- Home
- Politic
- IAŞI, (14.10.2011, 22:26)
- , Florin Ghetau ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Astărăstoae, cercetat de DNA, candidează pentru nu nou mandat de rector şi revine în politică
Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iaşi Vasile Astărăstoae, cercetat de DNA în dosarul privind fraudarea unei licitaţii cu fonduri europene, a anunţat, vineri, că va candida pentru un nou mandat de rector, dar şi la şefia Colegiului Medicilor din România, urmând să revină şi în politică.
Urmărește
649 afișări
Astărăstoae, cercetat de DNA, candidează pentru nu nou mandat de rector şi revine în politică (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)
Vasile Astărăstoae a primit, vineri seară, la Primăria Iaşi, titlul de cetăţean de onoare al oraşului, distincţia fiind oferită de primarul municipiului Gheorghe Nichita, în cadrul unui eveniment intitulat "Seara Valorilor", transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Astărăstoae e un lider de necontestat, e un om integru şi onest, chiar dacă e un om dificil. M-am atins de el, într-un mod contondent, în mai multe rânduri. Însă m-am convins că vrea binele oraşului", a declarat Gheorghe Nichita, în faţa câtorva sute de participanţi la eveniment.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
La rândul său, Vasile Astărăstoae a precizat că este emoţionat de titlul primit, făcând unele referiri şi la ancheta DNA în care este implicat.
El a spus că miercuri, în ziua în care a stat internat la Terapie Intensivă la Spitalul "Sfântul Spiridon", unde a venit după ce i s-a făcut rău, a avut un sentiment de dezgust faţă de tot ceea ce i se întâmplă şi că pe moment decisese să se retragă "din toate poziţiile deţinute".
Astărăstoae a mai spus că evenimentul decernării titlului de cetăţean de onoare al Iaşiului l-a determinat "să continue lupta".
"Acolo unde a scuipat DNA au sărutat primarul, Consiliul Local şi ieşenii. Mă întorc şi ies la luptă. Candidez la funcţia de rector, pentru că nu voi lăsa să se politizeze această instituţie, cum s-a încercat. Voi candida şi la preşedinţia Colegiului Medicilor, pentru că nu voi lăsa medicii să fie blamaţi şi n-am să las ca frica să pătrundă printre ei. Mă întorc şi în politică cu un program foarte clar, apărarea libertăţii", a afirmat rectorul UMF.
El a mai spus că în anul 1984 a refuzat să devină informator al vechii Securităţii, dar că atunci nu i s-a întâmplat nimic.
"În aceşti ani văd cum pentru fiecare dintre dumneavoastră se construiesc dosare care sunt scoase atunci când este nevoie", le-a spus Astărăstoae invitaţilor prezenţi la Primăria ieşeană.
Vasile Astărăstoae a fost membru UFD, apoi PNL, însă de câţiva ani s-a retras din viaţa politică.
Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, este cercetat de procurorii DNA într-un dosar care vizează fraudarea unei licitaţii cu fonduri europene la UMF, în valoare de 6,4 milioane de lei.
În total, 16 persoane şi trei societăţi comerciale sunt vizate în ancheta DNA Iaşi.
Doi directori ai UMF Iaşi Adrian Ciureanu şi Daniela Druguş, precum şi directorul firmei Maguay Impex Bucureşti SRL Corvin Pughin au fost reţinuţi în această săptămână de procurorii DNA, ei fiind apoi eliberaţi, după ce Curtea de Apel Iaşi a decis să amâne pentru marţea viitoarea pronunţarea asupra emiterii mandatelor de arestare.
În acest dosar urma să fie audiat miercuri şi rectorul UMF Vasile Astărăstoae, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, întrucât în dimineaţa aceleiaşi zile el s-a internat în spital, după ce s-a simţit rău.
Ancheta DNA la UMF Iaşi a fost declanşată la începutul acestui an, când procurorii au descins la sediul universităţii, pentru a analiza documentaţia tuturor celor 23 de proiecte europene pe care instituţia ieşeană le derulează.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe