Angajaţii Senatului României, nemulţumiţi de majorarea salarială propusă de Guvern

  • Angajaţii Senatului României îşi exprimă nemulţumirea faţă de majorarea salarială propusă de Guvern.
  • Peste 200 de salariaţi au participat la două proteste.
  • Ei cer să fie modificată propunerea privind salariile.
497 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Senatului României, nemulţumiţi de majorarea salarială propusă de Guvern

Sindicatul Funcţionarilor Publici din Senatul României şi Sindicatul Personalului Contractual din Senatul României au anunţat că se solidarizează cu protestatarii.

„În urma celor două proteste ale angajaţilor Senatului României, la care au participat peste 200 de salariaţi, sindicatele din Senatul României au luat act şi se solidarizează cu colegii nemulţumiţi. Asigurăm angajaţii că vor fi făcuţi paşii legali necesari pentru identificarea soluţiilor adecvate şi ne exprimăm dezacordul faţă de propunerea Executivului de a majora salariile doar cu 10%, în două tranşe”, au transmis sindicaliştii prin intermediul unui comunicat de presă.

Sindicaliştii mai susţin că ei asigură funcţionarea Legislativului României şi că o greşeală ar avea repercusiuni asupra întregii societăţi

„Declarăm clar şi răspicat: Suntem funcţionarii statului care asigură funcţionarea Legislativului României! O greşeală minoră din partea noastră poate avea repercusiuni asupra întregii societăţi. Dacă şi noi ne-am îndeplini obligaţiile în rate şi la un nivel minim, aşa cum sunt propunerile de majorare salarială, înseamnă că ar trebui să ne calibrăm activitatea după aceleaşi tipare. Menţionăm un aspect important care pare a fi ignorat: factorul politic nu ar trebui să se bazeze pe dictonul aşteaptă mulţi la uşă, dacă vreţi, plecaţi”, au adăugat liderii de sindicat.

Ei propun ca proiectul să fie modificat.

„Solicităm Guvernului României reevaluarea propunerii sale de majorare a salariilor angajaţilor din Parlamentul României cu un procent de 20%, în două tranşe: 15% începând cu luna iunie 2024 şi 5% în luna septembrie 2024, raportat la nivelul acordat pentru luna ianuarie 2024. Reiterăm faptul că am dovedit respect şi loialitate faţă de instituţia în care ne desfăşurăm activitatea şi am ales calea dialogului, evitând mişcările sindicale de protest. Aceasta nu trebuie interpretată ca fiind o lipsă de acţiune sau acceptarea primei oferte. Aşteptăm acelaşi respect pe care şi noi l-am oferit de-a lungul timpului”, au precizat reprezentanţii protestatarilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici