BIOGRAFIE: Ialomiţianu, propus la Finanţe, partizan al menţinerii locurilor de muncă prin facilităţi fiscale
Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, nominalizat pentru şefia Finanţelor, este economist şi susţine crearea de locuri de muncă sau menţinerea celor existente prin facilităţi fiscale şi accesul la unele resurse financiare, precum şi renunţarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite.
BIOGRAFIE: Ialomiţianu, propus la Finanţe, partizan al menţinerii locurilor de muncă prin facilităţi fiscale (Imagine: www.cdep.ro)
Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu deţine terenuri şi case în judeţul Braşov, dar nu are credite şi nici vreun cont bancar cu excepţia celui pentru card.
Gheorghe Ialomiţianu s-a născut în comuna Bran din judeţul Braşov la 14 septembrie 1959. Este căsătorit şi are un copil.
Ialomiţianu este licenţiat al Universităţii de Vest din Timişoara şi are un doctorat la Universitatea Babeş-Bolyai. Are de asemenea, potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, mai multe atestate şi certificate de competenţă profesională: carnet de expert contabil; carnet de auditor financiar; atestat din partea Institutului Internaţional de Administraţie Publică din Paris; certificat OECD Viena; atestate din partea Direcţiei de Control Fiscal Est-Franţa şi al Direcţiei de Taxe din Suedia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
În 2006, el a obţinut o diplomă de studii academice postuniversitare din partea SNSPA.
Înainte de Revoluţie, Ialomiţianu a fost, timp de doi ani, economist la Întreprinderea de Scule Râşnov, iar în perioada 1985-1993 a fost profesor la Şcoala Comercială "A. Bârseanu" din Braşov. În 1993 şi-a început cariera universitară ca lector în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, unde începând din 2008 ocupă funcţia de conferenţiar.
A fost timp de patru ani (1997-2001) director general al D.G.F.P. Braşov, iar apoi, timp de 7 ani, a fost director executiv adjunct în cadrul aceleiaşi instituţii. Este considerat un apropiat al vicepreşedintelui PDL George Scripcaru, potrivit ziarului "Gândul".
Ialomiţianu deţine şi o avere semnificativă. Astfel, el şi soţia sa, Liliana, au împreună şase terenuri intravilane dintre care două situate chiar în municipiul Braşov. Soţia lui a moştenit, în 2003, un teren de 2.000 de metri pătraţi în Săcele, un altul de 320 de metri pătraţi în Sâmbăta de Sus şi un teren în oraşul Braşov
La rândul său, Gheorghe Ialomiţianu a dobândit un teren în suprafaţă de peste 1.600 de metri pătraţi în Bran, printr-o sentinţă judecătorească din anul 2009. În aceeaşi comună, Bran, Gheorghe Ialomiţianu mai are în proprietate o casă de locuit cu suprafaţa de 102 metri pătraţi, obţinută de asemenea în 2009 prin sentinţă judecătorească. Deputatul PDL mai are un apartament ioar soţia sa are moţtenire, din anul 2003, o casă de locuit în Braş9ov în suprafaţă de 216 metri pătraţi.
Ialomiţianu are de asemenea tablouri în valoare de mai multe zeci de mii de lei semnate de Ilie Boca şi Crăiţă Mândra.
El are un cont bancar - card cu suma de aproximativ 19.000 de lei dar nu are alte conturi sau credite bancare.
Soţia sa, Liliana Ialomiţianu, a obţinut venituri importante din activitatea sa profesională. Ea deţine de altfel mai multe funcţii, fiind salariat al SC Ex-cont Consulting, auditor financiar al SC Proiect Braşov SRL, cenzor la SC Energo SA şi SC Brasiv SRL, auditor intern la SC Comenergo SA şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Remat SA Braşov, SC Remat SA Bacău, SC Remat SA Mureş şi SC 3R SA Craiova.
Ialomiţianu are 112 luări de cuvânt în plen în 52 de şedinţe şi a iniţiat 24 de propuneri legislative.
Ialomiţianu are un site care menţionează, la rubrica "proiecte", "elaborarea unui sistem fiscal şi contabil simplificat pentru întreprinderile mici, care să asigure reducerea poverii administrative, birocraţiei şi evitarea abuzurilor din partea organelor de control" dar şi "modificarea sistemului de alocare a resurselor bugetare atât la nivel naţional cât şi la nivel local prin introducerea finanţării programelor şi renunţarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite".
El are ca proiect şi elaborarea unui set de măsuri pentru relansarea economică, oferind un exemplu în acest sens "reducerea blocajului financiar prin compensarea obligaţiilor instituţiilor publice cu impozitele datorate de agenţii economici către bugetul de stat; crearea de locuri de muncă sau menţinerea celor existente prin facilităţi fiscale şi accesul la unele resurse financiare".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO