- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (14.08.2015, 13:34)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ambasadorul Ion Jinga a prezentat scrisorile de acreditare secretarului general al ONU, Ban Ki-moon
Ambasadorul Ion Jinga a fost primit, joi, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, pentru a-şi prezenta scrisorile de acreditare în funcţia de ambasador extraordinar al României la ONU.
Urmărește
581 afișări
Ambasadorul Ion Jinga a prezentat scrisorile de acreditare secretarului general al ONU, Ban Ki-moon (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Jinga a prezentat scrisorile de acreditare, arătând că "este o onoare şi un privilegiu să-şi reprezinte ţara pe lângă singura organizaţie internaţională globală", potrivit unui comunicat de presă emis de Misiunea Permanentă a României pe lângă Organizaţia Naţiunilor Unite.
Ban Ki-moon i-a urat bun venit lui Jinga şi a apreciat că provocările cu care se confruntă în prezent comunitatea internaţională necesită un efort sporit al diplomaţiei internaţionale, în centrul căreia se află ONU.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Sosirea la post a noului ambasador al României "are loc în cel mai bun moment posibil", odată cu adoptarea obiectivelor de dezvoltare durabilă pentru perioada 2015-2030 şi într-un an aniversar simbolic – 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei, potrivit aceleiaşi surse.
Într-o notă personală, secretarul general al ONU a remarcat experienţa diplomatică şi formaţia profesională anterioară a ambasadorului român, apreciind că "ambasadorii cu pregătire ştiinţifică înţeleg foarte bine sistemul ONU".
Ion Jinga a subliniat că România are o tradiţie remarcabilă în domeniul diplomaţiei, cu standarde profesionale înalte, stabilite de Nicolae Titulescu, care a ocupat de două ori postul de preşedinte al Ligii Naţiunilor.
"În contextul internaţional actual, în care statele trebuie să facă faţă unei palete extrem de largi de probleme globale, soluţiile trebuie căutate în cooperarea multilaterală, iar ONU se află în centrul acestui efort. Abordarea României este că nu putem avea securitate fără dezvoltare, şi nici dezvoltare durabilă fără securitate. Provocările sunt inter-conectate, de aceea şi soluţiile trebuie să fie la fel", a spus Jinga.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 7 mai, decretul privind rechemarea lui Ion Jinga din postul de ambasador în Marea Britanie, după ce, pe 30 aprilie, a aprobat propunerea de numire a sa în funcţia de Reprezentant permanent pe lângă Oficiul ONU la New York.
Născut în 1961, Ion Jinga a fost numit ambasador în Marea Britanie în 2008.
Între 2003 - 2008 a fost ambasadorul al României în Belgia, după ce în 2002 - 2003 a activat în Centrala MAE, ca director general pentru Uniunea Europeană.
În anii 2000 şi 2001 a fost şef-adjunct de Misiune, apoi Însărcinat cu afaceri la Misiunea României pe lângă Uniunea Europeană.
A intrat în diplomaţie în 1992, după ce a fost şef Birou relaţii externe la Prefectura Argeş (1991 - 1992), inginer fizician la Institutul de Reactori Nucleari Energetici din Piteşti (1986-1991) şi profesor în Bucureşti.
A absolvit în 1986 Facultatea de Fizică, Universitatea Bucureşti şi în 1992 Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti şi este doctor în drept al Facultăţii de Drept a Academiei "Al.I.Cuza".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul