Băsescu: Moţiunea trebuia făcută, chiar dacă are şanse mici să treacă/ Schimb de replici cu un fost ministru PSD: Vă credeţi deştepţi şi mergeţi cu programul lui Daddy

Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură trebuia depusă, cu toate că are şanse mici să treacă, precizând că, după calculele sale, opoziţiei îi lipsesc cam 30 de voturi.

3586 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Moţiunea trebuia făcută, chiar dacă are şanse mici să treacă/ Schimb de replici cu un fost ministru PSD: Vă credeţi deştepţi şi mergeţi cu programul lui Daddy

Băsescu: Moţiunea trebuia făcută, chiar dacă are şanse mici să treacă/ Schimb de replici cu un fost ministru PSD: Vă credeţi deştepţi şi mergeţi cu programul lui Daddy

„Principalul obiectiv al acestei moţiuni trebuie să fie acela de a arăta că există opoziţie, care ocazionat de moţiune, să provoace o dezbatere care să puncteze, să pună un pilon unde se află alianţa de guvernare PSD-ALDE. Nu este obligatoriu, deşi mi-aş dori foarte mult, ca moţiunea să aibă succes. Dacă ar avea succes ar fi foarte bine. În cazul în care nu are succes, oricum trebuia făcută. Moţiunea trebuia făcută”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV.

Acesta a adăugat că nu crede că vor fi atâtea „dezertări” în PSD încât să umple acel 30 de voturi care lipsesc opoziţie.

„Dacă va avea sau nu succes, rămâne de văzut. Cred că PSD este capabil să instituie un sistem de control pe oamenii lui care să facă imposibile dezertările. Moţiunea trebuia făcută, chiar dacă are şanse mici să treacă. Nu cred că va fi o hemoragie atât de mare de PSD-işti încât să acopere golul de circa 30 de locuri. După socotelile mele, cu tot cu trecerea UDMR de partea opoziţiei, lipsesc vreo 30 de voturi”, a explicat Băsescu.

Schimb de replici cu Liviu Pop 

 

Fostul preşedinte a avut un schimb de replici şi cu senatorul PSD Liviu Pop, invitat în studioul B1 TV.

„Aşa cum e doamna Dăncilă, arătaţi-mi unul mai bun decât dânsa în PSD”, a afirmat Băsescu.

În replică, Liviu Pop i-a spus senatorului PMP că trebuia să vină premier al opoziţie că poate astfel ar fi fost mai credibil în rândul partidelor.

„Trebuia să vină alianţa asta a austerităţii PNL-USR-PMP să vină cu dumneavoastră premier, că vă pricepeţi la toate, să spună „da, domnule dacă noi dăm jos Guvernul Dăncilă, vine domnul preşedinte Traian Băsescu ca premier al României. Poate aşa deveneaţi mai credibil în rândul Opoziţiei”, a spus Pop.

În schimb, Traian Băsescu a continuat uşor ironic, precizând că PSD nu are pe cineva mai bună ca Viorica Dăncilă pentru şefia Guvernului.

„Ţi-am spus eu că vreau să vin? Eu sunt europarlamentar. Deocamdată am altă treabă. Nu cred că aveţi pe cineva mai bun decât doamna Dăncilă, aşa cum e doamna Dăncilă. Voi nu vă daţi seama cum vă vedeţi din afară. Voi vă credeţi deştepţi când sunteţi acolo, între voi, şi mergeţi cu programul lui Daddy care a nenorocit ţara, fără să înţelegeţi ce faceţi. Nu sunteţi nişte oameni neapărat vinovaţi pentru că, dacă nu înţelegeţi, asta e, atât puteţi face pentru ţara asta”, a conchis Băsescu.

Moţiunea de cenzură depusă de partidele de opoziţie a fost citită, în plenul reunit de miercuri, iar dezbaterea şi votul acesteia va fi dat marţea viitoare.

Taguri:
băsescu,
moţiune,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici