Antonescu îi răspunde lui Sârbu: Nimeni din familiile noastre nu a avut şi nu are afaceri cu Blejnar

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a replicat, marţi, declaraţiilor liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, precizând că nimeni din "familiile" lor nu face şi nu a făcut afaceri cu Sorin Blejnar şi avertizând că dacă subiectul Stănişoară se discută în USL ar putea fi discutate şi alte subiecte.

Urmărește
290 afișări
Imaginea articolului Antonescu îi răspunde lui Sârbu: Nimeni din familiile noastre nu a avut şi nu are afaceri cu Blejnar

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Antonescu a fost întrebat cum vede declaraţiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, în legătură cu ipoteza ca Sorin Blejnar să fie primit în PNL.

"Dacă aş dori să dezvolt foarte mult subiectul, să comentez declaraţiile domnului Sârbu, ar trebui să vorbim despre lucruri spectaculoase. Ar trebui să spun că nu dintr-o direcţie bună vin acuzaţii fantasmagorice sau ipoteze fantasmagorice legate de o eventuală apropriere a domnului Sorin Blejnar de noi. Nu există niciun pericol în felul acesta, nimeni din PNL, nimeni din familiile noastre nu face afaceri şi nu a făcut afaceri cu domnul Blejnar, deci nu există acest pericol", a declarat Antonescu.

De asemenea, el a precizat că în legătură cu trecerea a 32 de primari PDL la PSD în judeţul Mehedinţi nu a existat "vreo mare discuţie" în USL.

"Ar trebui să vorbim despre cei 32 de primari ai PDL, din judeţul Mehedinţi, pe care după alegeri PSD i-a adus în rândurile sale, fără să existe în legătură cu asta vreo mare discuţie. Cazul Stănişoară este încheiat, Mihai Stănişoară este membru al PNL, în condiţiile pe care vi le-am prezentat public şi acest lucru nu face subiectul vreunei discuţii anunţate în USL. Dacă cineva doreşte să facă subiect de agendă, o discutăm această problemă cu mare plăcere, chiar dacă asta va însemna probabil suplimentarea ordinii de zi şi cu alte probleme, poate mai importante decât aceea a venirii sau a plecării domnului Stănişoară", a mai afirmat liderul PNL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, marţi, la RFI, că în USL va avea loc o discuţie despre trecerea lui Mihai Stănişoară la PNL şi despre ce se va întâmpla în viitor, el arătând că o întrebare poate fi ce va face PNL dacă, de exemplu, Sorin Blejnar ar vrea să intre în acest partid.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, întrebat dacă este deranjat de trecerea unor lideri de la PDL la PNL, că nu este deranjat de acest lucru şi că nu sunt semne de întrebare la PSD în această privinţă.

Întrebat dacă îl deranjează intrările "pe bandă rulantă" a celor din PDL în PNL, Ponta a răspuns: "Nu, nici pe bandă rulantă, nici pe scări".

El a mai fost întrebat dacă sunt semne de întrebare la PSD din prisma intrărilor de la PDL la PNL, după cum a declarat Liviu Dragnea. "Din punctul meu de vedere, nu", a răspuns el.

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în PSD, dar şi în organizaţia judeţeană a PNL Mehedinţi, există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stănişoară în PNL.

Vicepremierul Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a declarat, duminică seara, că unitatea USL ar putea fi periclitată dacă în PNL se vor înmulţi tranferurile de la PDL care să ducă la o apropriere a celor două formaţiuni, menţionând că PSD luat decizia de a nu accepta migraţia politică.

Şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, că intrarea fostului democrat-liberal Mihai Stănişoară în PNL nu a produs cele mai bune ecouri în organizaţia PSD Mehedinţi, dată fiind lupta politică dusă la nivel local până în prezent.

"Acasă, la Mehedinţi, intrarea domnului Stănişoară în PNL nu a stârnit cele mai bune ecouri în rândul colegilor noştri din PSD. Imaginaţi-vă că ei s-au bătut până acum, mă refer la domnul Duicu cu domnul Stănişoară şi brusc este aliat. Îi va fi greu domnului Duicu la Mehedinţi să explice cum s-a aliat el aşa, deodată, cu domnul Stănişoară, dar asta va fi problemă care în timp se va rezolva", a spus Hrebenciuc.

El a opinat că astfel de "probleme" vor mai apărea şi în alte judeţe.

"Nu cred că putem vorbi de o migraţie a pedeliştilor în PNL, dar eu vă pot spune foarte sincer, eu nu sunt foarte fericit sau n-aş fi foarte fericit dacă aceste intrări în PNL din partea PDL s-ar înmulţi, pentru că poate să reprezinte un risc pentru USL. Într-un judeţ unde un lider important PDL a fost ani de zile într-un scandal foarte mare, într-o luptă serioasă şi cu PNL şi cu PSD şi de a doua zi să intre în USL e o problemă şi dacă aceste cazuri se înmulţesc începem să avem probleme în judeţe şi atunci există riscul foarte mare să apară fisuri din judeţe. La Mehedinţi, am vorbit cu d-nul Duicu, care era foarte nervos după ce a intrat dnul Stănişoară (...) E bine să ne gândim foarte serios când facem aşa ceva să ne gândim la unitatea USL că acesta a fost principalul argument pentru care oamenii ne-au dat acel vot zdrobitor", a declarat Dragnea într-o emisiune la RTV.

Secretarul general al PSD a precizat că premierul Victor Ponta nu a avut cunoştinţă de trecerea lui Mihai Stănişoară la PNL.

Totodată, el a menţionat că spre deosebire de liberali PSD a luat decizia ca "deocamdată" să nu accepte reprezentanţi ai PDL în partid.

Mihai Stănişoară, fost prim-vicepreşedinte al PDL şi lider al grupului deputaţilor democrat-liberali, a trecut la PNL spunând că acest partid este singurul care "poate susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în România".

Stănişoară a mai spus că pentru el "PDL reprezintă trecutul, iar PNL prezentul şi viitorul".

Mihai Stănişoară era prim-vicepreşedinte PDL, lider al grupului deputaţilor democrat-liberali şi preşedintele organizaţiei judeţene Mehedinţi a PDL.

În perioada 2007 - 2008, Stănişoară a fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, iar ulterior, până în octombrie 2009, a fost ministru al Apărării.

Vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a declarat, luni, că în PSD, dar şi în organizaţia judeţeană a PNL Mehedinţi, există o îngrijorare legată de venirea fostului democrat-liberal Mihai Stănişoară în PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici