- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu: Îngrijorarea lui Jeffrey Franks legată de alegerile din 2012 este aceeaşi cu a mea
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, asemenea lui Jeffrey Franks, este îngrijorat că alegerile din 2012 ar fi cel mai mare pericol în calea reformelor şi că din acest motiv a insistat ca perioada premergătoare să fie "acoperită" de un acord cu FMI şi UE.
Băsescu: Îngrijorarea lui Jeffrey Franks legată de alegerile din 2012 este aceeaşi cu a mea (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Întrebat în legătură cu declaraţii neoficiale citate de agenţii de presă potrivit cărora alegerile din 2012 ar fi cel mai mare pericol în calea reformelor, şeful statului a spus la TVR că împărtăşeşte "aceeaşi îngrijorare".
"Am văzut declaraţia domnului Jeffrey Franks. Să fiu foarte sincer, este aceeaşi îngrijorare pe care o am şi eu. Din acest motiv, am insistat mult - Guvernul a fost de acord, ca de altfel şi Banca Naţională - ca perioada premergătoare anului electoral 2012 s-o acoperim cu un acord cu FMI şi cu UE", a spus preşedintele.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
El a adăugat că este vorba despre un acord care să aibă incluse în obligaţiile pe care România şi le asumă "exact procesele de reformă care trebuie continuate".
"Nu e suficientă doar reforma în Justiţie cu Codurile, doar reforma în educaţie, doar reforma pe piaţa forţei de muncă cu Codul Muncii şi reglementările dialogului social, ci trebuie să continue. Şi trebuie să continuăm în zona regiilor pentru că sectorul privat s-a ajustat pe perioada crizei, sectorul guvernamental s-a ajustat - peste 100.000 de locuri de muncă au fost reduse, s-au redus salariile. Din păcate, acestea au fost soluţiile. Dar marile regii nu. Şi vă pot spune că va fi obiectiv major al programului restructurarea regiilor", a mai spus şeful statului.
Cel mai mare pericol pentru continuarea reformelor asumate de România faţă de instituţiile internaţionale este reprezentat de alegerile din 2012, întrucât Guvernul ar putea renunţa la unele dintre acestea pe motiv că a fost depăşită criza şi economia revine pe creştere, apreciază reprezentanţii FMI.
"Trebuie să fim realişti că în momentul în care economia începe să îşi revină cei din sfera politică vor începe să spună: «S-a terminat cu criza, hai să o lăsăm mai moale cu reformele»", au afirmat surse apropiate discuţiilor dintre autorităţi şi delegaţia FMI.
Anul viitor vor avea loc atât alegeri locale, cât şi parlamentare.
O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află la Bucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO