- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.02.2013, 23:33)
- , Marius Fratila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasada SUA: Calendarul pentru construcţia bazei de la Deveselu va continua aşa cum e stabilit
Ambasada americană de la Bucureşti a informat, duminică seara, la solicitarea MEDIAFAX, că SUA rămân angajate proiectului scutului antirachetă din Europa, iar calendarul de construcţie a bazei de la Deveselu din România va continua aşa cum a fost stabilit.
Urmărește
709 afișări
Ambasada SUA: Calendarul pentru construcţia bazei de la Deveselu va continua aşa cum e stabilit
De asemenea, misiunea diplomatică americană a refuzat să comenteze informaţiile apărute zilele trecute în presă despre un presupus raport clasificat al Departamentului Apărării de la Washington, prezentat într-o formă rezumată de către Curtea de Conturi (Government Accounting Office).
"Cu privire la presupusul raport GAO: noi înţelegem că presupusa informare a Curţii de Conturi (GAO) cu privire la apărarea antirachetă este preliminară şi clasificată. Nu a fost publicat niciun raport final şi desecretizat. Nu putem confirma şi nici comenta cu privire la presupusul raport.Dar într-un context mai larg, putem afirma că SUA sunt angajate în protejarea teritoriului şi cetăţenilor săi, a trupelor noastre staţionate în afara ţării şi a aliaţilor şi partenerilor noştri de ameninţarea atacurilor cu rachete balistice", afirmă ambasada SUA în poziţia transmisă MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
De asemenea, Ambasada SUA precizează că autorităţile de la Washington rămân angajate şi în proiectul scutului antirachetă din Europa, care include şi protejarea teritoriului României, dând asigurări că e de aşteptat ca finanţarea pentru baza de la Deveselu să fie continuată de către Congresul SUA.
"SUA rămân angajate proiectului european al scutului antirachetă, care deja oferă protecţie într-o fază preliminară pentru aliaţii noştri şi trupele noastre staţionate în Europa. Congresul SUA a asigurat o finanţare consistentă pentru baza de la Deveselu, în România, şi pentru interceptorii care vor fi staţionaţi aici. Ne aşteptăm ca această finanţare să continue. Planurile şi calendarul pentru construcţia şi dezvoltarea bazei din România vor continua aşa cum s-a stabilit. Inaugurarea lucrărilor pentru construcţiile de la baza din Deveselu este prevăzută pentru acest an", se evidenţiază în răspunsul Ambasadei americane de la Bucureşti, pentru MEDIAFAX.
De asemenea, la întrebarea despre faptul că în ştirile de presă menţionate se afirmă că raportul respectiv se concentrează asupra întrebării dacă scutul din Europa poate proteja în mod direct SUA, Ambasada SUA precizează că scutul dezvoltat în unele ţări europene are ca scop protecţia aliaţilor europeni, a trupelor americane staţionate în Europa şi a radarelor SUA din regiune care sunt necesare tuturor planurilor de apărare anti-rachetă ale SUA.
"Sunt clare utilitatea şi importanţa facilităţii din România pentru toate planurile de apărare anti-rachetă din Europa, dar şi pentru cele ale Statele Unite", mai subliniază Ambasada SUA.
Studii secrete ale Departamentului Apărării pun la îndoială faptul că sistemul de apărare antirachetă ce ar urma să fie amplasat în Europa va putea să protejeze Statele Unite de rachetele iraniene, potrivit unei anchete a Congresului, a relatat Fox News.
Oficialii militari afirmă că ei cred că problemele pot fi depăşite şi continuă planurile. Dar soluţiile propuse s-ar putea dovedi dificile. O posibilitate a fost deja exclusă ca fiind imposibilă din punct de vedere tehnic. O alta, care presupune relocarea interceptorilor de rachete din Polonia şi posibil România pe nave în Marea Nordului, ar putea fi explozivă din punct de vedere diplomatic.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe