- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (24.03.2015, 20:03)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aurescu şi Hammond au discutat despre îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a pus accentul, în cadrul discuţiilor cu omologul britanic, Philip Hammond, pe necesitatea cooperării pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie, şeful diplomaţiei arătând, în context, că românii din această ţară sunt "bine integraţi".
Urmărește
171 afișări
Aurescu şi Hammond au discutat despre îmbunătăţirea percepţiei asupra românilor din Marea Britanie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat MAE remis MEDIAFAX, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, în cadrul vizitei la Londra, o întrevedere cu omologul britanic, Philip Hammond, în care şeful diplomaţiei de la Bucureşti a pus "un accent aparte pe necesitatea cooperării active a celor două părţi pentru îmbunătăţirea percepţiei asupra cetăţenilor români care lucrează în Marea Britanie, în continuarea demersului scris din 23 februarie 2014, în urma documentarului produs de Channel 4".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Bogdan Aurescu a subliniat importanţa implicării autorităţilor britanice, împreună cu cele române, în acest efort.
Cei doi demnitari au convenit ca diplomaţi din cele două ministere de externe să se întâlnească pentru a stabili un inventar de posibile linii de acţiune pe această temă.
În acest context, Aurescu s-a referit, din nou, la potenţialul comunităţii româneşti din Marea Britanie, care este un contributor net la economia şi viaţa socio-culturală a ţării gazdă, fapt dovedit de statistici şi de studii riguroase efectuate în Marea Britanie şi la nivelul Comisiei Europene, precizează MAE.
Ministrul de Externe a arătat că românii din Marea Britanie sunt bine integraţi, peste 3 din 4 români fiind angajaţi (rata de angajare fiind în prezent de 77,7%, mai mare decât cea a cetăţenilor britanici).
Pe de altă parte, Bogdan Aurescu a propus valorificarea deplină a potenţialului oferit de Parteneriatul Strategic în toate domeniile de cooperare. În acest sens, Aurescu a salutat misiunea economică recentă a UK TI (United Kingdom Trade and Investment) cu aproximativ 50 de companii şi a exprimat speranţa creşterii investiţiilor britanice în România.
În privinţa Republicii Moldova, ambii miniştri au exprimat speranţa că autorităţile de la Chişinău vor continua să depună eforturi consecvente în direcţia consolidării concrete a parcursului pro-european, a aprofundării reformelor democratice şi consolidării instituţiilor statului de drept.
În cadrul vizitei în Marea Britanie, ministrul Afacerilor Externe a participat, marţi, ca vorbitor principal, la Conferinţa Royal United Services Institute (RUSI) privind apărarea împotriva rachetelor balistice.
În discursul său, Bogdan Aurescu a subliniat că dezvoltarea capabilităţii NATO de apărare împotriva rachetelor balistice este o contribuţie substanţială la consolidarea legăturii transatlantice şi a capabilităţilor Aliate.
Totodată, ministrul a subliniat natura exclusiv defensivă a sistemului împotriva rachetelor balistice şi utilizarea sa în conformitate cu Carta ONU şi dreptul internaţional, în scop de legitimă apărare.
În acelaşi timp, el a reiterat faptul că orice ameninţare cu folosirea forţei, în contextul dezvoltării acestui proiect strict defensiv, este "inacceptabilă, fiind contrară principiului fundamental de drept internaţional al interzicerii folosirii forţei sau ameninţării cu forţa, care este o normă imperativă a dreptului internaţional", se arată în comunicatul MAE.
De asemenea, Aurescu a arătat că scutul antirachetă nu încalcă Tratatul INF (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty), având în vedere că prevederile acestuia nu se aplică rachetelor care angajează ţinte care nu se găsesc la sol, interceptorii SM-3 (care vor fi amplasaţi la Deveselu) având ca obiectiv angajarea de ţinte aflate în aer, deci nefăcând, pe cale de consecinţă, obiectul Tratatului INF.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe