- Home
- Politic
- PITEŞTI, (09.11.2012, 15:57)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu, despre cei patru miniştri acuzaţi de incompatibilitate: Sunt pe deplin solidar cu toţi
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, la Piteşti, că este "pe deplin solidar" cu cei patru demnitari acuzaţi de incompatibilitate, precizând că "până la proba contrarie" aceştia nu ar trebui să demisioneze şi că "nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României".
Urmărește
460 afișări
Crin Antonescu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Cei patru miniştri, am văzut eu, au declarat, şi-au spus punctul de vedere. (...) Nu am eu ce să adaug la lucrurile pe care dânşii le-au exprimat foarte clar. Sunt pe deplin solidar cu toţi. Este cât se poate de evident, nu e vorba aici că bănuim, este evident, da, că la prima oră, în prima zi de campanie electorală, această ANI, mai precis conducerea ei, care s-a dovedit în atâtea rânduri o unealtă politică a regimului Traian Băsescu, îşi face de cap şi îşi face menirea în continuare. Pentru că aşa cum au dat cel puţin explicaţiile cei patru miniştri asistăm la unul dintre cele mai spectaculoase cazuri de abuz din partea ANI. Până la urmă avem parchet, avem instanţe şi mai mult de atât eu nu mai am de adăugat", a spus Crin Antonescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Întrebat de jurnalişti dacă cei patru miniştri ar trebui să-şi dea demisia de onoare având în vedere că în anul 2011 fostul ministru al Muncii Ioan Botiş a făcut acest gest, Crin Antonescu a răspuns: "Nu e un caz deloc, dar deloc similar ca al domnului Botiş. Şi eu vă reamintesc că cel puţin dacă vorbim de PNL au mai avut în vremea Guvernului Tăriceanu vreo trei miniştri care au demisionat pe acuzaţii întru totul nefondate. Nu, nu trebuie să demisioneze pentru că sunt până la proba contrarie nevinovaţi şi nu face ANI alegeri în România, fac cetăţenii României".
Ministrul Turismului, Eduard Raul Hellvig, a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.
În acelaşi timp, Agenţia Naţională de Integritate l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe Liviu Pop, întrucât în calitate de ministru interimar al Educaţiei ar fi avantajat patrimonial Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, unde a fost secretar general anterior preluării portofoliului ministerial.
De asemenea, secretarul general adjunct al Guvernului, Sorin Dan Mihalache, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat faptul că pe lângă funcţia din cadrul Executivului a fost şi administrator la o societate, ceea ce contravine Legii privind demnităţile publice.
Şi pentru ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, se consideră că nu poate justifica peste 45.000 de euro din avere, bani obţinuţi în ultimele cinci luni, astfel că Agenţia Naţională de Intergritate a sesizat Oficiul pentru Spălarea Banilor, dar şi Comisia de cercetare a averilor a Curţii de Apel Oradea.
Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Trei miniştri acuzaţi de ANI. Secretarul general adjunct al Guvernului, găsit incompatibil
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe