Barna: Guvernul are obligaţia să facă rectificare bugetară de 8 miliarde lei pentru anul curent

Dan Barna a declarat că Viorica Dăncilă face în continuare „eforturi jenante” pentru a ascunde rezultatele dezastruoase la ale guvernării. Preşedintele USR a adăugat că Executivul trebuie să vină cu o rectificare bugetară de 8 mililarde de lei pentru acest an.

531 afișări
Imaginea articolului Barna: Guvernul are obligaţia să facă rectificare bugetară de 8 miliarde lei pentru anul curent

Barna: Guvernul are obligaţia să facă rectificare bugetară de 8 miliarde lei pentru anul curent

„Doamna Dăncilă continuă să facă eforturi jenante pentru a ascunde rezultatele dezastrului pe care domnia sa îl numeşte guvernare. Adevărul despre pensii este următorul: Conform impactului bugetar al noii legi a pensiilor, preconizat de chiar de Guvernul României, doar anul acesta ar fi nevoie de încă 8,5 miliarde de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat (fondul de pensii publice). Cu ocazia recentei rectificări bugetare, Guvernul a suplimentat fondul de pensii cu 1,5 miliarde de lei dar această sumă acoperă doar deficitul deja acumulat de 1 miliard. Aşadar pentru măririle de anul acesta mai e nevoie de 8 miliarde de lei pe care Guvernul nu le-a alocat nici măcar teoretic, pe hârtie”, a scris Dan Barna, luni, pe Facebook.

„În plus faţă de această sumă, anul viitor e nevoie de încă 25 miliarde de lei, adică în total peste 33 de miliarde de lei faţă de bugetul actual. Guvernul Dăncilă are obligaţia de a face rectificarea bugetară de 8 miliarde de lei pentru anul curent şi să arate de unde va avea banii necesari iar mai apoi de a trimite cât mai repede Parlamentului propunerea de buget pentru anul 2020. În lipsa acestor propuneri clare de buget, să ai pretenţia ca alţii să semneze un acord când însuşi Guvernul în funcţie nu ştie să spună de unde va lua banii, este doar tupeu politic fără nicio acoperire în realitate”, a completat Barna.

Liderul USR mai spune că atunci când te agăţi de funcţii nu mai poţi veni cu soluţii pentru români.

„Şi mai e ceva: atunci când eşti ocupat să te agăţi de o funcţie pentru care nu mai ai nicio legitimitate, nu poţi să vii cu soluţii pentru români. Nu le-ai avut până acum, nu o să le ai nici de aici în colo. E timpul, doamna Dăncilă, să acceptaţi că românii merită mai mult decât aveţi dumneavoastră de oferit”, a conchis Dan Barna.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a criticat, luni, atitudinea partidelor din Opoziţie referitoare la pactul propus, precizând că reprezentanţii acestor formaţiuni au încercat să condiţioneze semnarea acestui document de demisia Guvernului şi de alegeri anticipate.

Premierul a chemar din nou partidele să semneze pactul pentru bunăstarea românilor şi să îşi asume că înţeleg „scopul unei bune guvernării şi a politicii făcute pentru oameni”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici