Aurescu la Externe şi Croitoru la Finanţe - posibilii tehnocraţi ai viitorului Guvern
Bogdan Aurescu, secretar de stat în MAE şi Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR ar putea fi cooptaţi în viitorul Executiv pentru portofoliile de Externe şi Finanţe, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.
Aurescu (d) la Externe şi Croitoru (s) la Finanţe - posibilii tehnocraţi ai viitorului Guvern (Montaj: Mediafax.ro)
Potrivit surselor citate, Bogdan Aurescu ar urma să fie nominalizat pentru şefia Ministerului de Externe, după ce Lucian Croitoru şi Liviu Negoiţă l-au inclus, la rândul lor, în formulele de guvern pe care le-au propus Parlamentului.
Bogdan Aurescu este în prezent secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul de Externe, democrat-liberalii considerând că acesta are expertiza şi notorietatea pentru a conduce aceste minister.
Un alt tehnocrat care ar putea intra în viitorul Executiv este fostul premier desemnat Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Explozie la Muzeul Drents, Olanda: Coiful de la Coţofeneşti şi alte trei brăţări dacice au fost furate / Reacţiile politicienilor / Dosar penal deschis din oficiu
-
Raluca Turcan, fostul ministru al Culturii: Nu ministerul decide conţinutul colecţiilor
-
Ceaţa afectează circulaţia pe drumurile din ţară. Ce recomandă poliţistii
De altfel, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, declara cu o zi în urmă că Lucian Croitoru este cel mai bun nume pentru a prelua portofoliul de Finanţe, în actualul context economic.
În plus, democrat-liberalii consideră că este necesar ca viitorul ministru de Finanţe să poată dialoga şi coopera cât mai eficient cu Banca Naţională a României, Croitoru venind din această instituţie şi cunoscând realităţile financiare ale ţării.
Un alt nume vehiculat zilele acestea în rândul democrat-liberalilor este cel al lui Andrei Marga, văzut ca un potenţial candidat la portofoliul Educaţiei, în timp ce pentru portofoliul Muncii ar intra în calcul actualul secretar de stat Mihai Şeitan.
Viitorul Guvern va avea cel mult 14 ministere, o formulă restrânsă, pentru care şi preşedintele Traian Băsescu a pledat în cadrul negocierilor cu partidele politice.
Formula propusă de Liviu Negoiţă a cuprins următoarele ministere:
- Administraţie şi Interne
- Agricultură
- Externe
- Economie şi Comerţ
- Dezvoltare şi Turism
- Finanţe
- Transporturi şi Comunicaţii
- Sănătate
- Apărare
- Mediu
- Cultură
- Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport
- Justiţie
- Muncă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO