Ambasadorul României în SUA,convocat de ministrul american al energiei după adoptarea Legii offshore

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit cu secretarul american al energiei, Rick Perry, întrevederea venind în contextul în care Parlamentul a adoptat Legea offshore, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că aceasta va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă.

Urmărește
1849 afișări
Imaginea articolului Ambasadorul României în SUA,convocat de ministrul american al energiei după adoptarea Legii offshore

Ambasadorul României în SUA,convocat de ministrul american al energiei după adoptarea Legii offshore

”Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 25 iulie 2018, o întrevedere cu secretarul energiei al Statelor Unite, Rick Perry. Cu această ocazie, cei doi interlocutori au subliniat impactul major al exploatării resurselor de hidrocarburi din România pentru securitatea energetică din regiune, ca o componentă importantă pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre SUA şi România.

În context, secretarul american al energiei, Rick Perry, a reafirmat interesul faţă de dezvoltarea dialogului pe teme de energie, inclusiv cu ocazia Summit-ului la nivel înalt al Iniţiativei celor Trei Mări, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 17-18 septembrie 2018”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei României la Washington.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii pentru o posibilă ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile actului normativ nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

"Ceea ce s-a adoptat în lege trebuie să fie pus limpede, pus clar şi fără echivoc şi în anexa care cuprinde formula de calcul pentru deducerile pentru impozitul pe veniturile suplimentare şi pentru deducerile din acest impozit. Şi anume este vorba de valoarea investiţiilor despre care se vorbeşte în lege că este firesc să se deducă investiţiile, dar nu este foarte bine clarificat în lege. Şi nu se deduc toate investiţiile o dată, ci într-o perioadă de timp, în aşa fel încât statul român să primească bani, dar, în acelaşi timp, şi companiile care investesc să poată să se menţină deasupra costurilor. Ideea e că noi avem nevoie de acele gaze, avem nevoie ca cineva să le scoată, dar cei care le scot să nu lucreze în pierdere şi să aibă şi nivelul de cash flow firesc şi necesar. Asta va trebui să cuprindă ordonanţa", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, marţi la Parlament.

Acesta a adăugat că a vorbit deja cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, urmând să mai existe o discuţie pe această temă cu ministrul Energiei, Anton Anton, Teodorovici şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Pe 9 iulie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. Iniţiativa legislativă adoptată de deputaţi reglementează modul de implementare a operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere off-shore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici