- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.11.2014, 13:08)
- Eliana Radulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BEC trimite Curţii Constituţionale centralizarea rezultatului votului din primul tur. Curtea decide vineri dacă validează rezultatele
BEC a trimis, joi, la Curtea Constituţională procesul-verbal de constatare şi centralizare a rezultatelor votării, pentru validarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ. Curtea decide vineri dacă validează rezultatele primului tur al alegerilor.
Urmărește
195 afișări
BEC trimite Curţii Constituţionale centralizarea rezultatului votului din primul tur (Imagine: Răzva Chiriţă/Mediafax Foto)
De asemenea, la CC au fost trimise şi procesele-verbale centralizatoare întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare, primite de Biroul Electoral Central.
Potrivit legii, după primirea proceselor-verbale de la BEC şi soluţionarea cererilor de anulare a alegerilor, Curtea Constituţională urmează să valideze alegerile şi să publice rezultatul în Monitorul Oficial.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În termen de 24 de ore de la primirea proceselor-verbale, dar nu mai tâziu de 7 noiembrie, Curtea Constituţională trebuie să aducă la cunoştinţă publică prenumele şi numele celor doi candidaţi care vor participa la al doilea tur de scrutin, precum şi a zilei votării.
În al doilea tur de scrutin participă primii doi candidaţi care au obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate pe întreaga ţară la primul tur.
Al doilea tur de scrutin va avea loc, potrivit prevederilor legale, la două săptămâni de la primul tur de scrutin, duminică, 16 noiembrie. Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale trebuie să se desfăşoare, aşa cum cere legea, în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, operaţiunile electorale urmând să fie efectuate de aceleaşi birouri electorale.
Pe buletinul de vot ce va fi înmânat alegătorilor la al doilea tur, candidaţii vor fi înscrişi în ordinea numărului de voturi obţinute la primul tur de scrutin. Campania electorală pentru al doilea tur de scrutin începe de la data când Curtea Constituţională va aduce la cunoştinţă publică ziua votării, cel mai târziu vineri, 7 noiembrie. Până cel târziu la data de 9 noiembrie, BEC comunică ordinea de înscriere a candidaţilor pe buletinul de vot şi semnele electorale ale acestora Regiei Autonome "Monitorul Oficial" şi Curţii Constituţionale şi aducerea la cunoştinţă publică a ordinii de înscriere a candidaţilor şi a semnelor electorale ale acestora în buletinul de vot.
Curtea Constituţională decide vineri dacă validează rezultatele primului tur al alegerilor
Curtea Constituţională decide vineri dacă validează rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidenţiale, transmise de Biroul Electoral Central, totodată urmând să constate că cele mai multe voturi au fost obţinute de Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care vor candida în turul al doilea.
Oficiali din cadrul Curţii Constituţionale au declarat, pentru MEDIAFAX, că procesul verbal de constatare şi centralizare a rezultatelor votării, trimis de Biroul Electoral Central, a fost înregistat joi la CC, iar vineri va decide dacă validează primului tur al alegerilor prezidenţiale.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe