Video Ambasador, într-o reclamă la un aparat medical. MAE: E inacceptabilă folosirea numelui instituţiei. Ce spun reprezentanţii clinicii - VIDEO

Folosirea numelui MAE şi a gradului diplomatic în scopuri publicitare este "regretabilă şi inacceptabilă" precizează Ministerul de Externe, după ce Constantin Mihail Grigorie, fost ambasador în Rusia şi propus acum ambasador în Cehia, a apărut într-un clip publicitar pentru un aparat medical.

Urmărește
2116 afișări

Clinică: Testimonialul ambasadorului Grigorie Mihail, un gest de prietenie cu medicul Dobrea

Reprezentanţii clinicii pe site-ul căreia ambasadorul Grigorie Constantin Mihail apare într-un clip publicitar la un aparat medical, folosind titulatura MAE, spun că testimonialul diplomatului reprezintă un gest de prietenie şi recunoaştere a valorii medicului Emilian Dobrea şi a invenţiei acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Clinica Infrafit - detox şi medicină biologică, unitatea colaborează cu medicul Emilian Dobrea din ianuarie 2015 şi consideră regretabil modul în care mass-media ”găseşte să reflecteze declaraţia unui pacient al său, chiar dacă acest pacient este diplomat”. Reprezentanţii clinicii susţin că ambasadorul Constantin Mihail Grigorie şi medicul Emilian Dobrea s-au cunoscut în urmă cu peste 20 de ani, în timpul mandatului acestuia de ambasador în Italia.

”Relaţia dintre aceştia nu se rezumă exclusiv la o abordare de tip medic-pacient, ci şi la o prietenie care s-a dezvoltat şi cultivat în ani. Familia Grigorie a beneficiat de serviciile medicale oferite de către profesorul Dobrea în clinica acestuia din Milano, înregistrând rezultate excepţionale”, precizează sursa citată. 

Conform comunicatului transmis de clinică, testimonialul ambasadorului Constantin Mihail Grigorie reprezintă ”un gest de reală prietenie şi de recunoaştere a valorii profesorului Dobrea şi a invenţiei acestuia”.

”Scopul testimonialului oferit de către domnul ambasador este pur informativ şi umanitar, la fel ca şi al altor testimoniale oferite de pacienţi vindecaţi de către Emilian Dobrea. Acest testimonial n-a reprezentat niciodată o campanie de marketing, existând exclusiv pe site-ul clinicii noastre şi nefiind vreodată promovat în alt mediu. Nu au existat niciodată o relaţie contractuală, beneficii din partea clinicii Infrafit sau remuneraţie financiară pentru declaraţia dl. ambasador Grigorie, ca de altfel nici pentru relatările celorlalţi pacienţi”, se mai arată în comunicat.

Acest sistem medical este brevetat în România, brevetul fiind recunoscut atât în UE cât şi în Israel şi Mexic, conform sursei citate, precizându-se că la Clinica Infrafit nu se comercializează aparatul respectiv. 

Medicul Emilian Dobrea este cetăţean italian, cu domiciliul şi familia în Italia, la Milano, unde are o clinică de medicină funcţională de bio-rezonanţă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a comunicat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, că face verificări după ce Constantin Mihail Grigorie, fost ambasador în Rusia şi propus acum ambasador în Cehia, a apărut într-un clip publicitar pentru un aparat medical, în reclamă apărând numele Ministerului de Externe şi gradul diplomatic de ambasador deţinut de Grigorie.

MAE susţine că nu a fost informat cu privire la această activitate, "de ordin personal", a ambasadorului Grigorie Constantin Mihail, "ministerului nesolicitându-i-se acordul, sub nicio formă, cu privire la activitatea în cauză".

Ministerul Afacerilor Externe spune, totodată, că este "regretabilă şi inacceptabilă folosirea, în cadrul acestui demers, a numelui instituţiei şi a funcţiei/gradului diplomatic din cadrul Ministerului de Externe".

"Persoanei în cauză, care la momentul realizării videoclipului era încadrată pe o funcţie de execuţie în Centrala MAE, i s-au cerut explicaţii cu privire la situaţia creată. Astfel, ca primă reacţie, persoana în cauză a invocat scopul strict umanitar al demersului său, acesta având caracter personal şi fără obţinerea de foloase materiale, conform spuselor sale", precizează MAE.

Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică al MAE va face verificările şi evaluările care se impun în asemenea situaţii, mai transmite Ministerul de Externe.

Site-ul aktual24.ro a scris, marţi, că ambasadorul Grigorie Constantin Mihail apare într-un clip publicitar la un aparat medical, folosind titulatura din cadrul Ministerului de Externe.

De altfel, videoclipul apare şi pe site-ul clinicii care comercializează aparatul medical inventat de doctorul Emil Dobrea. În reclamă, Grigorie spune că îl cunoaşte pe acest doctor de peste 20 de ani, acesta fiind un profesionat "de excepţie" dar şi "un mare patriot român". De la el, susţine ambasadorul, a învăţat "virtuţile medicinei biologice funcţionale, o medicină care o consider că este medicina viitorului".

Grigorie oferă explicaţii privind cauzele bolilor, provocate de diverse microorganisme. "Printr-un aparat pe care l-a inventat chiar doctorul Dobrea şi care este brevetat în România (...) este în măsură să identifice aceste microorganisme. Nu numai să le identifice dar în acelaşi timp să le şi distrugă".

"Este un soi de Doctor House. Şi Doctor House, după cum bine ştiţi în serialul de mare succes de la televiziunie, el este cel care identifică cauzele unor afecţiuni (...) Merg cam de două ori pe an, uneori chiar de trei ori la doctorul Dobrea. Se realizează consultaţiile şi, deci, şi tratamentul. Sunt un om sănătos, cu analizele în perfectă ordine", mai spune ambasadorul Grigorie.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, în 30 aprilie, propunerea privind numirea lui Constantin Mihail Grigorie în funcţia de ambasador în Cehia.

Constantin Mihail Grigorie (65 de ani) a fost, între 1995-1999, ambasador în Italia, apoi în Bulgaria (1999-2003), Turcia (2004-2008) şi Rusia (2008-2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici