Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei, Traian Băsescu a mai semnat şi decretul pentru numirea judecătorului Adrian Bordea în funcţia de preşedinte al Secţiei comerciale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de trei ani.
O altă numire semnată de şeful statului este cea a judecătoarei Lavinia Curelea, în funcţia de preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pe o perioadă de 3 ani.
Livia Stanciu, în vârstă de 53 de ani, a prezidat completul de judecată care a decis cercetarea în libertate a doi şefi de servicii secrete şi a omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, Stanciu a decis condamnarea primarului PDL de Râmnicu Vâlcea Mircia Gutău.
Judecătorul Adrian Bordea preluase joi interimatul la conducerea ICCJ, precedentul interimat, deţinut de Lidia Bărbulescu, expirând miercuri, 15 septembrie, când s-a împlinit un an de când Nicolae Popa s-a pensionat de la conducerea instanţei supreme. Tot de la aceeaşi dată a rămas vacantă şi funcţia de vicepreşedinte.
Aida Popa, judecător la Secţia penală a ICCJ şi fost procuror, a candidat şi pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi, însă Consiliul Superior al Magistraturii a ales-o, în 25 februarie, pe judecătoarea Livia Doina Stanciu, fost procuror.
Preşedintele Traian Băsescu a spus, în cadrul unei discuţii pe care a avut-o la CSM, în luna iulie, că ar dori ca numirile pentru preşedinţia şi vicepreşedinţia instanţei supreme să fie făcute simultan, acesta fiind şi motivul pentru care a amânat emiterea decretului în cazul Liviei Stanciu.
Aida Popa şi Adrian Bordea au fost propuşi joi de CSM pentru funcţia de vicepreşedinte al ICCJ, respectiv pentru aceea de preşedinte al Secţiei Comerciale.