germania
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Alegeri Prezidenţiale 2019, vot diaspora, turul 2. Ziua III. Peste 940.000 de români au votat în străinătate. Prezenţa totală din turul întâi, depăşită cu mult
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali, victima noului virus chinezesc: „Nu am mai pățit niciodată”. Cum se simte patronul FCSB
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather au modificat prognoza: Pe ce dată vin ninsorile în București, în ianuarie 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe