Băsescu vrea schimbarea denumirii PMP în Mişcarea Populară: Pot fi mai multe curente politice în MP

Fostul preşedinte Traian Băsescu a propus, vineri, la Colegiului Naţional al PMP, ca Partidul Mişcarea Populară să se numească doar Mişcarea Populară, afirmând că în această formaţiune nu trebuie să existe un singur curent de dreapta, adăugând că PMP va trebui să genereze soluţii pentru România.

Urmărește
2784 afișări
Imaginea articolului Băsescu vrea schimbarea denumirii PMP în Mişcarea Populară: Pot fi mai multe curente politice în MP

Băsescu vrea schimbarea denumirii PMP în Mişcarea Populară: Pot fi mai multe curente politice în MP (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Congresul din 24 octombrie, foarte important, trebuie să fie un Congres de relansare a partidului, pe de-o parte, şi care să aibă şi semnificaţia lui în schimbarea denumirii, care mie nu îmi place că este PMP. Sigur, vă consult şi pe voi, cred că Mişcarea Populară este suficient, lăsând electoratului posibilitatea să opteze. Nu ar trebui să avem un singur curent de dreapta", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Traian Băsescu a afirmat că România nu trebuie guvernată în funcţie de doctrine, ci de priorităţi, lucru care se întâmplă în majoritatea statelor europene.

"Priorităţile nu prea ţin cont de culoarea politică", a spus fostul preşedinte, adăugând că nicio doctrină nu poate spune că nu ne sunt necesare autostrăzi, că nu trebuie modernizat sistemul de sănătate sau de educaţie, că "unirea cu Moldova nu este o prioritate şi că ea nu trebuie construită şi să avansăm în direcţia aceasta".

"Trebuie să acceptăm că în interiorul Mişcării Populare pot fi curente şi mai la stânga şi mai la dreapta, decât, spre exemplu, opţiunea de dreapta pe care eu o afişez fără reţinere", a subliniat Traian Băsescu.

De asemenea, fostul şef de stat, recent înscris în PMP, a spus că sistemul cotelor încurajează afluxul de migranţi în Europa şi că "UE este într-un moment de cumpănă".

"Cred că UE este într-un moment de cumpână. Suntem în anul 2015, dar care vor fi cotele în 2016, 2017. Cred că abordarea cotelor este una falimentară care va duce la pierderea coeziunii UE", a susţinut el.

Traian Băsescu a mai spus că Europa a fost lovită de două evenimente care i-au afectat profund coeziunea, primul, criza economică şi criza zonei euro şi, al doilea, criza migranţilor.

"Este imperios necesar ca România să îşi pregătească poziţiile faţă de transformările UE, care în mod cert pot urma acestor crize", a mai spus fostul preşedinte, care nu a exclus accentuarea crizei securităţii generate în UE din pricina situaţiei din Ucraina şi din Transnistria.

Traian Băsescu a mai afimat că, în perioada următoare, PMP va trebuie să creeze şi să genereze "o dezbatere, dar şi un punct de vedere legat de Europa", adăugând că singura soluţie pe care o are UE să rămână unită este crearea Statelor Unite ale Europei, proiect care ar fi împidicat de lideri europeni care cer "mai multă Europă", dar spun nu intrării României şi Bulgariei în Schengen.

"Dacă pe problema intrării în spaţiul Schengen avem o problemă politică, în privinţa intrării în zona euro nu avem o problemă economică, suntem o ţară stabilă, cu toate criteriile de la Maastricht îndeplinite", a spus el.

Traian Băsescu a adăugat că preocupările PMP nu vor fi legate doar de pregătirea alegerilor, ci partidul va trebui să genereze idei şi soluţii pentru România.

"Treaba noastră nu vor fi numai alegerile, esenţiale, de astfel, pentru creşterea partidului, ci trebuie să generăm idei şi soluţii pentru România", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici