Antonescu: PSD este pe un "marşarier rapid" către 2000-2004, cu tentativa de a deveni partid stat

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că declaraţiile lui Victor Ponta în privinţa anchetelor penale asupra unor lideri ai PSD arată că social-democraţii sunt "într-un marşarier rapid" către anii 2000-2004, cu tentativa de a deveni partid stat, întors cu spatele la prezent şi viitor.

Urmărește
69 afișări
Imaginea articolului Antonescu: PSD este pe un "marşarier rapid" către 2000-2004, cu tentativa de a deveni partid stat

Antonescu: PSD este pe un "marşarier rapid" către 2000-2004, cu tentativa de a deveni partid stat (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede declaraţiile premierului Victor Ponta în privinţa faptului că nu se delimitează de liderii PSD care fac obiectul cercetărilor penale, Antonescu a răspuns: "Eu cred că e scandalos. Faptul că domnul Ponta declară că nu se dezice de nişte colegi de partid care sunt sub cercetarea organelor judiciare, acest lucru pot să-l înţeleg, pot să-l şi apreciez. Dacă acest «nu mă dezic de ei» are înţelesul: «da, sunt colegii mei, am fost coleg cu ei, îi consider nevinovaţi până la proba contrară sau până la o sentinţă definitivă care să spună altceva», până aici e corect. Ce e scandalos este ca mai departe, ca prim-ministru, să afirmi că doar - şi ăsta e cuvântul, l-am reţinut la domnul Ponta - doar din cauză că a obţinut rezultate foarte bune PSD în judeţele acelea, aceşti oameni au probleme", a spus Antonescu.

El a menţionat că în mod similar aplicării prezumţiei de nevinovăţie, la fel de normal este să nu prejudece politicienii asupra unor acte ale justiţiei.

"Ideea pe care o văd în acest pasaj al premierului este una foarte îngrijorătoare pentru mine, este una care confirmă ceea ce noi am spus încă din momentul în care s-a rupt USL, şi anume că PSD actual este pe un marşarier rapid, ca să spun aşa, s-a întors cu spatele la prezent, la lumea în care trăim, la viitor, şi se îndreaptă în pas alergător către perioada 2000-2004 şi deci către tentativa de a fi partid stat. Numai în filosofia unui partid stat poţi spune că cineva ca domnul Duicu este supus unei cercetări şi că un judecător a dat mandat de arestare pentru că partidul nostru, PSD, are rezultate bune acolo la Mehedinţi", a mai spus preşedintele PNL.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat că nu se dezice de preşedintele CJ Mehedinţi şi alţi şefi de consilii judeţene, aflaţi în atenţia DNA, care au probleme "doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine" şi a arătat că primarul Gheorghe Ştefan nu mai are nicio problemă după ce a trecut la PMP.

"Eu cred că vom lua mai multe voturi, pentru că oamenii ştiu foarte bine. Eu nu mă dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa (preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, urmărit penal într-un dosar privind licitaţiile trucate-n.r.), nici de toţi ceilalţi care, doar pentru că sunt din judeţe unde PSD-ul stă foarte bine, au probleme, ştiam cu toţii acest lucru că asta se va întâmpla până în noiembrie", a spus Ponta.

Întrebat de presă dacă, prin această declaraţie, insinuează că persoanele respective sunt victimele unor presiuni, Ponta a susţinut că el nu insinuează nimic, dar a făcut referire la faptul că "domnul Pinalti", respectiv primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, nu mai are nicio problemă cu justiţia după ce a trecut la Partidul Mişcarea Populară (PMP) susţinut de preşedintele Traian Băsescu.

"Eu vă spun doar că am văzut la dumneavoastră un breaking-news, în urmă cu ceva timp, «Percheziţii la Piatra Neamţ, la primărie», după care domnul «Pinalti», altfel un om simpatic pe care îl apreciez, a trecut la PMP şi nu mai are nicio problemă. Ce să fac ? Să-i spun şi lui Duicu să treacă la PMP ? Nu, asta e", a adăugat Ponta.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omului de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici