- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.06.2015, 00:28)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: În Strategia de apărare nu erau educaţia cultura, mediul, introducerea acestora - o greşeală
Domeniile privind educaţia, cultura, mediul nu erau în Strategia naţională de apărare iar introducerea acestora în textul noii strategii, transmisă Parlamentului de către preşedintele Klaus Iohannis, este o greşeală, consideră fostul preşedinte Traian Băsescu.
Urmărește
523 afișări
Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Întrebat duminică seara, la postul B1 TV, dacă educaţia, sănătatea, mediul şi cultura erau cuprinse în Strategia naţională de apărare, Băsescu a spus că nu, adăugând că introducerea acestora în strategie este o greşeală.
"Orice strategie elaborată la Cotroceni are ţintele ei iar una dintre ţinte este exact, datorită Constituţiei, să încerce să regleze nişte raporturi de putere între preşedinte şi premier, preşedinte şi Parlament. Este posibil ca asta să facă domnul Iohannis cu noua strategie", a spus Băsescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
El a adăugat că acest lucru îi va aduce la raport preşedintelui pe miniştrii de resort.
"În propunerile de ordine de zi, preşedintele introduce puncte care ţin de cultură, dar mi se pare deja ridicol. Este o greşeală introducerea acestor domenii în strategia de apărare. Eu vă garantez că strategia este scrisă de consilieri şi Iohannis nu a prea citit-o (...) E discutabil câtă putere îţi dă, dar îi aduce la raport (pe miniştrii de resort - n.r.) pe temele din strategie", a mai spus Băsescu.
Co-preşedinte al Alianţei Liberale şi Democrate (ALDE) Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte al Senatului, a anunţat că va propune grupurilor parlamentare ale acestei formaţiuni să voteze împotriva textului actual al Strategiei naţionale de apărare, trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.
Formarea Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) a fost validată, vineri, la Congresul de fuziune a Partidului Conservator cu Partidul Liberal Reformator.
Într-un comunicat transmis duminică seara, Tăriceanu îşi motivează decizia prin faptul că, după ce a citit cu atenţie documentul, a constatat existenţa unor formulări şi direcţii de acţiune care contravin flagrant prevederilor constituţionale în materie.
Anterior, în şedinţa comună a Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor din 15 iunie, Tăriceanu a arătat că Strategia de apărare, trimisă Parlamentului de preşedintele Kaus Iohannis, cuprinde o serie de concepte preluate de la fostul preşedinte Traian Băsescu şi goleşte de conţinut activitatea Guvernului, trecându-se la o republică prezidenţială.
Luni, 15 iunie, a fost anunţat că Strategia naţională de apărare a fost trimisă la Comisiile de apărare şi, dacă acestea nu vor reuşi să întocmească raportul într-o săptămână, până luni, 22 iunie, când preşedintele Klaus Iohannis se va adresa Parlamentului, există posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare pentru adoptarea sa.
Liderul deputaţilor PNL Ludovic Orban a acuzat faptul că mai mulţi membri din Birourile Permanente reunite, aparţinând coaliţiei majoritare doresc tergiversarea adoptării strategiei, pe motiv că preşedintele încercă să îşi aroge mai mai multe atribuţii.
Comisiile de apărare ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au aprobat, miercuri, Strategia naţională de apărare a ţării, urmând ca raportul comisiilor să fie supus adoptării plenului Parlamentului luni, după discursul preşedintelui Klaus Iohannis.
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, pe 12 iunie, Parlamentului, Strategia Naţională de Apărare a Ţării, şeful statului solicitând să adreseze Legislativului în 22 iunie un mesaj referitor la acest document, în şedinţă comună a celor două Camere.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ponta, despre Strategia de apărare: Am consultat miniştri şi nu am de obiectat, dar e bine să fie acord
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe