Băsescu: Mi-am luat toate măsurile pentru ca vizita în SUA să nu fie distrusă acasă de analişti

Preşedintele Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din SUA, că vizita sa la Washington a fost "un lucru bun, bine securizat, pentru a nu fi distrus mediatic", menţionând că şi-a luat "toate măsurile pentru ca vizita să nu fie distrusă acasă de analişti".

Urmărește
1044 afișări

Întâlnirea dintre şeful statului şi reprezentanţii românilor din SUA a fost ultimul eveniment de pe agenda vizitei lui Traian Băsescu la Washington.

Preşedintele a fost aşteptat, la ambasadă, pe aproximativ 200 de români, printre care şi Ghiţă Mureşan. Băsescu a fost întâmpinat de un grup de copii îmbrăcaţi în costume populare româneşti.

Şeful statului le-a ţinut celor prezenţi un discurs despre vizita efectuată în SUA şi despre relaţiile bilaterale, oferind detalii despre documentele discutate şi adoptate marţi.

Preşedintele le-a spus românilor prezenţi la întâlnirea de la ambasadă că vizita în SUA a fost de excepţie, "un lucru bun, bine securizat, pentru a nu fi distrus mediatic".

"Mi-am luat toate măsurile pentru ca vizita să nu fie distrusă acasă de analişti", a spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele SUA, Barack Obama au purtat discuţii, marţi, la Casa Albă, în prezenţa vicepreşedintelui american Joe Biden, la o parte a întâlnirii fiind prezenţi reprezentanţi ai delegaţiei României, în frunte cu miniştrii Oprea şi Baconschi.

Oficialii români care au fost prezenţi la o parte a întâlnirii preşedintelui Băsescu au fost ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu, şef al echipei de negociere a acordului semnat marţi cu SUA. Partea americană a fost reprezentată de preşedintele Obama şi de vicepreşedintele Biden.

Ulterior, discuţiile au continuat într-o formulă restrânsă, între preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden, durând 25-30 de minute.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi secretarul de Stat american, Hillary Clinton, au semnat, marţi, la Washington, Acordul privind amplasarea unor elemente ale scutului antirachetă în România.

Semnarea a avut loc la scurt timp după întâlniri între preşedintele SUA, Barack Obama, vicepreşedintele Joe Biden şi şeful statului român, Traian Băsescu. Semnarea documentului se produce la un an şi jumătate de la anunţul privind decizia de participare a României la acest sistem, în 4 februarie 2010.

Preşedinţia a anunţat, sâmbătă, vizita de lucru a şefului statului în SUA, fără a oferi detalii despre întâlnirile şefului statului.

Programul vizitei preşedintelui Băsescu, pus la dispoziţia jurnaliştilor la sosirea în SUA, nu menţiona o întrevedere cu preşedintele Barack Obama, dar posibilitatea ca cei doi şefi de stat să se întâlnească la Casa Albă nu a fost exclusă.

O parte din delegaţia de ziarişti români nu a avut acces la Casa Albă.

Preşedintele s-a întâlnit, marţi, la Washington, cu membrii Grupului de prietenie cu România din Congresul SUA, menţionând că această vizită în SUA va rămâne în istorie, fiind momentul semnării Acordului pentru scutul antirachetă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici