Alina Gorghiu: Parlamentul a adoptat proiectul privind înfiinţarea centrelor regionale de dezintoxicare

Parlamentul a adoptat miercuri proiectul care prevede înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în cele opt regiuni de dezvoltare din ţară, a anunţat ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

146 afișări
Imaginea articolului Alina Gorghiu: Parlamentul a adoptat proiectul privind înfiinţarea centrelor regionale de dezintoxicare

Gorghiu: Parlamentul a adoptat proiectul privind înfiinţarea centrelor regionale de dezintoxicare

Parlamentul a adoptat miercuri, când este marcată Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, proiectul care prevede înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în cele opt regiuni de dezvoltare din ţară.

Ministrul Justiţiei susţine că aceasta este al treile proiect care vizează combaterea drogurilor şi de îmbunătăţirea legislaţiei în acest domeniu, propus de PNL. Celelalte două, Registrul traficanţilor de droguri şi Legea 2 Mai, sunt deja în vigoare.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat şi cel de-al treilea proiect, care prevede înfiinţarea unor centre regionale de dezintoxicare şi recuperare a dependenţilor în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru şi Bucureşti-Ilfov. Aceste centre vor funcţiona sub coordonarea Ministerului Sănătăţii şi vor fi acreditate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, conform standardelor internaţionale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri”, susţine Alina Gorghiu.

Ea arată că demersul era necesar „deoarece infrastructura pentru tratarea dependenţei de droguri în România este practic inexistentă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici