Biroul Electoral Central pentru prezidenţiale, constituit cu 5 judecători ICCJ, 3 reprezentanţi ai AEP şi 6 ai partidelor

BEC pentru prezidenţialele din 2 noiembrie a fost constituit, sâmbătă, având în componenţă cinci judecători de la ICCJ, trei reprezentanţi ai Autorităţii Electorale Permanente şi şase reprezentanţi ai partidelor politice parlamentare, potrivit primului comunicat al Biroului.

Urmărește
299 afișări
Imaginea articolului Biroul Electoral Central pentru prezidenţiale, constituit cu 5 judecători ICCJ, 3 reprezentanţi ai AEP şi 6 ai partidelor

Biroul Electoral Central pentru prezidenţiale, constituit cu 5 judecători ICCJ, 3 reprezentanţi ai AEP şi 6 ai partidelor (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Judecătoarea Veronica Năstasie, de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal de la ICCJ, a fost aleasă preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile prezidenţiale, prin votul secret al celor cinci judecătoare alese vineri să facă parte din BEC.

Magistraţii au mai votat ca judecătoarea Ruxandra Monica Duţă să fie locţiitorul judecătoarei Veronica Năstasie.

Cele cinci judecătoare alese sunt: Carmen Elena Popoiag şi Georgeta Carmen Negrilă de la Secţia I civilă, Ruxandra Monica Duţă de la secţia a II-a civilă, Veronica Năstăsie de la Secţia contencios administrativ şi fiscal şi Florentina Dragomir de la Secţia penală.

Reprezentanţii AEP în BEC sunt preşedinta Ana Maria Pătru, şi vicepreşedinţii Marian Muhuleţ şi Dan Vlaicu.

Din BEC mai fac parte Cristian Ene (PDL), Contantin Florin Mituleţu-Buică (PSD), Călin Bogdan Găureanu (PNL), Vajda Zsombor (UDMR), Daniela Tebeșoi (PPDD), Mihai Traian Mustăciosu (PC).

Dintre cele cinci judecătoare alese vineri pentru BEC, Florentina Dragomir a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv pe Adrian Năstase în dosarul "Trofeul Calităţii", în timp ce Veronica Năstasie, aleasă preşedintele BEC, a stabilit incompatibilitatea parlamentarului Sergiu Andon.

Cele cinci judecătoare ale Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile prezidenţiale, alese vineri de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), au promovat, cu o singură excepţie, de la Curtea de Apel Bucureşti, după ce au activat la judecătorii sau chiar la parchete.

Potrivit declaraţiilor lor de avere, ele au atât terenuri, case sau apartamente, cât şi datorii la bănci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici