- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.01.2018, 11:47)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atacuri în OPOZIŢIE pentru lipsa de acţiune politică. Cataramă: Candidatul unic al Opoziţiei trebuia să fie liderul PNL. Răspunsul lui Ludovic Orban/ Tomac, frapat că Iohannis a acceptat o mediocritate ca premier
Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Opoziţia a pierdut miercuri o mare şansă de a prelua guvernarea, soluţia potrivită fiind ca toate partidele, care nu fac parte din arcul guvernamental, să fi mers cu un candidat comun în persoana liderului PNL.
Urmărește
2398 afișări
Atacuri în OPOZIŢIE pentru lipsa de acţiune politică. Viorel Cataramă: S-a predat fără luptă. Candidatul unic al Opoziţiei trebuia să fie liderul PNL/ Tomac, frapat că Iohannis a acceptat o mediocritate ca premier
"Avem o confirmare certă că preşedintele României a respectat Constituţia, CCR şi legile ţării. E bine de ştiut acest lucru pe viitor. Decizia pe care a luat-o preşedintele a avut la bază şi modul în care s-a comportat Opoziţia. În opinia mea toate partidele care nu fac parte din arcul guvernamental trebuiau să vină cu un candidat comun şi acesta să fie şeful Opozitiei, adică liderul PNL.Opoziţia nu a făcut acest lucru şi nu i-a dat nicio şansă preşedintelui de a încerca să vadă dacă se poate constitui o nouă majoritate", a declarat Viorel Cataramă, prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Acesta spune că partidele din opoziţie au pierdut o mare şansă, arătând că PNL trebuia să demareze discuţiile cu celelalte formaţiuni.
"Cred că dacă ar fi fost nominalizat ca şi candidat la funcţia de premier preşedintele PNL s-ar fi obţinut o nouă majoraritate parlamentară. Cei din Opozitie au pierdut o poziţie unică de a prelua guvernarea.Opoziţia s-a predat fără luptă. S-a ratat o şansă imensă, atât pentru Opoziţie cât şi pentru România, şi anume, preluarea guvernării de Opoziţie, grupată în jurul PNL, ceea ce ar fi schimbat direcţia în ţara noastră. Primul pas trebuia făcut de PNL care trebuia să îşi desemneze preşedintele drept candidat şi să poarte negocieri în acest sens. (...) Vom lua în discuţie în forurile de conducere astfel de situaţii pentru ca pe viitor să ne comportăm în mod corespunzător", a mai afirmat Cataramă.
Cât o priveşte Viorica Dăncilă, premierul desemnat, liberalul consideră că aceasta va continua politicile din ultimul an cu efect negativ asupra economiei.
"Va continua aceeaşi politică de distrugere a sectorului privat, descurajarea exporturilor, încurajarea importurilor, politica de lărgire a bazinului electoral prin diverse discriminări. Nu pot ieşi din acest tipar care i-a consacrat şi va face rău României", a spus prim-vicepreşedinte al PNL sector 2, pentru MEDIAFAX.
Orban: Iohannis a avut de ales între două rele; Preşedinţia, o insulă de independenţă
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că nu îl poate acuza pe Klaus Iohannis pentru că a respectat votul democratic şi a nominalizat-o pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de premier, afirmând că avea de ales între „două rele” şi că oamenii nu trebuie să reacţioneze „emoţional”.
„(...) Nu pot să îl acuz pe preşedinte că a respectat votul democratic exprimat de cetăţeni. Există o majoritate parlamentară certă, demonstrată prin semnături. (...) Preşedintele a avut de ales între două rele, a desemna premierul repede şi a stringe această criză guvernamentală ca să nu se transforme într-o criză politică şi varianta de a adânci criza politică pentru că nedesemnarea premierului propus de majoritate ar fi dus la nişte acţiuni disperate ale majorităţii guvernamentale”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Europa FM.
Ludovic Orban a afirmat că majoritatea parlamentară ar fi putut sesiza CCR invocând un conflict între puterile statului şi ar fi putut determina o decizie a Curţii care să îl oblige pe preşedinte să desemneze premierul dintr-o majoritate parlamentară certă.
„Preşedintele putea fi suspendat”, a precizat liderul PNL.
„Strategia PSD era să nu se ajungă la referendum, să îl suspende pe Klaus Iohannis, două zile, trei zile, o săptămână, cât este necesar. Eventual, să şi treacă legile justiţiei, deşi eu am încredere în CCR că va da curs favorabil sesizărilor PNL. Tăriceanu era la încălzire ca să numească un premier şi nici măcar nu ar fi dus până în referendum şi reveneau asupra suspendării, asta era strategia. Cumva încercau să îl transforme pe preşedinte într-un obiect de decor”, a spus Ludovic Orban.
Orban a afirmat că „probabil preşedintele nu întrevăzut o soluţie favorabilă”.
„Din această cauză, probabil, nu a demarat toate chestiunile acestea (...) Totuşi, preşedinţia astăzi este o insulă de independenţă, de democraţie care nu este sub controlul PSD şi instituţiile din jurul preşedinţiei sunt la fel, nu sunt controlate de PSD (...). Cu siguranţă (am încredere în judecata preşedintelui Klaus Iohannis-n.r.)”, spus Orban.
Liderul PNL a precizat că Iohannis rămâne candidatul PNL pentru alegerile prezidenţiale din anul 2019.
„Noi nu putem să schimbăm acum o decizie a Congresului pentru că, întradevăr, preşedintelea acţionat oarecum diferit faţă de ceea ce ne-am fi dorit noi. Si eu în sinea mea ma fost afectat, dar nu trebuie să reacţionăm sentimental, emoţional (...)”, a adăugat Orban.
Tomac: Iohannis, cel mai de încredere partener al lui Dragnea; Dăncilă, mediocră/Iohannis, nepăsător
Preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că preşedintele Klaus Iohannis a devenit cel mai de încredere partener al lui Liviu Dragnea, afirmând că preşedintele putea cere un alt premier PSD, cu minimă experienţă administrativă şi politică, dacă nu ar fi privit cu nepăsare România.
”Mediocritatea, în toată splendoarea ei, la putere! Nu mă miră faptul că Iohannis a devenit cel mai de încredere partener al lui Liviu Dragnea. Face parte din felul lui de a privi lucrurile, cu nepăsare şi dezinteres pentru România. Trei ani de zile nu a generat nicio idee, niciun proiect, nicio iniţiativă prin care să ne convingă de faptul că poate mai mult”, a scris preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac, pe Facebook.
Klaus Iohannis i-a dat ”frâu liber” lui Liviu Dragnea prin nominalizarea Vioricăi Dăncilă, a spus preşedintele executiv al PMP.
”Acum, prin această nominalizare, când din nou îi dă frâu liber lui Dragnea pentru a face tot ce-l taie capul cu viitorul acestei ţări, domnul Preşedinte ne confirmă ceea ce intuiam cu toţii de mult timp, dar nu voiam să tragem linie şi să spunem răspicat că acestea îi sunt limitele. Indecizie şi neputinţă, asta îl defineşte pe cel votat de românii care nu au vrut să dea toată puterea PSD”, a spus Tomac.
Preşedintele executiv al PMP a afirmat că nu există nicio scuză pentru această nominalizare, în condiţiile în care Vasilica Viorica Dăncilă ”ilustrează perfect profilul mediocrităţii în politică”.
”Iohannis, dacă îşi dorea atât de mult să-şi conserve liniştea asta asurzitoare, putea cere un alt premier PSD, cu minimă experienţă administrativă şi politică”, a spus Tomac.
Tomac a afirmat că, în PSD existau oameni care, cel puţin, nu ar fi pus România într-o situaţie penibilă pe plan european şi internaţional.
”(Klaus Iohannis-n.r.) a preferat să dea, din nou ţara pe mâna lui Dragnea, care va distruge totul, promovând în funcţii cheie oameni mai slabi şi mai docili decât acest munte de incompentenţă, numit premier de către un Preşedinte dezinteresat şi un PSD condamnat să o ridice în slăvi pe Vasilica”, a conchis Tomac.
Preşedintele Klaus Iohannis a desemnat-o, miercuri, în funcţia de premier pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD-ALDE. La negocierile cu partidele parlamentare, cu excepţia PSD şi ALDE, doar PMP a venit cu propunere de premier.
Partidele PNL, USR, UDMR şi grupul minorităţilor nu au înaintat vreo propunere. Mai mult, PNL şi USR au adus în discuţie oportunitatea organizării de alegeri anticipate.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe